Thermage - Huidlifting zonder operatie

Thermage is een huidlift zonder operatie waarbij de productie van huideigen collageen wordt gestimuleerd. Het is ideaal om rimpels van binnenuit op te vullen en om een slappe huid terug stevig te maken. Thermage is aangewezen vanaf de leeftijd van 30 jaar. Een behandeling duurt van een half uur tot twee uur (naargelang het aantal te behandelen zones) en hoeft maar één keer te worden uitgevoerd.

Voor wie is Thermage?

Thermage is voor iedereen met een milde tot beperkte huidverslapping. Een te slappe huid kan alleen maar met een facelift gecorrigeerd worden. Omdat Thermage met geluidsgolven werkt in plaats van met laserstralen is het geschikt voor alle huidtypes en alle huidskleuren.

Rimpels, slappe huid, dubbele kin, acné, hamsterwangen

Met Thermage kan je:

  • Rimpels rond de ogen opvullen
  • Neus-mondhoekrimpels vervagen
  • De wenkbrauwen liften
  • Hamsterwangen optrekken
  • Een dubbele kin wegsmelten
  • De huid van de hals strakker maken
  • Acné en acnélittekens vervagen

De behandeling van striae (striemen), cellulitis, postzwangerschapsbuiken en de versteviging van de onderkant van de bovenarmen staat momenteel nog in zijn kinderschoenen, maar behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Hoe verloopt een Thermage-behandeling?

Alvorens met de Thermage te beginnen, brengt de specialist een verwijderbaar rasterpatroon aan op je gezicht. Dit zorgt ervoor dat de energie gelijkmatiger verdeeld wordt. Onder je rug wordt een plaat geplaatst om de stroom beter te aarden.

Nadat de specialist een gel heeft aangebracht op je gezicht, gebruikt hij een handstuk dat de huid tegelijk verwarmt en afkoelt. De diepere huidlagen worden opgewarmd met radiofrequente energie van 6 miljoen trillingen per seconde, terwijl de opperhuid afgekoeld wordt zodat extreme temperaturen worden vermeden. Tijdens het eerste deel van de behandeling werkt de specialist met lage pulsen. Na verloop van tijd gaat hij selectiever te werk en geeft hij hogere pulsen in die gebieden waar de huid dit het meeste nodig heeft (zoals de onderkin of de neus-mondhoekplooi).

De duur van Thermage is afhankelijk van het te behandelen gebied. Het minimum is een half uur en het maximum twee uur. Meestal is één behandeling voldoende; je hoeft dus niet terug te keren. Thermage is dus wat men een lunchpauzebehandeling noemt. Het neemt niet veel tijd in beslag en je mag meteen erna terug aan het werk zonder dat iemand er iets van merkt.

Is Thermage pijnlijk?

De meeste patiënten ervaren Thermage als een pijnloze behandeling. Het voelt alsof je voor een warme open haard staat. Bij elk contact met de behandelpen dien je een korte diepe hitte te voelen. Voel je dit niet, dan werkt het niet. Het is immers die hitte die je huid stimuleert tot de aanmaak van nieuw collageen en die andere types van huidveroudering tegengaat. Als je weinig tot niets voelt, moet je de specialist dus vragen om de temperatuur op te drijven. Ben je bijzonder pijngevoelig, dan kan de specialist een pijnreducerende crème aanbrengen.

Resultaat

Het liftend effect is al meteen na de behandeling zichtbaar. Van zodra de huid wordt opgewarmd, verstrakken de collageenvezels en wordt de huid strakgetrokken. Dit liftend effect kan oplopen tot 30%. Dit is het effect op korte termijn. Op lange termijn zorgt de opwarming ervoor dat de huid nieuw weefsel en nieuw collageen gaat aanmaken. Het uiteindelijke resultaat zie je daarom ook maar pas na twee tot zes maanden. Zolang duurt het immers om nieuw collageen aan te maken. Het resultaat blijft drie tot vijf jaar zichtbaar. Daarna veroudert de huid terug op natuurlijke wijze.

Nadelen en complicaties van Thermage

Omdat het opvullen van rimpels en slappe huid van binnenuit gebeurt, met je eigen collageen, zijn er aan Thermage geen complicaties en nadelen verbonden. De temperatuur van je huid wordt voortdurend gemeten om oververhitting tegen te gaan. In het ThermaCoolsysteem zit bovendien een veiligheidsmodule die ervoor zorgt dat extreme temperaturen onmogelijk zijn. Slechts 0,2% van de patiënten krijgt te maken met ongemakken zoals zwellingen, blaasjes, oneffenheden en roodheid. Deze verdwijnen vanzelf na enkele dagen of weken.

Prijs

Thermage kost 1.250 euro voor een kleine zone en 3.600 euro voor het volledige gezicht.
© 2008 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is collageen?Wat is collageen?Collageen is een eiwit dat wordt aangemaakt door fibroblasten. Naarmate de huid ouder wordt raakt de aanmaak van collage…
Facelift zonder operatie: Alternatieven voor jonger gezichtWanneer je ouder wordt, wordt je gezichtshuid minder strak en minder gevuld. Dat is niet te voorkomen maar soms ben je d…
Rimpels vervagen met collageen marshmallowsCollageen Marshmallows zijn snoepjes. Het zijn echter geen gewone snoepjes, want deze marshmallows beloven onze rimpels…
Collageenproductie in de huid stimuleren90% van alle rimpels worden veroorzaakt door vroegtijdige huidveroudering en slechts 10% van de rimpels door daadwerkeli…

Littekens vervagen en verwijderenLittekens kan je gemakkelijk vervagen en verwijderen. Hoe recenter het litteken, hoe gemakkelijker het zal verdwijnen. O…
Lipvergroting, voor- en nadelenLipvergroting, voor- en nadelenVolle, zwoele lippen zijn nogal in de mode geraakt. Witte fotomodellen zien we bijna niet meer zonder dat er sprake is v…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 11-08-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.