Afvallen met behulp van de fiets

Afvallen met behulp van de fiets De fiets is naast een ideaal transportmiddel ook een ideaal middel om snel de nodige kilo's te verbranden. Ik spreek in dit geval uit eigen ervaring, ook ik ben in korte tijd veel overtollige kilo's kwijt geraakt dankzij het fietsen.

Nederlanders en fietsen

Fietsen doen wij Nederlanders bijna allemaal. Men fietst naar de stad, naar school, naar het station, of naar de kroeg. Maar naast een handig vervoersmiddel is een fiets nog zo veel meer. De fiets kan namelijk naast vervoersmiddel ook dienen als een ideaal middel in de strijd tegen de extra kilo's! Daarnaast is fietsen goed voor de ledematen, en krijg je de nodige zonlicht. Bijkomend voordeel is dat je ook meer van de omgeving ziet dan met bijvoorbeeld hardlopen.

De fiets

Fietsen zijn er natuurlijk in alle soorten en maten, van de racefiets tot de stadsfiets en van de elektrische fiets tot de vouwfiets.
Om te bepalen welke fiets het best bij je past is het raadzaam om eens een kijkje te gaan nemen bij de plaatselijke fietsenmaker. Deze geeft gepast advies over welke fiets het best bij jou past. Is de keuze eenmaal gemaakt? Dan is het tijd om eens flink vet te gaan verbranden! Bijkomend voordeel van fietsen is dat het minder belastend is voor je lichaam dan bijvoorbeeld hardlopen. Bij hardlopen krijgen vooral je enkels en knieën het zwaar te verduren. Bij fietsen is dit niet het geval en gebruik je alle spieren van je lichaam en heb je nauwelijks kans op blessures.

Klaar voor de zomer met behulp van de fiets

Fietsen kan naast leuk ook nog eens erg goed voor je zijn. Wat veel mensen immers vaak niet beseffen is dat fietsen een erg effectieve manier is om af te vallen en in vorm te komen. Met een flinke tocht kan immers honderden tot wel duizenden calorieën worden verbrand, en wie wil dat nou niet? Het is dus zo'n gek idee nog niet om met regelmaat de fiets te pakken. Wielrennen en mountainbiken zijn natuurlijk de ideale manieren om in korte tijd veel calorieën te verbranden. Immers, hoe groter de inspanning, hoe groter de verbranding van calorieën. Mocht dit nou niets voor je zijn, geen probleem! Met een fietstocht op een toerfiets verbrand je ongemerkt ook al snel veel calorieën. De fiets kan je dus helpen om straks weer goed in de zomerkleding te passen! Komt nog eens bij, dat je tijdens het fietsen ook nog eens erg snel bijkleurt.

Gericht trainen

Om gericht te kunnen trainen is het raadzaam om een sportmedisch onderzoek te doen. Een sportmedisch onderzoek wordt veelal uitgevoerd in een ziekenhuis waarbij onderzoek zal worden gedaan naar je fysieke gesteldheid. Zo zijn er 3 soorten sportmedische onderzoeken, te weten:
• Basis sportmedisch onderzoek
• Basisplus sportmedisch onderzoek
• Groot sportmedisch onderzoek

Aan de hand van de uitkomst van de test kan er advies worden gegeven op gebied van sporten en bewegen. Het voordeel hiervan is dat je aan de hand van deze informatie gericht kan gaan trainen. Je krijgt namelijk een resultaat uit de test en aan de hand daarvan kunnen de verschillende hartslagzones berekend worden. Aan de hand van deze zones kan een schema worden opgesteld welke gespecificeerd kan worden op de gewenste trainingsresultaten. Een dergelijk onderzoek is echter niet goedkoop. Wel zijn er zorgverzekeringen die het onderzoek (gedeeltelijk) vergoeden. Vervolgens is het raadzaam om een hartslagmeter aan te schaffen. Hierdoor zijn de uitkomsten van het onderzoek direct in de praktijk te brengen.

Kortom, pak de fiets, maak kilometers, en de kilo's zullen eraf vliegen.
© 2012 - 2024 Pascalb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Elektrisch fietsen: onderzoek, feiten en cijfersElektrisch fietsen: onderzoek, feiten en cijfersWaarom zou je elektrisch fietsen? Het vooroordeel is hardnekkig: omdat je ouder bent of met gebreken kampt, en anders ni…
Fietsen in de Tour de France: de GiantFietsen in de Tour de France: de GiantNederland wordt in de Tour de France vertegenwoordigd door de Raboploeg. Op wat voor fietsen rijden onze wielrenners eig…
Beste elektrische fiets, elektrische fiets kopenDe beste elektrische fiets die je kunt kopen is de fiets die voldoet aan jouw wensen. Ga altijd eerst naar de winkel om…
Elektrische fietsenWas het fietsen maar wat makkelijker, sneller en minder vermoeiend. Dit denken/dachten veel mensen. Daar is nu de oploss…

Het ‘Ital’ dieetHet ‘Ital’ dieetAls je al eens hebt geluisterd naar reggae is de kans groot dat je al hebt gehoord van de term 'Ital'. In Jamaica beteke…
Afslankdieet om verantwoord af te vallenAfvallen - Afslanken. Afvallen betekent niet hongerlijden. Het vergt tijd, maar een verantwoord afslankdieet helpt. Hier…
Pascalb (8 artikelen)
Gepubliceerd: 12-04-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.