Wilt u klaar zijn voor de zon? Bezoek een zonnestudio!

Een mooie bruine huidskleur, dat wilt toch iedereen wel? Als u dat mooie bruine kleurtje van de zomer wilt behouden zit er niks anders op dan naar de zonnebank te gaan. In dit artikel kunt u alle informatie vinden die van belang is voordat u naar de zonnestudio gaat.

Waarom naar de zonnebank?

Sommige mensen kiezen voor de zonnebank omdat ze graag het gehele jaar een mooie bruine huid willen houden. Een bruingetinte huidskleur staat voor gezond zijn en voor dat u in de zon bent geweest. De zon verwijst weer naar vrolijkheid. Er zijn nog meer redenen dan de kleur om onder de zonnebank te gaan namelijk:
 • aanmaak van vitamine D
 • ontspannen van de spieren
 • stimuleren van de bloedsomloop
 • zorgen dat men minder snel verbrand

Wat neemt u mee naar de zonnebank?

In principe hoeft u de eerste keer niks mee te nemen naar de zonnebank. U gaat naakt in de zonnebank en meestal ligt er eventueel een handdoek voor u klaar. De zonnestudio overhandigt u een speciale bril zodat de uv-straling uw ogen niet kunnen beschadigen. Zij zullen u ook tips geven welke zonnebrandcremé of snelbruiningscremé u het best kunt gebruiken.

Belangrijke weetjes voor de zonnebank

 • Ga er de eerste keer niet langer dan 5 minuten onder, u loopt een groot risico op verbranden als u er te lang onder blijft.
 • Laat 2 dagen tussen de kuren zodat u lichaam niet beschadigt word.
 • Sommige make-up en medicijnen kunnen een reactie op het lichaam geven.
 • Draai regelmatig om in de zonnebank.

Huidtype

Hoe snel u verbrand ligt erg aan uw huidtype. Het kan afhankelijk zijn van:
 • de kleur haar
 • de kleur ogen
 • de sproeten
 • hoelang het geleden is dat u in de zon heeft gelegen
Laat uw huidtype mede bepalen hoelang u onder de zonnebank gaat zodat u niet verbrand.

Zwanger en zonnebanken

U kunt prima zonder enig gevaar voor uw kind gaan zonnebanken. Het is alleen wel zo dat dankzij de grote verandering in de hormonen u misschien pigment vlekken in uw gezicht kan oplopen, dit heet ook wel het zwangerschapsmasker. Bij 70% van de vrouwen gaat dit masker binnen een jaar weer weg, maar het kan zijn dat ze er nog jaren na de zwangerschap zullen zitten. Om dit te voorkomen kunt u het beste of met een handdoek over uw gezicht zonnen of insmeren met minimaal factor 25. U kunt het wel langzaam opbouwen om uw gezicht in de zon te hebben zodat u er aan went.

Soorten zonnebanken

Er zijn vaak verschillende soorten zonnebanken in een zonnestudio. De voornamelijkste verschillen zijn de luxe waardoor men meer betaald. Sommige hebben een sterkere watt waardoor u daar niet gelijk onder kunt. Luxe voorbeelden zijn bijvoorbeeld met een radio, met geuren en extra gezichtsbruiners.

Kosten en tijd

Hoeveel het kost ligt aan welke zonnestudio u gaat en hoelang u onder de zonnebank wilt. Meestal word er per een bepaald aantal minuten betaald. De hoeveelheid minuten dat u in de zonnebank kunt ligt aan wat u huid al gewent is aangezien u het langzaam op moet bouwen. In drukke zonnestudio's kan het soms verstandig zijn te reserveren van te voren.
© 2009 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zonnebank en zonnen gevaarlijk?Tijdens de donkere winterdagen of na een vakantie om ons kleurtje te behouden duiken we graag onder de zonnebank. Van de…
Zonnebank kopen: voordelig?Een eigen zonnebank is ideaal voor iedereen die graag een bruin kleurtje heeft, maar waar welke keuzemogelijkheden heb j…
Zonnebank kopen: Tips kopen zonnehemel of gezichtsbruinerEen eigen zonnebank of zonnehemel kopen is natuurlijk erg aanlokkelijk. Maar wat zijn nou precies de voordelen van een e…
Verantwoord onder de zonnebankWaarom is verantwoord onder de zonnebank zo belangrijk? Is het echt waar dat je huidkanker kunt krijgen van teveel zon?…

Wat is de mannenpil?De mannenpil is na meer dan 40 jaar onderzoek nog steeds niet te verkrijgen. Helaas, want het kan voor sommige stellen e…
Implantaten vervangen natuurlijke tanden en kiezen het bestImplantaten vervangen natuurlijke tanden en kiezen het bestImplantaten: Het is nog niet zo lang geleden dat mensen als ze problemen hadden met tanden en kiezen dan maar hun hele g…
Bembi (500 artikelen)
Laatste update: 17-10-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.