Voltaren van Novartis is middel om ontstekingen af te remmen

Voltaren van Novartis is middel om ontstekingen af te remmen Voltaren is een middel dat ontstekingen kan afremmen. We zullen het geneesmiddel dan ook in menig huisapotheek aantreffen. Voltaren is vrij verkrijgbaar is en het helpt bij diverse pijnen. We kunnen hierbij denken aan hoofdpijn of lage rugpijn. Maar ook bij menstruatiepijn kan dit middel goede diensten bewijzen. Omdat Voltaren in de categorie geneesmiddelen valt is het raadzaam om voor het gebruik met de apotheek te overleggen, zeker als men andere geneesmiddelen gebruikt. Voltaren wordt op de markt gebracht door Novartis, een multinational die werkzaam is in 140 landen.

Huisapotheek

Voltaren is een geneesmiddel wat vrij verkocht mag worden en wat in de meeste gezinnen in het medicijnkastje aanwezig is. Het is bekend als medicijn om de pijn te verlichten en ontstekingen te remmen.

Ontstekingen

Voltaren behoort tot de zelfzorg geneesmiddelen die niet- steroïden ontstekingsremmers (NSAID)worden genoemd.
Het geneesmiddel bevat diclofenac als werkzame stof. Deze heeft als eigenschap om ook koorts te kunnen verminderen. Pijn is een waarschuwing en wordt door iedereen anders ervaren. Dit maakt het soms lastig om de juiste pijnstiller te vinden. Omdat Voltaren werkt als pijnstiller en tevens ontstekingen afremt is het middel geschikt om te gebruiken indien men last heeft van:
 • Spierpijn
 • Hoofdpijn
 • Gewrichtspijn bij artrose
 • Reumatische pijn
 • Kiespijn
 • Keelpijn en verkoudheid
 • Menstruatiepijn
 • Jicht
 • Rugpijn

In welke vormen is het middel Voltaren te verkrijgen?

Voltaren is verkrijgbaar in diverse vormen zoals:
 • Voltaren Emulgel
 • Voltaren K.
 • Voltaren warmtepleister

Voltaren Emulgel

Voltaren Emulgel is een witte crème. Deze bevat diclofenac en diethylammonium. Deze gel is bedoeld om in de huid te wrijven en een milde gewrichtspijn op te heffen. Denk aan pijn in de knie of in de vingers. Men mag het geneesmiddel niet gebruiken als er verschillende andere geneesmiddelen worden gebruikt. Overleg met de apotheek kan hier veel duidelijkheid in geven.Lees daarom ook eerst goed de bijsluiter. Voltaren Emulgel kan goed gebruikt worden bij massages. Niet aanbrengen op open wonden of huid die beschadigd is. Wees voorzichtig voor de ogen. De gel kan vier maal per dag worden aangebracht op de ontstoken plek. Het is raadzaam om het middel niet langer dan drie weken te gebruiken. Als na zeven dagen geen verbetering optreedt is het verstandig om de arts te raadplegen.

Voltaren K

Voltaren K wordt verstrekt in de vorm van tabletten. Hiermee kan de ontsteking worden verminderd maar de tabletten hebben ook als eigenschap dat ze koorts verlagend werken. De belangrijkste eigenschap is dat zwellingen gaan verminderen. Pas op als er sprake is van een maag- of darmzweer. Ook oppassen bij het gebruik van anti-stollingsmiddelen. Bij hartfalen kan dit geneesmiddel niet gebruikt worden. Het is verstandig om een arts of apotheker te raadplegen alvorens het middel te gebruiken. Ook in dit middel is de werkzame stof diclofenac kalium. Voltaren K is verkrijgbaar in 12,5 mg of 25 mg. Men start met 2 tabletten. Neem nooit méér dan 6 tabletten in 24 uur. Dit is echt de maximaal toegestane dosis. De werking begint na ongeveer één uur en zal gedurende 6 uur aanhouden. Ook zijn er tabletten met een vertraagde afgifte en dan start de werking na twee uur maar houdt dan wel twaalf uur aan. Kinderen beneden de 14 jaar mogen dit geneesmiddel niet gebruiken.

Voltaren warmtepleister

Deze pleisters werken weldadig omdat ze een ontsteking kunnen afremmen en een gunstige werking hebben op de dieper liggende spieren. De pleister zorgt gedurende tien uur voor een lekker warm gevoel op de plaats van de ontsteking. Daarnaast verbetert de warmtepleister ook de bloedcirculatie. De pleister wordt aangebracht op de schone en vetvrije huid. Deze pleister kan slechts éénmaal gebruikt worden.

Duur van het gebruik

Voltaren is een geneesmiddel wat bij koorts gedurende 3 dagen gebruikt mag worden. Bij ontstekingen mag men gedurende 5 dagen het middel gebruiken. Niet tijdens of direct na de maaltijd innemen. Ook tijdens zwangerschap is het middel Voltaren niet geschikt. Bij het geven van borstvoeding kan men ook dit middel maar beter vermijden.

Wanneer mag men Voltaren niet gebruiken?

Als men andere medicijnen gebruikt is het altijd verstandig om met de arts of apotheker te overleggen of dit middel wel gebruikt mag worden. Mensen die zeventig jaar zijn of ouder worden geadviseerd om het middel alleen te gebruiken na overleg met de arts. Als gevolg van ouderdom kunnen zij méér last hebben van bijwerkingen. Ook mensen die last hebben van darmklachten wordt geadviseerd het middel alleen te gebruiken na overleg met de arts of apotheker.

Voltaren bewaren

Voltaren dient bewaard te worden bij een temperatuur die lager is dan 25 graden. Let daarbij goed op de datum hoe lang het middel veilig gebruikt mag worden. Er zijn verpakkingen van 10, 20 of 40 tabletten. Voltaren Emulgel kan men het beste bewaren bij een temperatuur beneden de 30 graden. Ook hierbij is het van belang om goed op de einddatum te letten die op de verpakking staat aangegeven.
© 2014 - 2024 Celientje1, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voltaren: tabletten, zetpil en gel - gebruik & bijwerkingenVoltaren: tabletten, zetpil en gel - gebruik & bijwerkingenEen van de meest bekende en meest gebruikte geneesmiddelen tegen spier- en gewrichtspijn is Voltaren. Voltaren heeft als…
Diclofenac: gebruik, bijwerkingen, merknamen & neveneffectenDiclofenac: gebruik, bijwerkingen, merknamen & neveneffectenDiclofenac behoort tot de geneesmiddelengroep van de NSAID's en is een van de meest gebruikte pijnstillers. Diclofenac w…
Gewrichtsklachten: pijnstillers en gels tegen gewrichtspijnGewrichtsklachten: pijnstillers en gels tegen gewrichtspijnGewrichtspijn kan je dagelijkse leven erg bemoeilijken, zeker wanneer de koude de pijn nog verergert. Vermits gewrichtsk…
Medicijn: diclofenacMedicijn: diclofenacDiclofenac is een middel dat wordt voorgeschreven bij pijn en/of ontstekingen aan gewrichten, spieren, oog, hoofdpijn of…

Opbouw van het zenuwstelselOpbouw van het zenuwstelselHet zenuwstelsel van de mens is evolutionair gezien het verst ontwikkeld in vergelijking met alle andere soorten. Het vo…
Wat zijn lentekriebels en wat doen ze met je?Elk jaar aan het einde van de winter en het begin van het voorjaar slaan de lentekriebels toe. Waar komen ze precies van…
Bronnen en referenties
 • Novartisconsumerhealth.nl
 • Apotheek.nl
Reacties

Gerard Kusters, 07-08-2017
L.S,

Is Voltaren ook geschikt om lage rugpijn te handelen.?

Alvast bedankt voor uw reactie.

Met vriendelijke groet,
Gerard Kusters Reactie infoteur, 08-08-2017
Beste Gerard,

In principe zou Voltaren geschikt kunnen zijn. Maar ik zou dit niet doen zonder eerst de behandelend arts te raadplegen. Lage rugpijn kan vele oorzaken hebben en vraagt soms toch om andere behandeling.
Sterkte,
met vriendelijke groet,
Celientje1

Vandendriessche Pierre, 16-01-2017
Ik ben nu 4 maanden geleden aan rechter schouder geopereerd spierscheur
ik heb nog steeds pijn en heb geen macht in mijn hand
ik neem dagelijks 2 pillen ibuprofen maar geen resutaat mag ik ook voltaren gel
gebruiken Reactie infoteur, 28-01-2017
Beste Pierre,
Dank voor je reactie. Sorry dat ik zo laat antwoord geef maar ik was een korte periode afwezig.
Omdat je al ibuprofen slikt lijkt het me verstandig om even met de behandelend arts te overleggen of Voltaren zal helpen. Gezien je klachten is het echt noodzakelijk om eerst nader onderzoek te laten verrichten door een medicus.
Ik wens je veel sterkte,
met vriendelijke groet,
Celientje1

Anita, 30-04-2015
Goedenmiddag,
Ik las in het bovenstaande dat je de gel niet na de houdbaarheids datum mag gebruiken.
Kan u mij zeggen wat er dan gebeurdů is de werking dan minder?
Graag hoor ik van u.
Vriendelijke groet, anita leurs Reactie infoteur, 01-05-2015
Beste Anita,

Dank voor uw reactie.
Het is inderdaad zo dat de werking van de gel minder wordt als de houdbaarheidsdatum verlopen is. Na welke tijd en hoeveel precies kan ik niet zeggen. Daarom is het verstandig om even met de apotheker te overleggen.
Met vriendelijke groet,
Celientje1

Celientje1 (252 artikelen)
Laatste update: 14-08-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.