Facelift zonder operatie: Alternatieven voor jonger gezicht

Wanneer je ouder wordt, wordt je gezichtshuid minder strak en minder gevuld. Dat is niet te voorkomen maar soms ben je daar gewoon nog niet aan toe. Een facelift is misschien een wel erg extreme methode om terug te vechten tegen de tijd maar gelukkig bestaan er ook minder ingrijpende alternatieven voor een jonger, fris en strakker gezicht. Bestaat er echt zoiets als een facelift zonder operatie? Hoe kun je er in korte tijd jong en mooi uitzien met de nieuwste technieken, cremes en oefeningen?

Wat gebeurt er in je gezicht als je ouder wordt?

Je huid goed verzorgen en niet teveel zonnebaden zijn goede manieren om te voorkomen dat je snel rimpels krijgt. Je kunt echter niet ontkomen aan het verouderingsproces dat al vanaf een leeftijd van 20 jaar begint in te zetten. Vanaf die leeftijd verlies je zogenaamd baby vet in je gezicht, waardoor je er meer als een vrouw en minder als een meisje begint uit te zien. De eerste uitdrukkingslijntjes (expressielijnen) en kraaienpootjes beginnen te ontstaan. Vanaf 30 jaar begint je huid er moe en minder stralend uit te zien. Je kunt last krijgen van couperose en kleine rimpels worden wat dieper. Ook begint je huid al wat slapper te worden. Vanaf 40 jaar wordt de neus-lippen plooi dieper, ontstaan er meer rimpels onder en rond de ogen, op het voorhoofd en rondom de mond en lippen. Huidverslapping wordt nu echt meer zichtbaar en je gezicht begint permanent de tekenen van ouder worden te vertonen.

Wat zijn alternatieven voor een facelift zonder chirurgie?

Er bestaan tegenwoordig geavanceerde technieken, die een niet-chirurgische facelift ofwel een facelift zonder snijden mogelijk maken. Hiermee bereik je hele goede resultaten met veel lagere kosten, minder risico en in minder tijd. De bekendste van deze nieuwe technieken zijn:

Facelift zonder operatie: Thermage behandeling

Thermage is uitgegroeid tot een populaire anti-aging behandeling voor mannen en vrouwen op zoek naar een niet-invasieve gezichtsverjongingstechniek. Thermage wordt gebruikt door plastisch chirurgen en dermatologen om tekenen van huidverslapping en rimpels te verminderen op het gezicht en lichaam. Bij Thermage wordt warmte, opgewekt door radiogolven, gebruikt om de aanmaak van natuurlijk collageen door het lichaam zelf te stimuleren. Een Thermage behandeling duurt een uur en de kosten vallen heel erg mee. Thermage is afkomstig uit de VS en is bewezen effectief voor blijvende verstrakking en verjonging van de huid.

Facelift met Aptos draden / draad facelift

Bij de Aptos Lift worden, zonder echte operatie onder locale verdoving, draadjes met kleine weerhaakjes ingebracht met een naald om verslapt weefsel aan te pakken en vast te hechten. Met deze relatief eenvoudige ingreep is er direct effect zichtbaar, is het gezicht snel hersteld en heb je niet dezelfde risico's op complicaties als bij een normale facelift operatie. Met de Aptos draden wordt er opnieuw vorm gegeven aan het gezicht, het wordt als het ware opnieuw gemodelleerd naar zijn oorspronkelijke vorm.

Laser Facelift

Tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van laser als alternatief voor de reguliere face lift. Wanneer je op zoek bent naar een face-lift, die geen insnijdingen vereist is de laser facelift een erg goed alternatief. Er is geen sprake van een operatie en dus ook niet van littekens of verdoving. Met lasertechnologie worden de bovenste huidlagen in het gezicht behandeld, waardoor je minder en minder diepe rimpels in het gezicht overhoudt. Ook wordt door het proces de huid blijvend strakker. Je kunt tijdelijke kleine verkleuringen overhouden aan een laserbehandeling maar deze verdwijnen over het algemeen binnen twee weken.

Anti-aging behandeling bij de schoonheidsspecialist

Wanneer je een cosmetisch ziekenhuis of instituut toch nog één stap te ver vindt, is de schoonheidsspecialiste relatief toegankelijk. Ook hier zijn er verschillende technieken ontwikkeld, waarbij je al heel wat resultaat kunt bereiken. Denk bijvoorbeeld aan bindweefselmassage, injectables, Botox, ELOS en huidverstrakkende maskers. De Aziatische peeling en microdermabrasie zijn eigenlijk lichte varianten van de laserbehandeling, waarbij je littekens, fijne lijntjes en beginnende verslapping te lijf kunt gaan.

Facelift met cremes en serums

Wanneer je liever niet kiest voor een alternatieve behandeling bij een schoonheidsinstituut of plastisch chirurg, is er ook heel veel resultaat te bereiken met cremes en andere anti-verouderingsproducten. Bij een ouder wordende huid is Nivea niet meer voldoende maar kun je wel veel verbetering bereiken met cremes en serums met een hoge concentratie aminozuren, fruitzuur (alpha hydroxy zuur) of acetyl hexapeptide om de huid strakker te maken en fijne lijntjes te verminderen. Ook cremes, poeders en serums met Retinol (Vitamine A), Vitamine C en Collageen hebben een aantoonbaar effect op de ouder wordende huid en kunnen gewoon zelf thuis worden toegepast.
© 2010 - 2024 Sterretje999, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Facelift massageFacelift massageGespannen gezichtsspieren verminderen de bloeddoorstroming naar de huid waardoor huidverslapping en rimpels in de hand g…
Lizz Facelift Serum: productomschrijving en beoordelingLizz Facelift Serum: productomschrijving en beoordelingLizz Facelift Serum is een serum dat ontwikkelt is om lijntjes en rimpels in het gezicht binnen een paar minuten te verm…
Plastische chirurgie - FaceliftIndien u een facelift wenst te ondergaan, zal u vooraf veel onderzoek moeten doen. Een facelift bestaat immers in versch…
Verschillende vormen en mogelijkheden van een faceliftHet algemene woord ‘facelift’ staat voor een operatie die ervoor zorgt dat gezichtshuid wordt strak getrokken waardoor p…

Het stappenplan om je eigen wenkbrauwen te perfectionerenHet stappenplan om je eigen wenkbrauwen te perfectionerenGrotere ogen en een frisse blik. Daar komt geen dure crème of chirurg bij kijken: een pincet en potlood zijn grofweg all…
Beauty: Forever youngBeauty: Forever youngForever young, zegt het liedje en het klinkt voor menigeen dan ook erg aantrekkelijk. Met de botox en plastisch chirurgi…
Bronnen en referenties
  • Dr Stevens Aptos Lift
  • Facelift without Surgery: Alternatives
  • Non-surgical Facelift alternatives
Sterretje999 (364 artikelen)
Laatste update: 24-01-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.