Slim Belly - Werkt het echt?

De Slim Belly is de nieuw trend om mee af te vallen en is al in veel sportscholen te vinden. Het product belooft je dat je twee kledingmaten slanker wordt in 4 weken. De belofte is uiteraard een aantrekkelijke, maar kan Slim Belly deze wel waar maken?

Wat is Slim Belly?

De Slim Belly, ontwikkeld door ABC-one, is een band die om de buik gaat. Met twee slangen wordt de druk van de band op je buik geregeld, waardoor er druk op je buikvet komt te staan en de doorbloeding van je buik wordt gestimuleerd. Dit zou plaatselijke vetverbranding stimuleren, doordat het buikvet naar de spieren kan die dit vet verbranden. Deze Slim Belly wordt in veel sportscholen aangeboden voor een bepaald bedrag per maand.

Beloftes

De beloftes die de sportscholen doen zijn erg aantrekkelijk:
  • Binnen vier weken een tot 8 centimeter slanker taille
  • Twee kledingmaten verliezen binnen vier weken of de riem drie gaatjes strakker
  • Een strakkere en meer elastische huid
  • Het verminderen van zwangerschapsstrepen
  • Ondersteunt de lokale vetverbranding in de buikzone

Uiteraard is het maar de vraag of al deze beloftes waar gemaakt kunnen worden. In het verleden zijn er al veel onzinproducten geweest die alleen maar geld van de klant probeerde binnen te halen, zonder goed resultaat te geven. Toch blijven we allemaal hopen. Dit komt ten eerste doordat we zo makkelijk mogelijk een perfect lichaam willen. Ten tweede is het wel waarschijnlijk dat we uiteindelijk het lichaam beter begrijpen en een apparaat ontwikkelen die wél werkt.

Dus, werkt Slim Belly echt?

Onderzoek naar Slim Belly

Slim Belly zelf zegt de werking ervan onderzocht te hebben en geeft als resultaat dat gebruikers tussen de 2,5 en 23,5 centimeter buikomvang verloren in 4 weken. Of dit onderzoek betrouwbaar is is te betwijfelen, want het is niet onafhankelijk gedaan en misschien ook niet in eerlijke omstandigheden. Daarom loopt er nu een groot onderzoek(eind 2009), waarbij honderden sportscholen in het hele land meedoen aan een onderzoek. Het voordeel daarbij is dat u goedkoop de Slim Belly kan proberen. Vraag maar eens in de sportschool bij u in de buurt of ze ook meedoen.

Editie NL

Editie NL deed een klein onderzoek naar Slim Belly met proefpersoon Niels. Hij meet zijn buikomvang voor het onderzoek en 4 weken daarna weer. Tijdens het onderzoek van vier weken moet hij drie keer per week 40 minuten aan cardio doen. Dit is dan ook wat Slim Belly aangeeft: Slim Belly helpt afvallen bij het sporten. Maar er moet dan wel gesport worden! Niels hield zich perfect aan zijn regels en dit is het resultaat:

VoorNaResultaat
Gewicht101 kg98,7 kg2,3 kg
Buikwand boven98 cm94 cm4 cm
Buikwand onder103 cm98 cm5 cm

Niels is dus werkelijk een aantal centimeter dunner geworden en een broekmaat kleiner, maar komt dat wel door de Slim Belly? Dat moet onderzoek uit wijzen, maar in ieder geval: sporten met de Slim Belly zorgt voor resultaat. Het kan in ieder geval geen kwaad.

Kritiek op Slim Belly

Peter Hollander, hoogleraar inspanningsfysiologie, zegt dat Slim Belly onzin is. Hij vertelt dat je spieren namelijk vet nodig hebben om inspanning te leveren. Dit vet halen ze uit de voorraad die in de spieren zelf ligt en dus niet uit de voorraad die in je buik opgeslagen is. Hij zegt dat het vet niet lokaal kan worden verbrand en het apparaat dus nutteloos het vet stimuleert.

Conclusie

Met een product als de Slim Belly is het altijd moeilijk om een goede conclusie erover te trekken. Dit komt doordat er niet bekend is hoeveel het verschil is tussen normaal sporten en sporten met de Slim Belly. Het werkelijke oordeel over de Slim Belly zal dus binnekort komen na de onderzoeken van de sportscholen.

Zelf denk ik dat Slim Belly echt helpt. Op internet zijn duizenden reacties te vinden van mensen die een geweldig resultaat hebben bereikt. Of Slim Belly echt helpt door plaatselijk vet te verbranden weet ik niet zeker, hier moet nog veel onderzoek naar worden gedaan. Wat in ieder geval zeker is is dat mensen er meer mee afvallen. Dit zou je ook kunnen verklaren door te stellen dat mensen er zo veel in geloven dat ze zich nog meer in zetten en meer sporten.

Fysiek of mentaal effect; het lijkt er in ieder geval op dat de Slim Belly echt werkt en voor zeer goede resultaten zorgt. Ben je aan het twijfelen? Probeer het eens een maand zelf uit: het kan alleen maar in je voordeel werken.
© 2009 - 2024 Sanpaulo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Slim Belly: werkt het?De Slim Belly: het belooft je een platte en strakke buik in slechts één maand. Het bestaat uit een opblaasbare band die…
Een platte buik met Slim Belly: je moet er wel wat voor doenSlim Belly is een systeem dat gericht is op het platter maken van de buik. De deelnemer draagt een soort korset met daar…
Een slanke taille met de Better BellyEen slanke taille met de Better BellyEen vervelend verschijnsel bij gewichtsverlies is dikwijls dat de resultaten aanvankelijk wel zichtbaar worden op ongewe…
Slim afvallen is te leren!Slim afvallen is te leren!Slim afvallen is voor iedereen te leren volgens psycholoog Arjan van Dam. Blijvend gewicht verliezen valt te leren. Volg…
De Sleutel tot meer spierenDe Sleutel tot meer spierenKrachtvoeding... Spiervoeding... Spiermassadieet... Men heeft verschillende benamingen voor een voedingspatroon, dat de…
Sanpaulo (29 artikelen)
Laatste update: 11-08-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.