Hoodia kopen? 8 zaken waar u best op let

Hoodia kopen? 8 zaken waar u best op let Wilt u een hoodia product vinden dat precies bij u past? Wilt u verder kunnen kijken dan de hype en zeker zijn dat u een kwaliteitsvol product koopt? Er zijn immers ondertussen zoveel verschillende hoodia en afgeleide producten op de markt dat het behoorlijk lastig is geworden om het kaf van het koren te scheiden. Onderstaande tips helpen u alvast op weg om een weloverwogen beslissing te nemen.

Wordt géén slachtoffer van hoodia plagiaat

Namaak en inferieure afgeleiden van het origineel. Het gebeurt wel meer met natuurlijke dieetproducten. Lepe verkopers zien een opportuniteit om snel geld te verdienen op de golf van een nieuwe hype en doen dat dan ten koste van de consument. Hoodia is daar een goed voorbeeld van. Tijdens de climax van de hoodia ‘boom’ circuleerden er zelfs cijfers als zou tot 80% van de producten namaak zijn. De situatie zou ondertussen sterk verbeterd zijn, maar het blijft toch niet onbelangrijk om uzelf voldoende te informeren voor u overgaat tot het aankopen van hoodia. De volgende 8 tips geven u alvast een mooi overzicht van waar u zoal op kan letten.

1. Let op de nodige certificaten

Indien u online koopt, koop dan bij voorkeur hoodia bij een bedrijf dat u voorziet van een analysecertificaat opgesteld door een onafhankelijke laboratorium. Dergelijke certificaten bevestigen of het product weldegelijk hoodia bevat, en in welke mate het dat doet. Wees sceptisch ten opzichte van online leveranciers die dergelijk certificaat niet op hun website presenteren. U neemt dan immers het risico een product te kopen dat niet het verhoopte effect heeft. Een ander certificaat dat van belang is, en zeker bij online aankopen, is het CITES-certificaat (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora). Dit certificaat is vereist voor internationale export en import van authentieke hoodia. Verifieer dus dat u op de website informatie vindt over dit certificaat alvorens te beslissen tot aankoop.

2. Controleer de afkomst

Koop geen hoodia producten die geteeld werden in Mexico, de Verenigde Staten, India, China of eender welk ander land. U wil hoodia dat afkomstig is uit Zuid-Afrika en dat afkomstig is van kwekers die gecertifieerd zijn door de Zuid-Afrikaanse overheid.

3. De stam of de wortel?

De stam is het meest krachtige gedeelte van de plant. Producenten durven wel eens gebruik te maken van de inferieure gedeeltes van de hoodia plant -zoals de wortels- om zo een grotere hoeveelheid hoodia pillen te kunnen produceren. Controleer dus het etiket om te verifiëren dat het product weldegelijk op basis van de stam werd vervaardigd.

4. De P57 molecule

Als het hoodia product dat u denkt te willen kopen een extract is, controleer dan dat het om een gestandaardiseerd product gaat. Dit betekent eenvoudigweg dat er een gelijkwaardige hoeveelheid van het actieve P57 molecule in elke capsule of tablet te vinden is.

5. De ene hoodia is de andere niet

Er zijn wel 20 verschillende soorten hoodia planten. Enkel van hoodia gordonii is wetenschappelijk bewezen dat het de eetlust afremt. Koop dus enkel een product dat duidelijk "hoodia gordonii" vermeld op het etiket.

6. Puur natuur

Als u zeker wil spelen kunt u best kiezen voor een hoodia product dat 100% natuurlijk is, vrij van ephedra en stimuli.

7. Kies de juiste maat

Voor de best mogelijke resultaten aangaande de mate waarin uw eetlust onderdrukt wordt, kiest u best voor een hoodia product van tussen de 400mg en 1000mg per tablet of per vloeibare dosis. Let er echter wel op dat u geen zwakke formule koopt waar ook andere ingrediënten in aanwezig zijn.

8. Controleer de zuiverheid

Wees een slimme koper en koop enkel 100% pure hoodia gordonii producten, of het nu in de vorm van een tablet, capsule, poeder of vloeistof is. Om de volledige kracht van hoodia te ervaren koopt u best een product dat 100% zuiver is.

Tot slot

Het volgen van bovenstaande tips is misschien geen absolute garantie voor het aankopen van hoogwaardige hoodia producten, maar het geeft de consument wel een idee waar zoal op gelet moet worden. Hoodia online kopen blijft uiteraard een valabele optie, maar doe het dan best bij gevestigde websites. Uzelf informeren bij uw lokale drogisterij kan ook geen kwaad. Hun advies zal u zeker toestaan een weloverwogen aankoop te doen.
© 2011 - 2022 E-dave, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gewichtsverlies met Hoodia gordonii?Gewichtsverlies met Hoodia gordonii?De feestdagen komen er weer aan. De moeilijkste dagen om niet aan te komen. En met dat in het achterhoofd, gaan toch vee…
Kun je echt afvallen met het lollydieet van Power Pops?Kun je echt afvallen met het lollydieet van Power Pops?Een van de opmerkelijkste diëten in 2014 is het misschien wel het lollydieet, waarbij je lolly's eet van het merk Power-…

Afvallen met GlyxAfvallen met GlyxIn 5 weken een droomfiguur, afvallen zonder erop te letten wat je eet, geen calorieën tellen en simpel kilo´s kwijtraken…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Micromoth, Rgbstock
  • http://www.karoohoodia.com
E-dave (1 artikelen)
Gepubliceerd: 30-06-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.