Goede doel: Stichting de opkikker

Goede doel: Stichting de opkikker Stichting de opkikker is een stichting die mensen verwendagen geeft. Als een kind ernstig ziek is of voor een lange behandeling in het ziekenhuis moet liggen kan het zijn dat de gezinsleden ook wat onder druk staan en soms zichzelf een beetje vergeten. Daarom zet stichting de opkikker met behulp van meer dan 100 vrijwilligers gezinnen in het zonnetje op een individuele of een superopkikkerdag.

Het doel

Het doel van stichting de opkikker is mensen even alle narigheid rondom een ziekte of aandoening even te laten vergeten. De mensen die in aanmerking komen voor een verwendag zijn vaak dagen in het ziekenhuis en kunnen daardoor wel een dag met positieve afleiding gebruiken. Stichting de opkikker probeert dan ook zoveel mogelijk sponsoren en vrijwilligers te werven om zoveel mogelijk dromen mogelijk te maken. De slogan van stichting de opkikker is dan ook: na veel vervelende dagen duren de leuke dagen toch net iets langer!

Opkikkerdagen

Er zijn verschillende soorten opkikkerdagen namelijk de:

Individuele opkikkerdag

Op deze dag wordt één gezin in het zonnetje gezet. Er komen eerst twee vrijwillegers van stichting de opkikker bij u thuis voor een intake. Er wordt gekeken wat iemand wilt en hoe dit te realiseren is. Ten slotte is stichting de opkikker afhankelijk van sponsoren en fondsen. Aan de hand van de wensen van een gezin wordt dankzij vrijwilligers en sponsoren een geweldige dag georganiseerd die een gezin nooit zal vergeten. De dag zal onvergetelijk worden, daarom worden er ook foto's van de dag gemaakt en naderhand een verslag van de dag.

Super opkikkerdag

Super opkikkerdagen worden een paar keer per jaar georganiseerd. Op deze dagen worden verschillende gezinnen uitgenodigd om van de themadagen te genieten. Er zijn al aan aantal thema's aan bod gekomen zoals: piratendag en sprookjesdag.Op zo'n dag worden er activiteiten voor zo'n 50 tot 60 gezinnen georganiseerd.

Welke gezinnen komen in aanmerken?

De gezinnen die in aanmerking komen:
  • hebben een kind tussen de 0 en 17 jaar
  • dit kind ligt langere tijd in het ziekenhuis
  • of heeft een aandoening
  • of is chronisch
Stichting de opkikker werkt samen met zo'n 80 ziekenhuizen en/of instellingen. De pedagogische medewerkers van zo'n stichting hebben de mogelijkheid om gezinnen op te geven voor opkikkerdagen. Een gezin die in aanmerking komt krijgt in eerste instantie een opkikkerboek thuis gestuurd. Hierin staan allerlei dingen die u kunt gaan doen of bezoeken. De dag is ook in overleg naar wens in te vullen.

Wat doet zo'n dag voor iemand?

Ziekenhuis in en ziekenhuis uit. Een ziekte of aandoening is niet alleen heel zwaar voor het kind, maar eigenlijk voor het hele gezin. Hoewel de opkikkerdag vooral in het teken staat van de wensen van het opkikkerkind is het eigenlijk een dag voor het hele gezin. Het is een dag waarop de zorgen even worden vergeten en waar prachtige herinneringen worden gemaakt. Het kind heeft daarna ook weer iets speciaals om het het over te hebben in plaats van de ziekte of aandoening.
Als een kind een opkikkerkind is geweest wordt deze daarna ambassadeur. Er worden dagen georganiseerd waarbij deelnemers weer samenkomen. De ambassadeurs kunnen als geen ander vertellen wat stichting de opkikker voor hun betekend en ze kunnen zelf ook helpen bij het organiseren van acties.

Sponsoren en vrijwilligers

Uiteraard zijn alle sponsoren en vrijwilligers hartelijk welkom bij stichting de opkikker. Dankzij alle sponsoren en vrijwilligers worden de dromen van kinderen en gezinnen werkelijkheid. Ze kunnen even alles vergeten en beleven een geweldige dag welke op maat aangepast is. Om stichting de opkikker te helpen hoeft u niet verplicht veel te doen. Als u bijvoorbeeld een mooie auto heeft die wel eens uitgeleend kan worden zou de stichting dat ook zeer op prijs stellen. Of iets goedkoper zoals verkleedkleding is ook altijd welkom bij de stichting. Op de website van stichting de opkikker kunt u lezen wat de stichting allemaal zoal kan gebruiken.
U kunt ook zelf vrijwilliger worden, u doet niet alleen wat goeds voor een ander, maar u zult ook trots op uzelf mogen zijn dat u heeft geholpen iemand een onvergetelijke dag te geven.
© 2009 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verwen een Chronisch ziek kindChronisch ziek zijn is niet leuk. Voor kinderen is en blijft het meestal een onbegrijpelijk begrip. Het vraagt veel door…
Steun Stichting CliniClownsSteun Stichting CliniClownsStichting CliniClowns is opgericht om kinderen met een ziekte of handicap afleiding en plezier te bieden. Voor haar inko…
Je haar doneren aan een goed doelHeb je lang haar en wil je een goed doel steunen? Dan is het doneren van haar voor de Stichting Haarwensen misschien wat…

Snellezen en snel leren lezenSnellezen en snel leren lezenZie jij ook zo vaak op tegen die enorme stapel papers die je nog door moet lezen? En heb je ook moeite om je studieboeke…
Slapeloos door zorgen betekent dat je probleem goed aflooptmijn kijk opSlapeloos door zorgen betekent dat je probleem goed aflooptEen mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest, luidt het aloude gezegde. Meestal spookt het in bed in ons hoof…
Bronnen en referenties
Bembi (500 artikelen)
Laatste update: 20-05-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.