Ooglidcorrectie, voor- en nadelen

Ooglidcorrectie, voor- en nadelen Hangende oogleden, zakjes onder de ogen, rimpels rondom de ogen. Dat zijn meestal de redenen waarom mensen besluiten tot een operatie aan de oogleden. Ooglidcorrecties vallen vrijwel altijd onder cosmetische chirurgie. Een te veel aan vetweefsel onder de huid boven en/of onder het oog, en/of verslapte ooghuid, wordt bij ooglidcorrectie door een plastisch chirurg verwijderd, waardoor de oogleden minder hangen, en waardoor een patiënt een jonger uiterlijk krijgt.

Ooglidcorrecties, hoe gaat dat in zijn werk?

Ooglidcorrecties worden vrijwel altijd uitgevoerd door een plastisch chirurg, bij zowel mannen en vrouwen. De chirurg tekent voor de operatie op de huid rondom de ogen de huidgebieden die hij/zij wil verwijderen. De ingreep geschiedt onder plaatselijke verdoving. De verdoving wordt gegeven met injecties rondom de ogen. Deze injecties zijn niet ongevoelig. Soms wordt er ook een lichte narcose gegeven. Als het gebied rondom de ogen verdoofd is, snijdt de chirurg het overtollige huid weg en verwijdert eveneens overtollig vetweefsel, als daarvan sprake is. Vetpockets (pakketjes opgehoopt vet) worden verwijderd door aan de binnenkant van het ooglid te snijden, om zichtbare littekens te voorkomen. Indien nodig worden bloedende vaatjes dicht gebrand voordat de huid weer gesloten wordt met hechtingen. De oogleden laten liften is een veel gekozen methode om er jonger uit te zien. Hangende oogleden opereren is een routineoperatie.

Na de operatie

Het snijden in de kwetsbare huid rondom de ogen veroorzaakt gemakkelijk zwellingen en blauwe plekken. De eerste dagen na de ingreep worden de geopereerde ogen regelmatig gekoeld met een zogenaamde coolpack.. De zwellingen, het oedeem en de blauwe plekken zullen na een week of zes in elk geval helemaal verdwenen zijn, maar vaak al eerder. De littekens op de ogen kunnen nog geruime tijd rood blijven. De meeste mensen hebben weinig pijnklachten na de behandeling.

Wat zijn de risico’s van ooglidcorrecties?

De risico’s bij ooglidcorrecties zijn niet al te groot. Meestal verloopt de ingreep zonder vervelende complicaties. Toch gaat er wel eens iets fout. Er kan een (al dan niet ernstige) infectie optreden die behandeld moet worden. Soms komt het voor dat er te veel huid is weggesneden waardoor de ogen strak aanvoelen en een corrigerende ingreep noodzakelijk kan zijn. Soms treden nabloedingen kort na de ingreep op. Last but not least, kan het resultaat u tegenvallen, bijvoorbeeld omdat u vindt dat uw uiterlijk verandert is op een manier die u niet bevalt. Het merendeel van de mensen die een ooglidcorrectie ondergaan zijn echter tevreden. Spreek vooraf de risico’s met uw behandelende chirurg door.

Foto uit uw jonge jaren

Om teleurstellingen te voorkomen is het zinvol om bij de intake een foto uit uw jonge jaren mee te nemen naar de kliniek waar u geholpen wordt, zodat de chirurg u aan de hand van die foto kan uitleggen wat er wel en niet mogelijk is. Bovendien kan de chirurg zien hoe uw ogen eruit zagen toen u jonger was. Hou in gedachten dat een plastisch chirurg geen wonderen verrichten kan, maar het uiterlijk wel aanzienlijk kan verfraaien en een jeugdiger uiterlijk kan bewerkstelligen. Na een ooglidcorrectie wordt u misschien vijf jaar, of hooguit tien jaar jonger geschat. Over het algemeen geeft een ooglidcorrectie gewoon een wat frisser en wat jonger uiterlijk. Het effect is na ongeveer vijf tot tien jaar weer voorbij, omdat het verouderingsproces gewoon doorgaat.

Vergoeding door verzekeraars

Ooglidcorrecties worden in principe niet door zorgverzekeraars vergoedt, tenzij er sprake is van een onbetwistbare medische indicatie. U moet hierbij denken aan personen die door het hangen van oogleden zo ernstig belemmerd worden bij het zien, dat een gewoon leven leiden niet meer mogelijk is.

Wat kost een ooglidcorrectie?

Voor ooglidcorrecties moet u rekening houden met een bedrag rond de 700 (onder- of boven ooglid) tot 2000 euro (onder en- boven ooglid). Het onder ooglid corrigeren is duurder dan het boven ooglid corrigeren.

Lees verder

© 2008 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
OoglidcorrectieOoglidcorrectiePlastische chirurgie is helemaal van deze tijd. Middels moderne technologieën blijken artsen prima in staat om ontevrede…
Cosmetische chirurgie: ooglidcorrectieCosmetische chirurgie: ooglidcorrectieMensen die last hebben van een vermoeid uiterlijk, een sombere blik of zelfs last hebben van beperkingen van het zicht d…
Ooglidcorrectie - correctie aan het boven- en of onderooglidOoglidcorrectie - correctie aan het boven- en of onderooglidBij het ouder worden kunnen de oogleden verslappen en gaan hangen. De bovenste oogleden kunnen zo zwaar worden dat ze ov…
Ooglid kan gelift worden met operatieve ooglidcorrectieOoglid kan gelift worden met operatieve ooglidcorrectieEen ooglid dat gaat hangen kan erg lastig zijn en klachten geven. Meestal is het zo dat beide oogleden tegelijk gaan ove…

Liposuctie, voor- en nadelenLiposuctie, voor- en nadelenLiposuctie of liposculptuur is geen methode om af te vallen. Het is een manier om de contouren van het lichaam te verbet…
Thermodermie / Methode DebussyAls dieet, lichaamsbeweging en afslankcrèmes niet helpen om plaatselijke vetkussentjes en cellulitis te verwijderen, dan…
Bronnen en referenties
  • http://www.huidinfo.nl/
  • http://www.medinova.com/
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 24-07-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.