Gezondheid en een dikke Buik

Gezondheid en een dikke Buik Afvallen, het is iets wat veel mensen willen. En vooral een dikke buik is een groot probleem bij veel mensen. Zon dikke buik is niet alleen niet zo mooi, het is echt een gevaar voor je gezondheid.

Gezondheid

Het gaat niet alleen om het vet wat van buiten zichtbaar is, veel gevaarlijker is het vet dat zich van binnen, in en rondom je organen ophoopt. Dit kan ernstige gezondheidsproblemen opleveren. Daarnaast hebben mensen met veel vet rond hun middel een verhoogde kans op een hoge bloeddruk, wat een grotere kans geeft op een hartaanval en andere hartkwalen. Ook het verhoogde cholesterol en triglycerides wat bij veel vet rond het middel meestal verhoogd is leveren een vergrote kans op hartproblemen. Een ander groot gevaar is de verhoogde kans op diabetes. Daarnaast nemen kwaaltjes en ziekten in het algemeen af wanneer iemand veel vet rond het middel kwijt raakt.

Naast deze levensbedreigende redenen voor het kwijtraken van een dikke buik zijn er ook nog andere, minder ernstige redenen waarom het aan te raden is om iets aan je gezondheid te doen: Op de eerste plaats is zon dikke buik verre van comfortabel. Ook heeft het invloed op je longen, je longcapaciteit wordt door een dikke buik kleiner, waardoor het moeilijker is om diep te ademen.

Praktische Voordelen

Praktische voordelen heeft het ook wanneer je buikvet kwijt raakt. Mocht je in de categorie grote maten vallen, dan zal het makkelijker worden om kleding te vinden, wanneer je afvalt. En voor de meeste mensen zal gelden dat het gewichtsverlies hen meer zelfvertrouwen geeft. Ze hebben iets bereikt en zien er beter uit dan ervoor.

Stress

Stress is een belangrijke factor die afvallen bemoeilijkt. Stress zorgt er voor dat het hormoon cortisol uit balans raakt en dit hormoon zorgt voor vetophopingen rond het middel. Daarom is het belangrijk om stress uit de weg te gaan. In veel gevallen is dat uiteraard niet mogelijk en daarom is het belangrijk om manieren te vinden om met stress te leren omgaan. Actief bewegen is een goede manier om stress tegen te gaan. Je krijgt er vaak weer een helder hoofd van. Ook yoga is een prima activiteit om stress tegen te gaan en bovendien zorgt het voor een soepeler lichaam.

Motivatie

Wanneer iemand begint met afvallen is het belangrijk dat die persoon echt gemotiveerd is. Dat er geen diepere redenen zijn waarom iemand uiteindelijk toch niet afvalt. Afvallen is niet altijd een makkelijke weg, de motivatie hierbij is zeer belangrijk. De meeste mensen weten namelijk best hoe ze af moeten vallen, maar toch lukt het hen niet. Geldt dit ook voor jou, dan is het misschien goed om op te schrijven wat je tegen houdt. Maak een lijstje met de negatieve gevoelens die gewichtsverlies voor jou oproepen. Dat kan heel verhelderend zijn. Voor sommige mensen geldt misschien dat het hen onzeker maakt, ze zijn misschien dat ze afgewezen worden en kunnen dat nu niet meer afschuiven op hun overgewicht. Voor een ander liggen er misschien financiële redenen aan ten grondslag, ze zien op tegen het geld dat het hen zal kosten om een nieuwe garderobe aan te schaffen. Zo kan het voor iedereen anders zijn, maar het is belangrijk om voor jezelf die verborgen redenen te weten te komen. Weet je wat jouw reden is, dan kan je er iets aan doen en vervolgens wel met succes afvallen. In de praktijk blijkt het meestal nogal mee te vallen met de dingen die je gevreesd hebt. Nu je weet wat je valkuil is kun je er op letten en vanaf dat moment zul je aangewezen zijn op je wilskracht en uithoudingsvermogen.
© 2012 - 2024 Sasati, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
BBB: de buik, kledingadviesBBB: de buik, kledingadviesVoor veel vrouwen zijn de buik, de billen en de benen het probleemgebied van hun lichaam. Door waakzaam om te gaan met d…
Snel afvallen rond je buikSnel afvallen rond je buikVeel mensen willen maar wat graag het vet kwijt dat rond de buik zit. Logisch, want dit is dé plek waar vet veelal wordt…
Zweetband voor je buik: hoe werkt dat?Zweetband voor je buik: hoe werkt dat?Een zweetband voor de buik is een band van een speciaal materiaal, die gedragen wordt rondom de buik met als doel om pla…
Het buikje: soorten en een strakke buik creërenHet buikje: soorten en een strakke buik creërenHet schoonheidsideaal is een strakke, platte buik. Toch hebben veel mensen een dikke buik, bijvoorbeeld een bierbuik. We…

Tips om strakke billen te krijgenTips om strakke billen te krijgenWil je strakke billen? Heel veel mensen dromen hiervan, maar weten niet goed hoe ze het waar moeten maken. Dit kan gemak…
10 ideeën voor gezonde tussendoortjes en snacks10 ideeën voor gezonde tussendoortjes en snacksVeel mensen hebben er last van: je zit s avonds op de bank en je hebt zin in iets lekkers. Echter; de meeste dingen die…
Bronnen en referenties
  • www.fitwatch.com
Sasati (390 artikelen)
Gepubliceerd: 01-03-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.