Slim Belly: werkt het?

De Slim Belly: het belooft je een platte en strakke buik in slechts één maand. Het bestaat uit een opblaasbare band die de buik minstens 8 cm moet laten slinken. Het is ontwikkelt door ABC-one en veel sportscholen maken gebruik van de Slim Belly. Sommige sportscholen hebben zelfs alleen apparaten staan waar je op traint terwijl je de band draagt. Werkt het ook?

Wat is de Slim Belly?

De Slim Belly zorgt voor een wisselende druk op de buik. Hierdoor raakt de huid en de vetlaag beter doorbloed en zou vet veel eerder verbrandt worden. De Slim Belly moet in combinatie met conditietraining worden omgedaan. Het apparaat verbrandt dus lokaal vet, iets waarvan altijd wordt gezegd dat dit niet mogelijk is. Maar volgens de makers van Slim Belly wel. De Slim Belly is zo populair, dat het massaal wordt aangeboden bij sportscholen. Op de website van Slim Belly staan allemaal succesverhalen. Wie echter naar persoonlijke ervaringen van mensen gaat vragen in de eigen omgeving, zal merken dat de Slim Belly veel minder doet dan beloofd wordt.

Wat kost het?

Een typisch Hollandse vraag: wat kost het? Maar goed, we willen nou eenmaal allemaal op onze centen letten, vooral in de crisistijd. Dus we zochten uit wat het gebruik van de Slim Belly kost. Op de sportschool train je drie keer per week, mét de Slim Belly, voor ongeveer 15 tot 25 euro per week. Een maandabonnement kan iets voordeliger uitvallen. De Slim Belly is niet te koop in een winkel of via het internet. Wellicht dat de Slim Belly's in de toekomst via sportscholen te verkrijgen zijn, wanneer de trend ervan af is en ze overgaan op andere middelen.

Wetenschappelijk onderzoek

Volgens de website van Slim Belly is er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de Slim Belly en is bewezen dat het werkt. We besloten het totale onderzoek eens nader te gaan bekijken. Er zijn twee groepen gebruikt. Eén groep was de controlegroep en trainde zonder de Slim Belly, de andere groep trainde met de Slim Belly. Gedurende 14 dagen kregen beiden groepen een dieet van 1500 kcal en 2 keer per dag 30-40 minuten conditietraining. Er werd gezocht naar vrouwen met iets overgewicht. De test werden uitgevoerd door een ingehuurd bedrijf dat allerlei metingen op apparatuur verricht, van auto's tot Slim Belly's.

Gemiddeld vielen beiden groepen evenveel af in gewicht. De controlegroep verloor wat 1 cm minder buikomvang, op verschillende plaatsen gemeten. De huidplooidikte verschilde met 1 mm tussen beiden groepen, in het voordeel van de Slim Belly's. Hoe betrouwbaar was dit onderzoek?

Voor de groepen werden vrouwen gezocht met overgewicht. De groepen bestonden uit:
  • Groep 1 (controlegroep): 34 personen met een gemiddeld BMI van 30,1
  • Groep 2 (Slim Belly-groep): 32 personen met een gemiddeld BMI van 31.2
Daar is het eerste addertje onder het gras al. De Slim Belly-groep heeft een hoger BMI. Hoe hoger het BMI, hoe sneller je vet verbrandt. Iedereen weet dat de eerste periode van afvallen het makkelijkst gaat. Het BMI tussen beiden groepen is ongelijk en de resultaten tussen beiden zijn te klein om te kunnen spreken van 'wetenschappelijk bewezen werking'.

Wel of niet gebruiken?

De werking van de Slim Belly zit hem voornamelijk in de motivatie die het apparaat teweeg brengt. Wie gelooft in de werking en er keihard bij gaat trainen, zal buikvet verliezen. Wie de Slim Belly omdoet zonder te trainen, zal geen buikvet verliezen. De kracht zit hem in het trainen en de aanpassing van de voeding.

Mensen die zonder de Slim Belly net zo hard trainen en op hun voeding letten, verliezen evenveel vet dan de groep Slim Belly-gebruikers. Het maakt dus niks uit of je de Slim Belly wel of niet draagt tijdens de training. Een clownspak dragen compleet met rode pruik en hiermee trainen is net zo effectief als het dragen van de Slim Belly. Het gaat erom dat je traint en je voeding blijvend aanpast. Dan verlies je ook snel dat overtollige buikvet.

Overigens moet men zich afvragen of een sportschool ook wel een goede sportschool is wanneer ze de Slim Belly aanraden. Het apparaat is niet in staat om effectief vet te verbranden en de werking is alleen gebaseerd op het vullen van de beurs van de fabrikant. Sportscholen maken wel handig gebruik van de trend; het trekt nou eenmaal betalende klanten aan, vooral omdat het apparaat niet particulier te verkrijgen is. Zou het trainen in eerder genoemd clownspak de nieuwe trend worden om vet te verbranden, dan zullen sportscholen massaal de clownspakjes inslaan. Wat overigens een veel vrolijker geheel geeft in de sportschool.
© 2013 - 2024 Bibiana, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een platte buik met Slim Belly: je moet er wel wat voor doenSlim Belly is een systeem dat gericht is op het platter maken van de buik. De deelnemer draagt een soort korset met daar…
Slim Belly - Werkt het echt?De Slim Belly is de nieuw trend om mee af te vallen en is al in veel sportscholen te vinden. Het product belooft je dat…
Een slanke taille met de Better BellyEen slanke taille met de Better BellyEen vervelend verschijnsel bij gewichtsverlies is dikwijls dat de resultaten aanvankelijk wel zichtbaar worden op ongewe…
Zweetband voor je buik: hoe werkt dat?Zweetband voor je buik: hoe werkt dat?Een zweetband voor de buik is een band van een speciaal materiaal, die gedragen wordt rondom de buik met als doel om pla…

Afvallen met kauwgom werkt nietAfvallen met kauwgom werkt nietKilo's afvallen door het kauwen van een kauwgom. Volgens sommige het enige juiste middel om slanker te worden. Heel wat…
Versnel je metabolisme en zet je vetverbranding op gang!Versnel je metabolisme en zet je vetverbranding op gang!Wil je graag enkele centimeters kwijt? Dit kan eenvoudig en goedkoop! Versnel dan je metabolisme en zet je vetverbrandin…
Bronnen en referenties
  • http://www.slim-belly.com/share/pdf/nl/IMSB_onderzoek.pdf
Bibiana (1.560 artikelen)
Gepubliceerd: 28-03-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.