AMC Amsterdam: adres, bezoektijden en bereikbaarheid

AMC Amsterdam: adres, bezoektijden en bereikbaarheid Een van de grootste ziekenhuizen van Nederland is het AMC in Amsterdam. Naast het bieden van zorg aan patiënten wordt er binnen het AMC ook geneeskundig onderwijs gegeven en onderzoek verricht. Alle relevante algemene informatie over het AMC is samengevat zoals het adres, het telefoonnummer, de bezoektijden, de bereikbaarheid met het openbaar vervoer en auto, parkeren en parkeertarieven. Ook is aangegeven waar je de vacatures voor het AMC kunt vinden.

Inhoud


Academisch Medisch Centrum (AMC)

Het Academisch Medisch Centrum wordt in de regel afgekort tot AMC en behoort tot de grootste ziekenhuizen van ons land. Er werken circa 7000 medewerkers en er zijn circa 1000 ziekenhuisbedden. Er zijn in Nederland acht universitair medische centra, waarvan het AMC er één is. Het ziekenhuis is verbonden met de Universiteit van Amsterdam. Ook het Emma Kinderziekenhuis maakt deel uit van het AMC. Naast het behandelen van patiënten en het bieden van (geneeskundig) onderwijs aan circa 2000 studenten wordt er veel medisch onderzoek verricht op het AMC. Het AMC werkt de laatste jaren nauw samen met het andere Amsterdamse ziekenhuis VUmc. Het valt niet uit te sluiten dat er in de toekomst een fusie volgt tussen de twee ziekenhuizen waarbij ze op één locatie worden gehuisvest.

Adres en telefoonnummer

Het AMC is gelegen in Amsterdam-Zuidoost. Het adres is als volgt:
  • Adres: Meibergdreef 9
  • Postcode: 1105 AZ Amsterdam

Het AMC is telefonisch te bereiken via:
  • Telefoonnummer: 020-5669111
  • Telefoonnummer (spoed): 020-5662222

Bereikbaarheid

Het AMC heeft een uitstekende ligging ten opzicht van het openbaar vervoer. Ook per auto is het AMC prima bereikbaar.

Auto en parkeren

Het AMC is gelegen bij knooppunt Holendrecht (de kruising van de autosnelwegen A2 en A9). Parkeren is mogelijk in één van de parkeergarages bij het AMC:
  • Parkeergarage P1 (24 uur per dag en 7 dagen in de week geopend): parkeren voor patiënten en bezoekers
  • Parkeergarage P2 (geopend van 8.00 tot 18.00 uur op maandag tot en met vrijdag): parkeren voor patiënten en bezoekers.
  • P3, P4, P5 en P6: parkeren voor AMC medewerkers

Wanneer je een afspraak hebt voor 9.00 uur of na 17.00 uur wordt er geadviseerd gebruik te maken van Parkeergarage P1. Voor afspraken tijdens kantoortijden kan beter gebruik worden gemaakt van Parkeergarage P2. Met bewegwijzering wordt je vanuit de parkeergarages de weg gewezen naar de juiste afdeling van het AMC. Parkeren kost 3,- voor de eerste drie uur. Hierna wordt 0,50 per half uur extra gerekend. Motoren parkeren gratis in Parkeergarage P1 en bij gebouwdeel M.

Openbaar vervoer

Reizigers met het openbaar vervoer kunnen gebruik maken van het NS treinstation Holendrecht wat naast het ziekenhuis is gelegen. Bij dit treinstation zijn ook het metrostation Holendrecht (metrolijnen 50 en 54) en een gelijknamige bushalte gelegen.

Bezoektijden

De gangbare bezoektijden op de meeste afdelingen zijn tussen 15.00 en 20.00 uur. De bezoektijden kunnen echter variëren per afdeling. Op de website van AMC is een overzicht te vinden met alle bezoektijden per afdeling. Ook is er per afdeling aangegeven wat de regels zijn met betrekking tot het bezoeken van een patiënt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maximaal aantal bezoekers, de rusttijden, of het is toegestaan om bloemen mee te nemen, enzovoorts. Het overzicht per afdeling kan worden bereikt in de door op de startpagina van AMC.nl in de linkerbalk te klikken op 'per afdeling' onder het kopje 'bezoeker'.

Werken bij AMC

Het AMC behoort tot de grootste werkgevers van Amsterdam en omstreken. Voorbeelden van functies zijn medische functies, verpleegkundige, facilitaire functies, ICT-er, onderzoeker, managementfuncties, enzovoorts. Ook biedt AMC onder andere leer- en werktrajecten, stages en vrijwilligerswerk aan. Een overzicht van de actuele vacatures vind je op het vacatureportal 'werkenbij.amc.nl'. Het is mogelijk om direct online op een vacature te solliciteren.

Lees verder

© 2014 - 2024 Advies-eb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Amsterdam duurste stad om te parkerenAmsterdam duurste stad om te parkerenParkeren in het centrum van Amsterdam is een probleem. Lukt het u toch om een plaatsje te bemachtigen, dan moet u de hoo…
Gratis parkeren in en rondom AmsterdamHet is een bekend feit: anno 2020 is parkeren in Amsterdam een zeer dure aangelegenheid. De tarieven voor het parkeren i…
Gratis parkeren in en rond Utrecht centrum en buitenwijkenGratis parkeren in en rond Utrecht centrum en buitenwijkenParkeren in het centrum van Utrecht is tegenwoordig een kostbare zaak. Bij parkeren in de binnenring betaalt u de hoofdp…
Designer Outlet Roosendaal: adres, openingstijden & parkerenIn het Brabantse Roosendaal kunnen modeliefhebbers naar hartenlust shoppen bij één van de grootste outletcenters van Ned…

Omalizumab: onderdrukken van ernstige astmatische reactiesOmalizumab: onderdrukken van ernstige astmatische reactiesHet hebben van astma kan een grote impact op het normale leven hebben. Door stoffen in de lucht wordt het lichaam regelm…
Ben ik te zwaar? Ben ik te dik? En is dit gevaarlijk?Ben ik te zwaar? Ben ik te dik? En is dit gevaarlijk?Een veelgestelde vraag is, ben ik te zwaar of ben ik te dik? Om dat te kunnen weten, moeten we eerst vaststellen wat 'te…
Bronnen en referenties
  • www.amc.nl
Advies-eb (275 artikelen)
Laatste update: 06-11-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.