Erasmus MC Rotterdam: adres, contactgegevens, bereikbaarheid

Erasmus MC Rotterdam: adres, contactgegevens, bereikbaarheid Het Erasmus MC Ziekenhuis is het grootste ziekenhuis van Nederland. Tot de organisatie behoren ook het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis en het Erasmus MC Kanker Instituut. Alle algemene informatie over het Erasmus MC zoals het adres, de contactgegevens en het telefoonnummer zijn samengevat. Ook is beschreven hoe je Erasmus MC kunt bereiken met de auto en openbaar vervoer en waar je kunt parkeren.

Inhoud


Erasmus MC

Het ziekenhuis Erasmus Universitair Medisch Centrum in Rotterdam wordt in de volksmond Erasmus MC genoemd. Deze afkorting wordt ook door de organisatie gebruikt. Voorheen stond het ziekenhuis bekend onder de naam Dijkzigt Ziekenhuis. Erasmus MC is het grootste ziekenhuis van Nederland wanneer je kijkt naar de hoeveelheid ziekenhuiskosten die hier wordt besteed. Binnen Erasmus MC wordt het algehele spectrum van de gezondheidszorg toegepast. Subonderdelen van de organisatie zijn het Erasmus MC Kanker Instituut en het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis, elk met een zeer specialistische expertise.

Adres en telefoonnummer

Het Erasmus MC, het Erasmus MC-Sophia en het Erasmus MC Kanker Instituut zijn allen via hetzelfde algemene telefoonnummer te bereiken. Het adres is wel anders. Let op: de contactgegevens van de afzonderlijke afdelingen kunnen afwijkend zijn.

Erasmus MC Ziekenhuis

Adres: 's-Gravendijkwal 230
Postcode: 3015 CE Rotterdam
Telefoonnummer: 010-7040704


Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis

Adres: Wytemaweg 80
Postcode: 3015 CN Rotterdam
Telefoonnummer: 010-7040704


Erasmus MC Kanker Instituut

Adres: Groene Hilledijk 301
Postcode: 3075 EA Rotterdam
Telefoonnummer: 010-7040704


Per afdeling

Wanneer je specifiek een afdeling naar keuze wilt benaderen van één van de drie Erasmus onderdelen kan dit vaak direct via een eigen adres of telefoonnummer. Een overzicht van alle afdelingen inclusief adressen, e-mailadressen en telefoonnummers is te vinden via de website. Klik in de bovenbalk op "Over Erasmus MC", waarna je in de rechterkolom kiest voor "contact en route".

Ligging Erasmus MC

Legenda
A. Erasmus MC Ziekenhuis
B. Erasmus MC- Sophia Kinderziekenhuis
C. Erasmus MC Kanker Instituut


Bereikbaarheid

Elk onderdeel van Erasmus MC is te bereiken via auto of openbaar vervoer. Onderstaand is aangegeven hoe er te geraken, waar je kunt parkeren en wat de parkeertarieven zijn.

Erasmus MC Ziekenhuis en Erasmus MC-Sophie Kinderziekenhuis

Deze twee onderdelen zijn nabij elkaar op hetzelfde complex gelegen ten noorden van de Maastunnel en niet ver van de Erasmusbrug. Vlakbij zijn een tweetal parkeergarages te vinden. De parkeergarage Westzeedijk is het gunstigst gelegen ten opzicht van Erasmus MC Ziekenhuis. Het adres van deze parkeergarage is Westzeedijk 361, 3015 AA Rotterdam. Parkeren kost het eerste uur 2,70. Hierna bedragen de kosten 1,35 per half uur. Het maximale dagtarief bedraagt 25,-. Voor patiënten of bezoekers die langdurige periodes het ziekenhuis moeten bezoeken kunnen gebruik maken van een gereduceerd tarief. Bezoekers van Erasmus MC-Sophia kunnen het beste gebruik maken van de parkeergarage aan de Wytemaweg 12, 3015 CN Rotterdam. Hier gelden dezelfde tarieven als bij parkeergarage Westzeedijk. Reizigers met het openbaar vervoer kunnen gebruik maken van metrostation Dijkzigt, bushaltes Dijkzigt, Erasmus MC of Sophia Kinderziekenhuid en van de tramhaltes Kievitslaan of Euromast/Erasmus MC.

Erasmus MC Kanker Instituut

Bij het terrein van Erasmus MC Kanker Instituut is een parkeerterrein gelegen. Het tarief bedraagt 1,50 per uur tussen 7.00 en 21.00 uur en 0,70 per uur tussen 21.00 en 07.00 uur. Het maximum dagtarief bedraagt 12,50 per dag. Reizigers met het openbaar vervoer kunnen gebruik maken van de tramhalte en bushalte Groene Hilledijk.

Bezoektijden

De bezoektijden variëren per afdeling en gedurende het jaar. Een overzicht van alle actuele bezoektijden is te raadplegen door op de website van Erasmus MC te klikken op "Patiëntenzorg" in de bovenbalk en vervolgens te kiezen voor "bezoekers" in de linkerkolom.

Vacatures

Bij Erasmus MC zijn constant tal van openstaande vacatures. Een actueel overzicht van de vacatures is te vinden via het vacatureportal op erasmusmc.nl/werkenbij. Naast vele medische vacatures zoals artsen en verpleegkundigen zoekt Erasmus MC bijvoorbeeld ook onderzoekers, inkopers, enzovoorts. Wanneer je graag wilt werken bij Erasmus MC kan je via de online vacature direct solliciteren door persoonlijke informatie in te vullen en je curriculum vitae en motivatie te uploaden.
© 2014 - 2024 Advies-eb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Erasmus MC  het grootste ziekenhuis van Nederland vernieuwdErasmus MC het grootste ziekenhuis van Nederland vernieuwdHet Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam wordt voor een groot deel vernieuwd. Het grootste ziekenhuis van Nederland krij…
Erasmus MC: inloopspreekuur voor SOA'sErasmus MC: inloopspreekuur voor SOA'sSOA's, ofwel seksueel overdraagbare aandoeningen. Het is een lastig onderwerp, zo niet een taboe. Als je je wilt laten o…
Het mysterieuze leven van Desiderius ErasmusHet mysterieuze leven van Desiderius ErasmusWe kennen de naam Erasmus allemaal wel, er zijn scholen, stichtingen en projecten die de naam Erasmus met zich meedragen…
Crocokids: voor kinderen met Crohn of collitis ulcerosaCrocokids: voor kinderen met Crohn of collitis ulcerosaCrohn en collitis ulcerosa. Als je als volwassene deze diagnose krijgt, is dat al erg verdrietig. Maar er zijn ook kinde…

Niet-reanimerenpenning: behandelverbod op reanimerenNiet-reanimerenpenning: behandelverbod op reanimerenNaar mate we ouder worden, neemt de kans toe dat we fysiek of neurologische schade oplopen. Is de werking van het hart o…
Bronnen en referenties
  • Erasmusmc.nl
Reactie

Esther Victoria Brown, 13-05-2016
Ik heb gewerkt bij Sophia/Dijkzigt vanaf 1 July 1989 tot 9 Decem 1997 en woont momenteel op het eiland St. Maarten Caribbean, En ik wil weten over het pensioen regeling.

Wachten op antwoord via mijn E-Mail address

Dank U Reactie infoteur, 14-05-2016
Ik raad u aan contact op te nemen met Erasmus MC

Advies-eb (275 artikelen)
Laatste update: 06-11-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.