Even wat kilo’s kwijt!

Even wat kilo’s kwijt! Wat roepen dat veel mensen, zeker zo met de warme dagen in het vooruitzicht. En toch is dat niet zo eenvoudig, of wellicht moet ik dat meer nuanceren. Want evens nel wat kilo’s kwijt lukt vaak nog wel, maar het structureel weg te houden is andere koek. Dus maak een verschil tussen iemand die enkele overtollige kilo’s kwijt wil en iemand die structureel wil lijnen om kilo’s definitief weg te houden.

Algemeen

Spreekt voor zich dat structureel kilo’s door middel van een gezonde balans in voeding en beweging weg te houden, de voorkeur heeft. Iemand die dus overgewicht heeft en hier vanaf wil, heeft meer aan een gestructureerde aanpak in beweging en gezonde voeding, dan even een “middeltje” en binnen een week of wat enkele kilo’s kwijt te zijn. Daarmee niet gezegd dat deze middelen niet werken. Maar wel dat ze eerder bestemd zijn voor mensen die niet veel te zwaar zijn, maar net nog even enkele laatste kilo’s kwijt willen raken. Maar ook voor de man of vrouw die veel is afgevallen door een gestructureerde aanpak van bewegen en gezonde voeding en nog net even een extra eindsprintje wil nemen tot het ideale gewicht.

Snelle afvallers…

Enkele van deze laatste methodes, de methodes die snel af laten vallen, nemen we onder de loep.

Honger wegnemers

Er zijn van verschillende merken tabletten die honger wegnemen. RDX-ultra geeft aan ook de vetstofwisseling te stimuleren. XL S Medical zegt de vetbinder, de koolhydraten blokker en de eetlustremmer te zijn.
Als je op deze wijze snel wat kilo’s kwijt wil, vergelijk er dan enkele neem degene die het dichtst bij je staat. De kans van slagen is dan groter, maar er zit tussen al deze middelen geen wonderpil!

Smeren

Verschillende smeersels geven aan centimeters van de probleemzones te halen en een aantal pretendeert ook nog de cellulite aan te pakken. Als je liever smeert dan tabletten inneemt, koop dan zo’n pot en smeer je dagelijks in. Somatoline is voorbeeld, maar Yves Rocher en L’oreal hebben ook een dergelijk product in het schap.

Detox

Als je af en toe van stevig uithalen houdt, maar je ook weer eens binnen de regels wilt leven is zo nu en dan een detox-dag niet verkeerd. De voorbeeld voor een shake:
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 handenverse spinazie
  • 3 groene Granny Smith appels
  • 1 geschilde limoen
  • 1//2 geschilde citroen
  • 4 takjes peterselie
  • 1/2 komkommer
  • 2 cm gember
Meng het goed en maak desnoods voor de hele dag aan. Kan prima in de koeling bewaard worden.

Ontgiften

Ontgiften is sowieso niet verkeerd om zo nu en dan te doen, want we krijgen allemaal zaken binnen, die niet per definitie goed zijn voor het lichaam. Denk aan suiker (ook suiker in producten als koekjes en snoep), koffie, alcohol etc. Als je ontgiften wil doen op een verantwoorde manier, moet je het wel enkele weken volhouden. Je mag overigens wel alle normale natuurlijke producten in normale mate hebben, maar alle samengestelde producten, suikers, koffie en alcohol zijn dus enkele weken verboden.

Shakes

We kennen allemaal de televisiereclame voor de shakes. Enkele dagen op deze shakes leven en soms in combinatie met een opbouw naar normale voeding (je mag dan bepaalde repen erbij hebben) en er zijn zomaar wat kilo’s af. En strikt genomen werkt het ook nog, want als je niet smokkelt en je houdt je aan deze shakes kan je zomaar enkele kilo’s lichter zijn. Herbalife is zo’n combinatiemiddel, maar ook ProDiet.

Appelazijn

Verschillen merken hebben appelazijn en strikt genomen is appelazijn een prima middel om te ondersteunen. Appelazijn ondersteunt de spijsvertering, ontgift en kan bij de lijners die een verstoorde stoelgang hebben ook nog enigszins laxerend werken. Appelazijn heeft overigens nog meer prettige bijkomstigheden als ondersteunend bij het genezingsproces van kalknagels, helpt tegen acne en kan zelfs een positief effect op een iets te hoge bloeddruk hebben.

Werkt het uiteindelijk?

Ja, deze middelen doen allemaal wat, maar beter is en blijft altijd goed naar je leefpatroon te kijken. Genieten is belangrijk, maar ook daarna zo nu en dan even pas op de plaats maken. Daar kunnen deze snelle kilo-laten-verdwijnen spullen wel bij ondersteunen, maar het zijn geen wondermiddelen. Je moet het uiteindelijk zelf doen.
© 2011 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen met een crashdieetAfvallen met een crashdieetVeel mensen die bezig zijn met afvallen, willen zo snel mogelijk resultaat zien. Het is motiverend om te zien hoe de kil…
Snel afvallen in een weekSnel afvallen in een weekSnel afvallen in een week, wie wil dat nou niet? Misschien heb je over een week wel een belangrijk feest en wil je er op…
Hoe kun je 5 kilo afvallen?Hoe kun je 5 kilo afvallen?5 kilo afvallen klinkt gemakkelijk: het is niet zo veel. Toch kan het wel erg lastig zijn, juist omdat je onderschat hoe…
Hardlopen: loop je slank!Hardlopen: loop je slank!Hardlopen en joggen is een uitstekende vorm van sport om een paar kilo kwijt te raken. Vooral nu de zomer voor de deur s…

Afvallen rond je buikAfvallen rond je buik lijkt erg moeilijk maar dat is het niet. Veel mensen proberen alleen af te vallen rond hun buik do…
Het Dukan Dieet, 3 tot 5 kilo afvallen in één weekHet Dukan Dieet, 3 tot 5 kilo afvallen in één weekHet Dukan Dieet is een van de populairste diëten van 2011. Het Dukan Dieet is makkelijk vol te houden en met behulp van…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 22-05-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.