Bergman Clinics: locaties en behandelingen

Bergman Clinics: locaties en behandelingen Voor medische zorg zijn er meer opties dan alleen de ziekenhuizen. Er zijn in Nederland meerdere klinieken operationeel die ook een breed spectrum aan medische zorg bieden. Een van de grootste klinieken is Bergman Clinics. Alle informatie over Bergman Clinics is samengevat zoals de zorgbehandelingen die worden aangeboden, de locaties en adressen van de klinieken en de contactgegevens.

Inhoud


Bergman Clinics

De zorgklinieken van Bergman Clinics bieden gespecialiseerde medische zorg aan particulieren. De klinieken onderscheiden zich van bijvoorbeeld ziekenhuizen omdat ze minder grootschalig zijn opgezet. Mede hierdoor is er over het algemeen sprake van korte wachttijden. De klinieken van Bergman Clinics zijn officieel door de overheid erkende medische zorginstellingen. Mede hierdoor wordt een groot deel van de behandelingen vergoed door de zorgverzekeringen, echter worden voornamelijk de cosmetische ingrepen niet vergoed door de verzekering.

Algemene contactgegevens

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen met Bergman Clinics via telefoon en per e-mail. Het e-mailadres is info@bergmanclinics.nl. Telefonisch kunt u terecht bij het contactcenter via het telefoonnummer 088-9000500. Het contactcenter is op maandag tot en met donderdag bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. Wanneer u in het weekend of tijdens feestdagen belt dient u een telefonisch bericht achter te laten waarna Bergman Clinics de eerstvolgende werkdag contact met u zal opnemen.

Behandelingen en locaties

De behandelingen bij Bergman Clinics worden onderverdeeld in een vijftal segmenten. Bergman Clinics heeft meerdere klinieken in geheel Nederland. De verschillende klinieken hebben eigen specialismen. Onderstaand is voor de verschillende zorgsegmenten aangegeven welke klinieken behandelingen uitvoeren.

Inwendige zorg

Klachten of een mindere gezondheid heeft vaak te maken met inwendige problemen. De behandelingen richten zich op onder meer hart- en vaatziekten, overgewicht, problemen met de darmen en klachten aan maag of andere organen. Bergman Clinics heeft twee klinieken die werkzaam zijn binnen dit zorgsegment:
 • Inwendige Zorg Amsterdam - Procolo (Meibergdreef 9, 1105 AZ Amsterdam)
 • Inwendige Zorg Bilthoven (Prof. Bronkhorstlaan 10 - Gebouw 60, 3723 MB Bilthoven)

Uiterlijk en huid

De behandelingen die behoren tot het segment uiterlijk en huid hebben vaak een cosmetische grondslag. Voorbeelden van behandelingen zijn borstcorrecties, rimpelbestrijding, dermatologische ingrepen, lichaamscorrecties, enzovoorts. De meeste van deze behandelingen worden niet door de verzekering vergoed. De klinieken waar deze behandelingen worden aangeboden zijn:
 • Uiterlijk en Huid Bilthoven (Prof. Bronkhorstlaan 10 - Gebouw 80, 3723 MB Bilthoven) en Uiterlijk en Huid MediSpa Bilthoven (Prof. Bronkhorstlaan 10 - Gebouw 88, 3723 MB Bilthoven)
 • Uiterlijk en Huid Den Haag en Uiterlijk en Huid Medispa Den Haag (Binckhorstlaan 149, 2516 BA Den Haag)
 • Uiterlijk en Huid Heerenveen (Griend 1, 8443 CG Heerenveen)
 • Uiterlijk en Huid MediSpa Amsterdam (Willemsparkweg 142 en 151, 1071 GX Amsterdam)
 • Uiterlijk en Huid MediSpa Zwolle (Eekwal 1A, 8011 LA Zwolle)
 • Uiterlijk & Huid MediSpa Groningen (Heresingel 30, 9711 EV Groningen)
 • Uiterlijk & Huid Rijswijk (Braillelaan 5, 2289 CL Rijswijk)

Vrouwenzorg

Bergman Clinics heeft een compleet zorgprogramma gericht op vrouwen. Hiervoor werken de klinieken samen met grote ziekenhuizen als het AMC Amsterdam en het UMC Utrecht. Voorbeelden van behandelingen gericht op vrouwen zijn behandelingen tegen klachten aan blaas en ontlasting, afwijkende uitstrijkjes, vaginale afscheiding en pijn aan de onderbuik of bekken. De klinieken zijn:
 • Vrouwenzorg Bilthoven (Prof. Bronkhorstlaan 10 - Gebouw 60, 3723 MB Bilthoven)
 • Vrouwenzorg Amsterdam - Buiterveldert (Noordhollandstraat 61-A, 1081 AS Amsterdam)

Bewegingszorg

Soepel en pijnvrij bewegen, dat is waar het om draait bij bewegingszorg. De behandelingen richten zich daarom op onder andere gewrichtsklachten, blessures, gewrichtsslijtage, fysiotherapie en pijnbestrijding. Er is één kliniek die actief is binnen de bewegingszorg:
 • Bewegingszorg Naarden (Rijksweg 69, 1411 GE Naarden)

Oogzorg

Goed zien is enorm belangrijk in het leven. Bergman Clinics is mede gespecialiseerd in de medische oogzorg. Voorbeelden zijn het laseren van ogen en ingrepen aan staar of hoge oogdruk. De oogzorg klinieken zijn:
 • Oogzorg Utrecht (Herculesplein 100, 3584 AA Utrecht)
 • Oogzorg Amsterdam (Strawinskylaan 305, 1077 XX Amsterdam)
 • Oogzorg 's-Hertogenbosch (Pettelaarpark 10, 5216PD ís-Hertogenbosch en Vughterweg 47K, 5211 CK
 • ís Hertogenbosch)
 • Oogzorg Velp (Reigerstraat 30A, 6883 ES Velp en Middellaan 8a, 6881 RP Velp)
 • Oogzorg Zwolle (Burgemeester Roelenweg 10, 8021 EV Zwolle)
 • Oogzorg Ede (Rubensstraat 165, 6717 VE Ede)
 • Oogzorg Rijswijk (Braillelaan 5, 2289 CL Rijswijk)
© 2014 - 2024 Advies-eb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Filmregisseur Ingmar BergmanBijna iedereen heeft wel eens een film gezien van de bekende Zweedse cineast Ingmar Bergman. Ze zijn legendarisch en leg…
Vrouwen lijden onder schoonheidsideaalBijna alle vrouwen herkennen dit wel. Je zapt thuis in je luie stoel met een bak chips en er verschijnt een cosmetische…
Kiezen tussen een kliniek of ziekenhuis, wat is beter?Kiezen tussen een kliniek of ziekenhuis, wat is beter?Het gros van de Nederlanders wil zelf zijn arts, kliniek of ziekenhuis kunnen uitkiezen. Bijna iedereen is bekend met ge…
"Photoshoppen aan de werkelijkheid" maakt vrouwen onzeker?"Photoshoppen aan de werkelijkheid" maakt vrouwen onzeker?"Photoshoppen aan de werkelijkheid" zou een negatief effect hebben op het zelfbeeld van vrouwen. Met digitale fotografie…

CT-scan en het ontvangen van straling: gevaarlijk?CT-scan en het ontvangen van straling: gevaarlijk?Om een diagnose te stellen of om een gegeven therapie te volgen kan je arts een CT-scan van (een deel van) je lichaam ma…
Ben ik depressief? Kenmerken van een depressieBen ik depressief? Kenmerken van een depressieVrijwel iedereen kampt zo nu en dan met neerslachtigheid; bijvoorbeeld na een vervelende ervaring, in de winterperiode o…
Bronnen en referenties
 • www.bergmanclinics.nl
Advies-eb (275 artikelen)
Laatste update: 06-11-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.