Aankomen in gewicht

Aankomen in gewicht Aankomen in gewicht is in het begin niet eenvoudig. Er zullen eetgewoontes en leefpatronen doorbroken moeten worden om gezond aan te komen in gewicht. Het is zeer raadzaam om hier de tijd voor te nemen voor een goed en gezond resultaat waar op langer termijn van geprofiteerd kan worden.

Aankomen in gewicht

In de media worden we tegenwoordig overvoert met informatie en reclame om van gewicht af te raken. Het percentage wat in Nederland overgewicht heeft is meer dan mensen die onder gewicht hebben. Om deze reden kan het extra moeilijk zijn om aan te komen in gewicht. Het is belangrijk eerst goed te kijken naar de oorzaken waarom er onder gewicht is. Het is verder verstandig om eerst een balans op te maken waar je op dit moment staat met je gewicht, een streef gewicht te maken en vervolgens een stappenplan te maken. Neem hiervoor de tijd. Mensen die denken snel aan te kunnen komen in gewicht hebben het bij het verkeerde eind. Dit kan even hard aankomen als je nog in het beginstadium staat echter geduld is een schone zaak.

Er bestaan wel middelen om zeer snel aan te komen in gewicht echter deze kunnen erg slecht voor je hart zijn. Tevens moet rekening gehouden worden, hoe sneller je aankomt in gewicht, hoe sneller dit er weer af is. Het is verstandig te kijken naar je leefpatroon om zo vast te stellen wat je kan veranderen om toename in gewicht te bereiken.

BMI Meter

De BMI meter staat voor Body Mass Index.

Om te weten waar je op dit moment staat met je gewicht bestaat er een BMI meter. De BMI meter geeft de verhouding weer tussen gewicht en lengte van je lichaam. Tevens bestaat er voor leeftijd en lengte het ideale gewicht met een minimum en een maximum met betrekking tot een gewicht wat gelijk staat aan gezondheid. Wanneer je zoekt in een zoekmachine naar BMI calculator zal je diversen generators tegenkomen waarmee je kan vaststellen welk gewicht het beste bij jou past. Wat ook vaak gebruikt word is; Lengte min 1 meter is je ideale gewicht echter dit is wel erg globaal.

Gezond aankomen in gewicht

 • Om gezocht aan te komen in gewicht is het belangrijk om meer eetlust bij jezelf op te wekken door middel van meer beweging en sport. Pas wel op dat er niet meer energie verbruikt word dan je naar binnen werkt met voedsel. Om aan gezonde eetlust te komen is het goed om minimaal een half uur wandelen of te fietsen op een prettige manier. Het is niet de bedoeling dat men zichzelf uitput.
 • Veel mensen die willen aankomen in gewicht gaan beginnen met eten van zoveel mogelijk vet. Dit is niet handig. Verzadigde vetten zorgen in veel gevallen ervoor dat de eetlust verminderd word. Het is dus belangrijk gezond voedsel te eten zoals fruit en groente. Aankomen in gewicht wil niet alleen maar zeggen dat er meer vet moet komen echter ook meer spiermassa.
 • Om gezond aan te komen in gewicht is het belangrijk toe te geven aan honger momenten. Het is goed meer eetpauzes in te lassen in je dagelijkse leefpatroon. Neem de tijd hiervoor en plan het in. Door het dagelijkse drukke leven slaat men vaak eten over waardoor toename in gewicht moeilijk bereikt kan worden.
 • Rokers hebben een andere stofwisseling dan niet rokers. De stofwisseling van rokers is velen malen sneller dan niet rokers. Mensen die net stoppen met roken is algemeen bekend dat er al gauw 4 kilo aankomt. Dit is normaal en gezond vanwege een gezonde stofwisseling. Wanneer je een roker bent probeer dan zo snel mogelijk te stoppen met roken. Je zal merken dat je al na 1 week aankomt in gewicht op een gezonde manier.
 • Om aan te komen in gewicht is het belangrijk voor voldoende rust in je leven te creëren. Mensen lopen zichzelf tegenwoordig voorbij in alle haast en drukte met als gevolg dat het lichaam meer voedsel verbrand dan er in binnen komt. Deze manier van leven zal het aankomen in gewicht niet vereenvoudigen.
 • Aankomen in gewicht word tevens veroorzaakt met voldoende slaap. Te weinig slaap en te veel inspanning zorgt niet voor het aankomen in in gewicht. Wanneer je hier moeite mee hebt probeer dan de oorzaak te achterhalen en werk er aan zodat er voldoende slaap word genomen. Voor het aankomen in gewicht is voldoende slaap erg belangrijk.

Tijdsduur voor het aankomen in gewicht

Om een goed en langdurig resultaat te behalen qua toename in gewicht is het belangrijk om je tijd hiervoor te nemen.
Wanneer je elke maand 1 kilo aankomt is dit een zeer goede en gezonde situatie. Doe het relaxed en doe het met je verstand.
Je zal merken wanneer je de tijd ervoor neemt dat het op een gegeven moment vanzelf gaat. De tijd voor iets nemen betekent namelijk ook meer rust in je leven. Meer rust in je leven betekent minder verbrand en dus: aankomen in gewicht. Wanneer je geen geduld kan opbrengen om aan te komen in gewicht is het verstandig hier eerst aan te werken.

Voordelen van het aankomen in gewicht

Lees op moeilijke momenten bovenstaande informatie nog eens goed door, het zal je motiveren. Hieronder nog een aantal voorbeelden waarom het goed is om aan te komen in gewicht.
 • Aankomen in gewicht maakt je sterker. Je zal je lichamelijk sterker voelen. Lichaam en geest hangen samen met elkaar, wanneer men zich lichamelijk sterker voelt, voelt men zich ook geestelijk sterker.
 • Je krijgt meer eigenwaarde waardoor je beter met mensen om kan gaan. Doordat je meer van jezelf houd, beter met jezelf om kan gaan, ben je ook in staat om beter met anderen om te gaan.
 • Je kan beter voor jezelf opkomen. Doordat je lichamelijk sterker bent, sta je ook geestelijk en lichamelijk sterker in je schoenen.
 • Er is meer energie bij een onverwachte langdurige inspanning. Tevens kan er op een reserve terug gevallen worden in tijden van spanning.
 • Aankomen in gewicht veroorzaakt een gezondere uitstraling en voller gezicht.
 • Het zelfbeeld word bij het aankomen in gewicht op veel manieren beter.

Aankomen in gewicht en de weegschaal

De eerste dagen en weken zal er misschien de neiging zijn om elke dag te wegen voor resultaat. Dit is op zich niet erg zolang er maar besef is dat het moment opnames zijn. Er is niets aan de hand wanneer er een paar dagen geen toename in gewicht is. Het beste is om één keer per week op de weegschaal te staan en dit gewicht elke week te noteren in de agenda of in een schrift met een datum erbij. Belangrijk is dat de lange termijn visie vastgehouden word. Wanneer je elke maand 1 kilo aankomt in gewicht gaat het de goede kant op.
© 2010 - 2024 Knowledge4all, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Weight gainer, de manier om (spier)massa aan te komenWeight gainer, de manier om (spier)massa aan te komenEen Weight gainer is een voedingssupplement en het helpt met het aankomen van (spier)massa. Mensen die moeite hebben met…
Gewicht aankomen en aansterken bij ondergewicht: tipsGewicht aankomen en aansterken bij ondergewicht: tipsDat er mensen zijn die gewicht willen aankomen kan op het eerste zicht een beetje raar lijken. Als we van een dieet spre…
BMI uitrekenen: Body Mass Index en Quetelet index berekenenOm te bepalen wat je ideale lichaamsgewicht is, kun je gebruik maken van de Body Mass Index of BMI berekening. Met een e…
Afvallen of aankomen: calorieën, sporten en voedingAfvallen of aankomen: calorieën, sporten en voedingOm af te vallen of aan te komen is voeding het belangrijkste aspect. Veel mensen weten dit maar vragen zich nog steeds a…

Capsiplex om snel af te vallen!Capsiplex om snel af te vallen!Het is klinisch bewezen dat het Capsiplex extract het metabolisme merkbaar verhoogt, voor en na de training. In een klin…
Snel gewicht kwijtrakenWilt u snel afslanken? Er zijn veel dingen die u kunt doen om snel wat pondjes kwijt te raken. Het verliezen van gewicht…
Knowledge4all (41 artikelen)
Gepubliceerd: 18-05-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.