Weg met stress: leer te relaxen

Iedereen is tegenwoordig druk en niemand heeft meer tijd. Hierdoor hebben steeds meer mensen last van stress. Hier een paar tips om daar van af te komen em te relaxen zodat je je een stuk beter voelt.

Waar krijg je stress van?

Stress kun je door verschillende dingen krijgen, zoals drukte op het werk, slaaptekort, kinderen of angst. De ene persoon is erg gevoelig ervoor en zal snel stress krijgen, terwijl de andere nooit last heeft van stress.

Hier volgen tips waarvan je er in ieder geval een paar van moet opvolgen om te leren relaxen en minder stress te hebben.

Slaap genoeg

Ieder mens zit anders in elkaar en daarom heeft de een maar 6 uur slaap nodig terwijl de ander 9 uur slaap nodig heeft. Probeer uit te vinden hoeveel uur jou het beste uit komt en probeer elke nacht zoveel uur te halen. Je zult je fitter voelen en beter kunnen werken. Als je moe bent kun je je taken minder goed uitvoeren en duurt het langer waardoor je tijd verliest.

Muziek

Luister naar relaxte yoga-muziek en ontspan je daarbij. Je zult je relaxt voelen en de stress gaat vanzelf weg. Neem hier elke dag minstens 10 minuten voor waarbij je lekker op de bank ligt met de muziek aan en je ogen dicht. Je kunt ondertussen ook een lekker wierookstokje aansteken.

Positief

Bekijk van alle dingen vooral de positieve kant. Is er iets ergs gebeurd? Denk dan aan een leuk ding dat ook is gebeurd of verheug je op iets dat nog gaat komen. Denk dat de negatieve kant wel meevalt en de positieve kant veel groter is.

Doe je taken

Maak lijstjes van dingen die gedaan moeten worden. Zet hierop de belangrijkste dingen en voer die uit: Bijvoorbeeld boodschappen doen, fitnessen, werken, afwassen en kinderen van school ophalen. Niet te veel opschrijven, want dan raak je het overzicht kwijt.

Belonen

Beloon jezelf als je je taken die je moest doen hebt gedaan met iets dat je lekker vind. Bijvoorbeeld een lekker warm bad, relaxt een boek of tijdschrift lezen of een wandeling maken door de natuur. Verzin zelf iets waarbij je helemaal tot rust komt.

Opruimen

Ruim je bureau waar op je werkt op! Je kan makkelijker dingen vinden, meer neer leggen en beter werken. Sorteer je papieren zorgvuldig in lades, je pennen en potloden in een bakje en gooi onnodige troep weg.

Sport

Sport is goed voor je lichaam en geest. Beweeg elke dag minstens 30 minuten, dus ga eens lekker wandelen of fietsen. Ook zou je op fitness kunnen gaan. Hierdoor word je lichaam fitter en voel je je beter, gezonder en daardoor relaxter. Maar om echt relaxt te worden kun je op Yoga gaan of Tai chi.
© 2008 - 2024 Sanpaulo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Yoga thuis zelf doen voor beginners, tipsYoga thuis zelf doen voor beginners, tipsYoga is gebaseerd op het verbeteren van de mentale, fysieke en spirituele gezondheid. Hoe kun je zelf aan yoga beginnen?…
Gezondheid en herbronnenGezondheid en herbronnenEén van de belangrijkste kenmerken van onze maatschappij is een jachtig bestaan. Alles moet snel en vooruitgaan, zowel i…
Jonger met yoga!Jonger met yoga!Yogi´s staan bekend om de hoge leeftijd die zij bereiken terwijl ze hun jonge uiterlijk behouden. Hoe komt dat? Wetensch…

Hoe behoud je een mooie huidHet is niet moeilijk om een mooie huid te hebben het vergt enkel tijd om te leren hoe u uw lichaam en huid kan behandele…
Sanpaulo (29 artikelen)
Laatste update: 15-04-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.