Facelift, voor- en nadelen

Facelift, voor- en nadelen Facelift of rimpels te laten verwijderen. Van roken, alcohol drinken, slechte voeding, overmatig zonnebaden, en natuurlijk van het verstrijken van de tijd, veroudert de huid snel. Uiteindelijk verliezen we allemaal ons jeugdige uiterlijk. Oud worden gaat sneller dan we ons kunnen voorstellen zolang we nog jong zijn. Als de huid van het gezicht verslapt, ontslaan er rimpels en kraaienpootjes. Voor een groeiend aantal mensen is een facelift oplossing om jonger te lijken. Rimpels laten verwijderen door een facelift. Een slappe huid laten straktrekken of kraaienpootjes bij de ogen laten verwijderen. Lachrimpels rondom de lippen of ogen, lijnen langs de mond of neus, rimpel in het voorhoofd, een slappe kin... de plastisch chirurg kan de verouderde huid tegenwoordig weer strak trekken waardoor u er aanzienlijk jonger uit kunt zien. Veel mensen laten hun gezicht liften door middel van een zogenaamde facelift. Bij sommige mensen veroudert de huid sneller dan de huid van anderen.

Crèmes om rimpels te bestrijden, antirimpelcrème

Om de veroudering van de huid tegen te gaan is het belangrijk dat u gezond leeft en de huid goed verzorgd. Antirimpelcrèmes zijn erop gericht om de huid in goede conditie te houden en te laten stralen. Het is wetenschappelijk bewezen dat deze crèmes een positieve invloed op de conditie van uw huid zullen hebben, als u ook zo gezond mogelijk leeft. Dit soort crèmes hebben ook vaak een licht liftend effect: Er zijn verschillende soorten goede antirimpelcrèmes om rimpels tegen te gaan. De veroudering kan erdoor vertraagd worden, maar niet bestreden zoals bij een facelift.

Oude huid voorkomen

De huid is kwetsbaar en veroudert snel onder invloed van:
  • Zonlicht (overmatig)
  • Roken
  • Drugs en alcohol
  • Ongezonde voeding
  • Gebrek aan vitamines

Oud worden en snel rimpels krijgen

Dit wordt onder andere bepaald door genetische aanleg. Het is verder bekend dat roken, te veel zonnebaden en overmatig alcohol drinken, ongezonde voeding, drugsverslaving en vitaminetekorten en ander schadelijk gedrag, het verouderingsproces van onder andere de huid, voor alle mensen versnellen. De enige manier om een te snelle veroudering tegen te gaan is dus gezond leven. Maar jong blijven is voor niemand weggelegd. Bovendien wordt de een sneller ouder dan de ander. Mensen met een van nature donkere huid blijven vaak wat langer jong om te zien wegens de hoeveelheid melanine in de huid. Ieder mens wordt echter ouder en reeds na het twintigste levensjaar is de tiener-achtige indruk vervangen voor een volwassen uiterlijk. Vijf jaar later, na het vijfentwintigste levensjaar zijn de eerste rimpeltjes vaak al zichtbaar. Na het dertigste levensjaar is de huid al zodanig verouderd dat het prille jeugdige er helemaal vanaf is. Vanaf het veertigste levensjaar is de huid verouderd. De meeste mensen nemen een facelift tussen het vijfenveertigste en vijfenzestigste levensjaar.

Een facelift, hoe gaat dat in zijn werk?

De huid van het gezicht moet in goede conditie zijn. Roken, en alcohol drinken, wordt afgeraden. Er zal u misschien gevraagd worden om voor de behandeling te stoppen met roken. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een kleine facelift, ook wel mini-facelift genoemd, en een grote facelift, ook wel totale facelift genoemd. Bij een totale facelift is er sprake van het aantrekken van spieren van het (totale) gezicht, het verwijderen en aantrekken van huid, het corrigeren van onder andere de kaaklijn en hals. De arts maakt sneden in het gebied rondom de oren, in het gebied waar hoofdharen groeien, tot achterin de nek, en onder de kin. Bij een mini-facelift trekt de chirurg hoofdzakelijk spieren in het gezicht aan.

Na het snijden worden de spieren losgemaakt van de huid. Als de huid los ligt van de spieren en overig weefsel, kan de chirurg onderliggend weefsel verplaatsen en verstrakken. Ook kan er opgehoopt vet worden verwijderd. Na het straktrekken van het gezicht sluit de chirurg de huid weer door middel van hechtingen. Een facelift is vooral geschikt voor het verminderen van diepe lijnen rondom de neus, mond, het voorhoofd, en het strakker maken van de hals.

Na de operatie

Na de behandeling heeft de patiënt behoorlijk wat last van de facelift. De huid voelt strak aan en er zijn bloeduitstortingen en zwellingen. De huid kan na verloop van tijd gaan jeuken en er kan sprake zijn van gevoelloosheid. De gevoelloosheid in (delen van) de huid verdwijnt meestal weer na enkele weken, de jeuk is ook van tijdelijke aard en hangt samen met de genezing van de wonden. Het verjongende effect van een facelift kan zeer groot zijn.

Wat zijn de risico’s van een facelift?

De risico’s die kunnen optreden zijn (na)bloedingen, overgevoeligheid voor verdoving, infectie, moeizame genezing van wonden, oedeem vorming, kleurverandering van de huid, gevoelloosheid van de huid. Soms komt het voor dat een cliënt niet tevreden is met het eindresultaat of dat een cliënt zijn/haar gezicht ten nadele verandert vindt door de behandeling. Veranderingen aan het gezicht zijn moeilijk terug te draaien. In de meeste gevallen is de cliënt echter tevreden met het verjongingseffect van een facelift. Na ongeveer en half jaar na de facelift is het resultaat pas optimaal.

Hoelang heeft een facelift het gewenste effect?

Na ongeveer vijf tot tien jaar is het effect van de facelift (al) een stuk minder omdat het verouderingsproces van de huid nu eenmaal niet stilstaat. Een facelift heeft, zoals eerder genoemd, vaak een flink verjongend effect, maar is niet bij iedereen spectaculair. Om teleurstellingen achteraf te voorkomen wordt u vooraf goed geïnformeerd over wat u verwachten mag.

Vergoeding door verzekeraars

De facelift wordt niet door zorgverzekeraars vergoedt.

Hoeveel kost een facelift?

Een facelift kost (2015) ongeveer tussen de 3000 en 5000 euro, maar prijzen kunnen per kliniek nogal variëren dus hierover moet u zich goed laten informeren. Om onplezierige verrassingen achteraf te voorkomen, is het ook belangrijk dat u zich laat informeren of het een all-in prijs betreft of dat er nog kosten bijkomen.

Anti-aging producten

Er komen steeds meer producten op de markt die veroudering van de huid tegen gaan door stoffen in crèmes en maskers en dergelijke. Dergelijke anti-aging cosmetica, of soms ook anti-aging apparaten, worden steeds beter ontvangen door consumenten.

Lees verder

© 2008 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Anti-rimpel behandelingen: Minder en minder diepe rimpelsRimpels zijn een onvermijdelijk gevolg van ouder worden. Helemaal voorkomen dat je huid veroudert is onmogelijk maar er…
Lizz Facelift Serum: productomschrijving en beoordelingLizz Facelift Serum: productomschrijving en beoordelingLizz Facelift Serum is een serum dat ontwikkelt is om lijntjes en rimpels in het gezicht binnen een paar minuten te verm…
Facelift zonder operatie: Alternatieven voor jonger gezichtWanneer je ouder wordt, wordt je gezichtshuid minder strak en minder gevuld. Dat is niet te voorkomen maar soms ben je d…

Thermage - Huidlifting zonder operatieThermage is een huidlift zonder operatie waarbij de productie van huideigen collageen wordt gestimuleerd. Het is ideaal…
Liposuctie, voor- en nadelenLiposuctie, voor- en nadelenLiposuctie of liposculptuur is geen methode om af te vallen. Het is een manier om de contouren van het lichaam te verbet…
Bronnen en referenties
  • http://www.huidinfo.nl/
  • http://www.kliniekbeaucare.com/
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 17-06-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.