Ooglidcorrectie: Hoe werkt het en wat is het resultaat?

Steeds meer mensen, zowel mannen als vrouwen, laten een ooglidcorrectie uitvoeren. Hoe werkt deze behandeling? Wat is het resultaat? En is dat resultaat van blijvende duur? We bespreken zowel de correctie van het bovenste ooglid als van het onderste ooglid. Heel wat mensen krijgen door het verouderingsproces last van een vermoeide of sombere blik. Dit komt omdat het weefsel van de oogleden verslapt naarmate men ouder wordt. Daardoor kunnen de oogleden gaan hangen waardoor men er vaak triest of moe uitziet. Vooral vrouwen, maar ook mannen, ondergaan daarom steeds vaker een ooglidcorrectie om terug een heldere en vrolijke oogopslag te krijgen.

Correctie van het bovenste ooglid

Als men het bovenste ooglid wil laten corrigeren om een grotere blik te krijgen, wordt een reepje huid weggesneden. In sommige gevallen neemt men ook een stukje van de oogkringspier weg. Daarna wordt het ooglid terug gehecht. Een groot voordeel aan deze operatie is dat het litteken in de huidplooien valt en dus nagenoeg onzichtbaar is.

Correctie van het onderste ooglid

Bij een correctie van het onderste ooglid worden vetzakjes onder de ogen operatief verwijderd. Dit gaat via het slijmvlieg aan de binnenkant het ooglid. De incisie moet achteraf niet gehecht worden waardoor ook geen littekens te zien zijn. Als er ook een teveel aan huid is op het onderste ooglid, wordt een sneetje gemakt aan de buitenkant van het oog, langs de wimperrand. In dat geval blijft wel een klein litteken over, maar dit ligt meestal verstopt onder de wimpers.

Verdoving

De ingreep kan gebeuren onder algemene narcose, maar vaak volstaat plaatselijke verdoving. Dit brengt natuurlijk minder risico's met zich mee dan een volledige narcose en heeft ook geen nare bijwerkingen zoals misselijkheid achteraf.

Na de ingreep

Na de ingreep is het normaal dat de huid rondom de ogen gaat zwellen en gaan verkleuren. Om de zwelling en de bloeduitstortingen te beperken kan men koude compressen op de ogen leggen. De pijn na de ingreep valt meestal goed mee.
Wie contactlenzen draagt kan deze na ongeveer een week al weer inbrengen. Bij een correctie van het bovenste ooglid kan men vaak zelfs al na enkele dagen terug contactlenzen dragen.

Kosten en resultaat

Het resultaat van een ooglidcorrectie blijft zo'n 5 jaar optimaal. Daarna is het mogelijk dat een nieuwe operatie nodig is om het gewenste effect te blijven behouden. Net zoals alle chirurgische ingrepen is ook een ooglidcorrectie niet bepaald goedkoop. Voor een bovenooglidcorrectie denkt u best aan een kostprijs van zo'n 1250 euro. Een onderooglidcorrectie is zelfs nog iets duurder en kost gemiddeld zo'n 1500 euro.
© 2011 - 2024 Juliedr, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ooglidcorrectie - correctie aan het boven- en of onderooglidOoglidcorrectie - correctie aan het boven- en of onderooglidBij het ouder worden kunnen de oogleden verslappen en gaan hangen. De bovenste oogleden kunnen zo zwaar worden dat ze ov…
Ooglidcorrectie, voor- en nadelenOoglidcorrectie, voor- en nadelenHangende oogleden, zakjes onder de ogen, rimpels rondom de ogen. Dat zijn meestal de redenen waarom mensen besluiten tot…
Ooglid kan gelift worden met operatieve ooglidcorrectieOoglid kan gelift worden met operatieve ooglidcorrectieEen ooglid dat gaat hangen kan erg lastig zijn en klachten geven. Meestal is het zo dat beide oogleden tegelijk gaan ove…
OoglidcorrectieOoglidcorrectiePlastische chirurgie is helemaal van deze tijd. Middels moderne technologieën blijken artsen prima in staat om ontevrede…

Waxen, hoe doe je het?Hier gidsen wij u naar mooie gladde, stoppelvrije huidoppervlakken. De droom van elke welomwogen vrouw in onze hedendaag…
Schoonheidsoperatie niet zonder risicoSchoonheidsoperatie niet zonder risicoEen schoonheidsoperatie is een ingreep die bedoeld is als subjectieve verfraaiing van het menselijk lichaam. Een medisch…
Bronnen en referenties
  • www.gezondheid.be
Juliedr (165 artikelen)
Gepubliceerd: 01-06-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.