Zo houdt u uw vakantiegevoel vast

Zo houdt u uw vakantiegevoel vast Veel mensen genieten van een welverdiende vakantie. Het nadeel is dat de mensen na de vakantie vaak weer snel in hun oude patroon terugvallen en daardoor verliezen ze in korte tijd het vakantiegevoel. Het vakantiegevoel wordt in het woordenboek beschreven als 'vrij van emoties'. Toch is het vakantiegevoel echt iets wat men moet voelen en niet goed in woorden uit te drukken.

Blijf van de zon genieten

Veel mensen koppelen een vakantie aan de zon. De bestemmingen met zon zijn dan ook de populairdere bestemmingen. De zon brengt niet alleen fijne warmte, maar ook een bruin kleurtje, de opname van calcium en fosfor en een betere weerstand. Veel mensen voelen zich simpelweg beter als er zonlicht is. Zorg dat men op donkere dagen af en toe onder de zonnebank gaat. De zonnebank is dan wel geen echte zon zoals op vakantie, maar uw lichaam ervaart het wel hetzelfde en de bruine vakantiekleur blijft langer of komt terug. Als u veel last heeft van de donkere dagen kunt u lichttherapie overwegen.

Herinneringen ophalen

Bijna iedereen maakt foto's of filmpjes tijdens de vakantie. Deze worden vaak vlak na de vakantie nog wel bekeken, maar daarna steeds minder. Kijk eens wat vaker de foto's en filmpjes terug om zo goed voor te kunnen stellen hoe de vakantie was. Maak een mooi album van de foto's of monteer het filmpje waardoor u echt weer even met uw vakantie bezig zult zijn. Niet alleen het kijken zorgt weer voor het vakantiegevoel, maar ook het luisteren. Op vakantiebestemmingen hoort men vaak ook een liedje voorbij komen die men onthoudt. Luister het liedje weer terug en waan u op de vakantiebestemming.

Vakantieactiviteiten in eigen land

Op vakantie doen we vaak dingen die we wellicht wel in Nederland zouden kunnen doen, maar die we niet zomaar zullen doen. Dit komt vaak omdat mensen besluiten op vakantie veel uit te geven en de rest van het jaar wat rustiger aan te doen. U kunt het vakantiegevoel echter best ervaren door iets te doen wat u daar ook heeft gedaan. Ga bijvoorbeeld naar een restaurant met eten wat ze op vakantiebestemming ook serveerden. Ga eens naar het tropische zwemparadijs of naar een museum in een andere stad. Leer de verrassingen die Nederland te bieden heeft kennen. Op vakantie zijn mensen vaak ook veel meer in de buitenlucht te vinden. Ga lekker het bos in en geniet alleen al van de geur van vrijheid.

Kijk of u de sleur van het werk kunt doorbreken

Het vakantiegevoel gaat meestal snel voorbij als we weer fulltime aan het werk zijn. Probeer uw werk af en toe met kleine dingen verrassend te veranderen. Ga bijvoorbeeld in de pauze een stukje buiten wandelen in plaats van binnen in de kantine met dezelfde collega's te zitten waarmee u elke dag al zit. Kijk of u wellicht een andere functie kunt bekleden of iets kunt schuiven in uw werktijden. Maak het werk voor uzelf zo aangenaam mogelijk zodat u niet alleen de vakanties voorbij vliegen, maar ook de werkdagen.

Uitkijken naar de volgende vakantie

U kunt het vakantiegevoel ook vasthouden door zo snel mogelijk aan een volgende vakantie te kunnen denken. U hoeft nog niks te boeken, maar enkel het kijken naar reizen kan er al voor zorgen dat u zich verbeeld dat u op de vakantiebestemming bent. Zoek dus vast een land uit waar u heen zou willen of activiteiten die u zult willen doen. Denk alvast aan de zon en de rust van de volgende vakantie. Zo heeft u ook altijd iets in het vooruitzicht om naar uit te kijken.
© 2014 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vakantiegevoel vasthouden, wat is de beste manier?Vakantiegevoel vasthouden, wat is de beste manier?Terug van vakantie en terug in de sleur. Vakantiegangers kennen dit gevoel maar al te goed en het kan deprimerend zijn.…
Haal meer uit je vakantieHaal meer uit je vakantieMede door de economische crisis gaan we minder op vakantie en is het zeker zo belangrijk dat je optimaal geniet van die…
VakantiegevoelensDe lente begint en een logisch gevolg daarvan is het heerlijke gevoel dat je krijgt als je denkt aan de komende en afgel…

Finse sauna ontstaan en werkingFinse sauna ontstaan en werkingOp een uitnodiging om mee te gaan naar een sauna wordt lang niet altijd positief gereageerd. Wie er nog nooit was heeft…
De beste sportartsen ter wereld (o.a. knie, schouder, pols)De beste sportartsen ter wereld (o.a. knie, schouder, pols)Een gescheurde kruisband, een slepende schouderblessure of een spierblessure die maar niet over gaat. Topsporters gaan n…
Bembi (500 artikelen)
Gepubliceerd: 01-12-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.