Bovenooglidcorrectie, hoe gaat het in zijn werk

Bij een chirurgische ingreep denken mensen vaak dat het alleen gaat om het mooie, echter op het moment dat een ooglid gaat hangen kan men daar behoorlijk last van hebben. Veelal wordt een ooglidcorrectie dan ook vergoed door de verzekering omdat het noodzakelijk is of kan worden. In dit artikel leest u alles over de bovenooglidcorrectie.

Waarom?

De bovenste oogleden kunnen na uw 30e levensjaar gaan hangen. Dit houdt in dat het ooglid zwaarder zal worden waardoor het ook steeds moeilijker zal zijn om uw ogen open te houden en uw zicht kan daardoor beperkt worden. Er kunnen testen gedaan worden om te kijken hoe erg het al is en hoeveel erger het kan worden. Aan de hand van deze test wordt vaak ook gekeken of de behandeling vergoed wordt door de verzekering. Dit verschilt per verzekeringsmaatschappij.

Kosten

In erge gevallen en afhankelijk van uw verzekeringsmaatschappij zal de volledige ingreep vergoed worden. Als u het zelf moet bekostigen ligt de prijs meestal tussen de 1000 tot 1300 euro.

Voor de behandeling

Om het genezingsproces te versnellen is het verstandig om vier weken voor de operatie te stoppen met roken. Sommige mensen kiezen om Arnicadruppels te gebruiken. Arnicadruppels zouden helpen tegen zwellingen en blauwen plekken, echter is uit onderzoek gebleken dat dit middel geen effect heeft.

Verdoving

De ingreep wordt onder lokale verdoving gedaan. U krijgt hiervoor enkele prikjes in het gebied waar u geopereerd gaat worden. U bent dus wel bij, maar zult er tijdens de operatie niks van voelen.

De behandeling

Uw gezicht zal eerst schoon worden gemaakt met jodium en worden afgedekt om alles bacterievrij en schoon te houden. Vervolgens zal de arts tekenen waar hij in gaat snijden. Dit gebeurt altijd in de natuurlijke plooi van het ooglid waardoor er na genezing niks meer van te zien is. De pezen en bindweefselplaten worden aan elkaar gehecht en de eventuele overtollige huid wordt verwijderd. Deze hechtingen die in het ooglid zitten voelt en ziet u niet. Vervolgens, als het ooglid goed valt. wordt de insnede gehecht. Na 5 á 7 dagen worden deze hechtingen verwijderd. Deze ingreep neemt ongeveer 1 tot 3 uur in beslag.

Na de behandeling

Het is verstandig gelijk een coolpack op uw oog te houden om zwellingen tegen te gaan. Ook een speciale coolbril kan erg van pas komen. Bij de één wordt het halve gezicht blauw en de ander zal nergens last van hebben. Tegen de pijn die u zult voelen als de verdoving raakt uitgewerkt kunt u paracetamol nemen. Na de behandelingen kunt u de volgende dingen beter laten:
  • blootstellen aan de zon
  • zwaar tillen(voor 3 weken)
  • autorijden(als de hechtingen er nog in zitten)
  • douchen(24 uur)
  • make-up(voor 3 weken)
U zult te allen tijde na een paar weken nog een na controle krijgen.
© 2010 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ooglidcorrectie: Hoe werkt het en wat is het resultaat?Steeds meer mensen, zowel mannen als vrouwen, laten een ooglidcorrectie uitvoeren. Hoe werkt deze behandeling? Wat is he…
Ptosis (hangend ooglid), oorzaken en behandelingPtosis (hangend ooglid), oorzaken en behandelingPtosis is de benaming voor hangend weefsels van een orgaan. Vaak wordt ptosis gebruikt om een hangend ooglid aan te duid…
Ooglid kan gelift worden met operatieve ooglidcorrectieOoglid kan gelift worden met operatieve ooglidcorrectieEen ooglid dat gaat hangen kan erg lastig zijn en klachten geven. Meestal is het zo dat beide oogleden tegelijk gaan ove…
Ooglidcorrectie, voor- en nadelenOoglidcorrectie, voor- en nadelenHangende oogleden, zakjes onder de ogen, rimpels rondom de ogen. Dat zijn meestal de redenen waarom mensen besluiten tot…
Bembi (500 artikelen)
Laatste update: 22-02-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.