Makkelijk en snel afvallen, zonder jojo-effect

Wil je makkelijk en snel afslanken zonder later weer aan te komen? Wil je die extra kilo's eindelijk voorgoed kwijt? Hier vind je de beste tips om af te vallen.Niet door middel van een dieet, maar met simpele trucs om je stofwisseling op topsnelheid te laten draaien. Want als je je metabolisme verandert in turbo-metabolisme, is het makkelijk om slank te worden én te blijven. Dus geen honger-diëten met jojo-effect meer voor jou.

Afslanken naar een ideaal gewicht, waarom het je tot nu toe niet gelukt is.

Hoe komt het toch dat je steeds weer aankomt na beëindiging van een dieet?

Het komt doordat je metabolisme zich aanpast op de hoeveelheid eten die je per dag binnen krijgt. dus als je een tijdje heel weinig eet, gaat je stofwisseling drastisch omlaag. je lichaam is namelijk gemaakt om ook in tijden van nood te overleven, en als je erg weinig eet denkt je lijf dat er een tijd van nood is aangebroken. Je lichaam brengt je stofwisseling in nood stand om zo langzaam mogelijk je vet reserves aan te spreken. Als je na een poosje weer je gewone eetpatroon opneemt, staat je stofwisseling op dat moment nog op de 'nood-stand', dus op een heel laag pitje. dus verbrand je lang niet al die extra caloriën die je nu ineens binnenkrijgt. Maar ook omdat je lichaam zich nu al voorbereidt op de volgende hongersnood, slaat hij nu snel alles op om later te kunnen overleven. Je begrijpt hopelijk nu dat lijnen op deze manier totaal geen zin heeft, en bovendien heel ongezond is. Als je namelijk veelvuldig extreem lijnt, afvalt en weer aankomt gaat je stofwisseling op een gegeven ogenblik niet meer op toptempo draaien, maar blijft staan in de nood-stand, en alles wat je dan ook maar eet wordt onmiddelijk opgeslagen als vet.

Afslanken door verhoging van je stofwisseling en het creëren van turbo-metabolisme/snelle stofwisseling?

Kom voorgoed uit de 'noodstand' en schakel over op de vetverbrandingsstand. Volg de volgende richlijnen en het lukt:

Verhoging van je stofwisseling in rust door het doen van cardio-training en dus afslanken

Om te beginnen is 4 keer per week intensief sporten een perfecte manier om je stofwisseling een enorme boost te geven. maar als je te weinig of niet juist eet terwijl je dit doet, pleeg je roofbouw op je lijf. Daarom is het belangrijk om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen.

Afslanken door het Kweken van spiermassa om meer caloriën in rust te verbranden

Het is simpel, als je lichaam meer spiermassa heeft, verbrand je veel meer caloriën per dag dan als je weinig spiermassa hebt. dus waag je aan wat eenvoudige krachttraining.

Afslanken door het eten van gezonde vetten om je kachelje op te stoken

Het belang van gezonde vetten wordt door de meeste mensen steeds weer onderschat. Je hebt deze vetten nodig om heel belangrijke processen in je lichaam uit te kunnen voeren. als je te weinig vet binnenkrijgt door bijv. een vetarm dieet, gaat als eerste je vetstofwisseling omlaag. vervolgens krijg je een enorme trek in suiker omdat je deze suiker kunt omzetten in vet.welliswaar alleen in ongezond vet, maar je lijf denkt: beter dit dat niets. Als je dus voldoende goede vetten eet, en je totale caloriën per dag iets omlaag brengt, blijft je stofwisseling op toptempo draaien en kun je dus afvallen zonder vervolgens te gaan jojo-en.

Welke vetten zijn goed voor je?

veel onverzadigde vetten zoals olijfolie, zonnebloem en tarwekiemolie zijn aan te bevelen, maar alleen als deze koudgeperst (extra vierge) zijn! zonnebloemolie uit de supermarkt is altijd verhit en dus zeer ongezond.koudgeperste zonnebloemolie uit een reformwinkel daarentegen is supergezond! veel mensen weten nog steeds niet dat plantaardige oliën alleen onverzadigd zijn als ze niet verhit of bewerkt zijn. Margarine is alles behalve gezond! Er zitten welliswaar plantaardige oliën in, maar deze zijn bewerkt,verhit en gehydroliseerd om er een handige smeerbare massa van te maken. Het maakt niet uit hoeveel omega 3 er naderhand nog wordt ingestopt, margarine is puur transvet. en dit is het meest gevaarlijke vet voor je vaten.

Afslanken door het eten van Kokosvet!

wat je echt moet weten is dat kokosvet een waar wondermiddel is om je vetstofwisseling omhoog te brengen. Het is een verzadigd vet, maar laat je hierdoor niet misleiden. De bewering dat verzadigd vet altijd slecht is, is een mythe. Kokosvet bestaat voor 50% uit laurinezuur. Laurinezuur zit ook in moedermelk (en kleine hoeveelhedenervan in Roomboter). Laurinezuur is bacterie- en schimmeldodend, goed voor je immuunsysteem en voor je hele spijsvertering. Het heeft nog ontelbaar meer voordelen, maar voor ons is het belangrijk om te weten dat het je vetstofwisseling omhoogbrengt en schommelingen in je bloedsuikerspiegel voorkomt. Deze schommelingen in je bloedsuikerspiegel maken je moe, hongerig,humeurig en dik (meer vetopslag), en dat moeten we natuurlijk absoluut niet hebben! Kokosvet kun je in de Reformwinkel kopen. Je kunt het op je boterham smeren onder zoet beleg (honing, chocopasta zonder suiker, jam zonder suiker).

Wat moet je dus doen om gezond af te vallen en op gewicht te blijven?

  • 3 tot 4 keer per week minimaal een half uur sporten (hardlopen, snel fietsen, dansen, zwemmen enz.)
  • 2 keer per week spierversterkende training
  • olijfolie of zonnebloemolie (om en om) over je salade.
  • 2 theelepeltjes kokosvet per dag.
  • caloriën per dag iets omlaag brengen.

Tot slot 2 extra tips voor nog meer gewichtsverlies

4 kopjes groene thee in plaats van koffie per dag (goed voor de stofwisseling en veel antioxidanten). Geen of heel weinig suiker eten (zorgt voor minder insuline in je bloed, dus minder vetopslag).
© 2010 - 2023 Angelasmyrneos, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hardlopen: loop je slank!Hardlopen: loop je slank!Hardlopen en joggen is een uitstekende vorm van sport om een paar kilo kwijt te raken. Vooral nu de zomer voor de deur s…
Snel afvallen in een weekSnel afvallen in een weekSnel afvallen in een week, wie wil dat nou niet? Misschien heb je over een week wel een belangrijk feest en wil je er op…
Overgewicht en afslankenOvergewicht en afslankenHet aantal mensen dat problemen ervaart met betrekking tot overgewicht neemt in Nederland steeds meer toe. De leefwijze…
X-trine, afvallen met citroensapX-trine, afvallen met citroensapX-trine citroensapkuur is een populair hulpmiddel om af te vallen. Dit dieetproduct van X-trine wordt meestal in de vorm…

Afslanken met wandelenAfslanken met wandelenHeb je het doel om je gewicht onder controle te krijgen en te houden? Wandelen kan helpen om dit doel te bereiken. In fe…
Dr. Frank dieet - werkt dr Frank dieet echtDr. Frank dieet - werkt dr Frank dieet echtMet het dr. Frank dieet kunt u minimaal een kilo per week afvallen. Te veel vet kwijt raken is eenvoudig mogelijk met de…
Bronnen en referenties
  • www.kokos-olie.nl
  • Boek: een leven lang fit geschreven door Harvey en Mailyn Diamond
  • www.kruidenvrouwtje.nl
Angelasmyrneos (7 artikelen)
Laatste update: 15-08-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.