Afslanken met wandelen

Afslanken met wandelen Heb je het doel om je gewicht onder controle te krijgen en te houden? Wandelen kan helpen om dit doel te bereiken. In feite is lopen een van de beste manieren om het verouderingsproces te vertragen, de kans op ziekte te verminderen en vet te vermijden. Voor iedereen die niet erg sportief is, kan wandelen een stress-vrije levenslange conditietraining zijn. Alles wat je nodig hebt is een paar schoenen, een beetje tijd en je bent klaar om te gaan! Helaas, is er vandaag de dag over fitness, wandelen en gewichtsverlies meer desinformatie dan ooit tevoren. Sommige zeggen zelfs dat wandelen niet effectief genoeg is voor gewichtsverlies en dat je altijd op een hogere intensiteit conditietraining moet doen. Echter, lopen is nog steeds een van de beste trainingen voor het versterken van je botten, de controle van je gewicht, toning van de spieren in je onderlichaam, verbetering van je houding en voor een beter zelfbeeld.

Gebruik je Spieren

Het is misschien verbazingwekkend, maar simpel wandelen heeft vele voordelen. Tijdens het wandelen gebruik je bijna elke spier in het lichaam, je verbetert de circulatie van het bloed en je werkt aan een efficiënt metabolisme. Wandelen is ook ongelooflijk handig, omdat je er geen dure gym of speciale apparatuur voor nodig hebt. Wandelen kun je op elke plek, op elk moment en dat maakt het verliezen van gewicht een stuk gemakkelijker, zonder grote onderbreking van je drukke schema.

Verhoog je Metabolisme

Mensen die een dieet volgen zonder te bewegen worden na verloop van tijd vaak dikker. Hoewel het gewicht aanvankelijk een daling laat zien, bestaat het gewichtsverlies met strenge diëten grotendeels uit water en spier. Vooral bij een dieet met weinig calorieën en bij dieten waarbij, koolhydraten in de ban zijn. Wanneer het gewicht daarna terugkeert, komt het terug als vet. Om te voorkomen dat je steeds dikker wordt, moet je het metabolisme verhogen door dagelijks te bewegen.

Verbrandt Calorieën

Om de maximale voordelen uit een wandel-programma te halen en je ideale gewicht te bereiken, moet je het uitdagender maken dan een 'ontspannen wandeling in het park'. Wandelen op een gestaagd en stevig tempo verbrandt meer vet, simpelweg omdat het meer calorieën verbrandt. Vergeet niet om rustig te beginnen om spierpijn te voorkomen en het tempo langzaam te verhogen.

Wandelen als Training

Om gewicht te verliezen kun je de loopsessies afwisselen, tussen dagen met een hoge intensiteit en lagere intensiteit. Bijvoorbeeld, op de ene dag loop je een lange route op een stabiel en gematigd tempo. De volgende dag, wandel je in een snel tempo, maar dan korter. Je zou zelfs onderweg oefeningen kunnen doen met een aantal squats, lunges, bank push ups of andere oefeningen, om het een echte hart-en spiertraining te maken. Het hoeft niet saai te zijn. Maak het leuk en wandel consequent, zodat het 365 dagen per jaar leidt tot een actieve levensstyle.

Om af te slanken, zijn lichaamsbeweging en voeding beide nodig en met elkaar verbonden. Wandelen zonder een gezond dieet, is net zo ongunstig als op dieet gaan en op de bank blijven zitten.
© 2010 - 2024 Fitness, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wandelen en gewicht verliezenWandelen en gewicht verliezenDoor te wandelen kunnen we gewicht verliezen. Daarnaast is het een goede manier om aan je gezondheid te werken, zonder d…
Afvallen als je ouder wordtAfvallen als je ouder wordtAls je ouder wordt heb je minder calorieën nodig. Daardoor wordt het moeilijker afvallen als je ouder bent. Gelukkig zij…
Voedsel, sporten en afvallenVoedsel, sporten en afvallenDe duidelijke samenhang tussen eten, sporten en op gewicht blijven. Door gezond eten en regelmatige beweging voel je je…
Wat is Gezond Afvallen?Wat is Gezond Afvallen?Veel mensen willen gezond afvallen maar weten niet precies wat dit inhoudt. Hier lees je meer over op een gezonde manier…

Een goed eetdagboek bijhouden als je wilt afvallenEen goed eetdagboek bijhouden als je wilt afvallenAfvallen is niet gemakkelijk. Door goed te bewegen en gezond te eten is het echter wel mogelijk. We eten gemakkelijk te…
Makkelijk en snel afvallen, zonder jojo-effectWil je makkelijk en snel afslanken zonder later weer aan te komen? Wil je die extra kilo's eindelijk voorgoed kwijt? Hie…
Fitness (18 artikelen)
Gepubliceerd: 10-02-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.