Het stappenplan om je eigen wenkbrauwen te perfectioneren

Het stappenplan om je eigen wenkbrauwen te perfectioneren Grotere ogen en een frisse blik. Daar komt geen dure crème of chirurg bij kijken: een pincet en potlood zijn grofweg alles wat je nodig hebt. Het wonder van de perfecte wenkbrauw.

Vormenleer

Sinds de jaren vijftig (denk Liz Taylor) is er niet meer zo veel aandacht geweest voor de wenkbrauw als nu. Al is hij nu een keurig boogje, van het begin tot eind mooi dik en stevig aangezet qua kleur. Rommelige wenkbrauwen of dunne streepjes kunnen echt niet meer. Idealiter loopt een wenkbrauw vanaf je neus licht omhoog en buigt op tweederde naar beneden. Maar van kaarsrechte wenkbrauwen kun je nou eenmaal geen boogjes maken. Blijf dus altijd dicht bij je vorm.

Wie mooi wil zijn....moet epileren.

Zo word het een succes:
Zorg voor goed licht, waarin je zelfs de lichtste en kleinste haartjes kunt zien. Borstel je wenkbrauwen in model en bekijk welke haartjes buiten de ideale lijn groeien. haal eerst aan de ene kant een paar haartjes weg, ga dan naar de andere wenkbrauw en wissel steeds af. Zo blijven ze mooi en symmetrisch. Zorg voor goed gereedschap want dat is het halve werk. En zoveel pijn doet het ook weer niet:: trek je huid goed strak en verwijder de haartjes in de richting van de haargroei. Epileer het liefst na het douchen, want dan zijn je poriën iets geopend. Echte angsthazen kunnen er eerst met een ijsklontje over hun wenkbrauw strijken.

Uitbesteden

Bang dat je geknutsel faliekant mislukt? Een schoonheidsspecialist kan je wenkbrauwen de eerste keer epileren, dan hoef je het daarna alleen maar zelf bij te houden. Overigens heeft ze meer methodes om je wenkbrauw te fatsoeneren : harsen is lekker snel(maar niet geschikt als je huid gevoelig is), treading(met behulp van draden) geeft minder kans op roodheid en neemt zelfs de kleinste haartjes mee. Als je je wenkbrauwen meteen laat verven, hoef je zelf niet meer met een potlood of poeder aan de slag.

Potlood of kwast?

Door je wenkbrauwen extra aan te zetten krijgt je gezicht meer expressie. Je kunt dat doen met een potlood of poeder, maar kies hoe dan ook een product speciaal voor je wenkbrauwen. Wenkbrauw poeder is matter dan oogschaduw, en wenkbrauwpotloden zijn droger en harder dan oogpotloden. Potloden zijn ideaal voor het bij tekenen van haartjes en en het voller maken van smalle wenkbrauwen. Zorg voor een scherpe puntje- dus altijd even slijpen- zodat je de dunne lijntjes altijd kan zetten. Trek korte streepjes. Trek korte streepjes in de richting van de haargroei en borstel na om de lijntjes iets te vervagen. Met poeder kun je je hele wenkbrauw invullen. Het geeft een natuurlijker effect dan potlood. Breng het aan met een kleine stugge en schuine kwast.

Kieskleurig

Een vuistregel als je aan het kleuren slaat: blijf zo dicht mogelijk bij je eigen wenkbrauwkleur of neem een tint lichter. Een donkere kleur geeft je gezicht een harde uitdrukkingen staat onnatuurlijk. Bij rood haar zijn zachte kastanje tinten mooi, bij blond haar kies je voor lichtbruin of beige. Bij donkerbruin of zwart haar staat een bruine teint het best.

Handige hulpjes

Geen teken talent? Een sjabloon leg je op je wenkbrauw en vervolgens kleur je de boel in met poeder. Ook handig om een mooie vorm te krijgen bij het epileren, trouwens. Anastasia Soare, Amerikaans wenkbrauwgoeroe en verantwoordelijk voor de brows van Heidi Klum, Madonna, Penelope Cruz en Oprah Winfrey, heeft vier wenkbrauwstencils ontwikkeld. Ze zijn gebaseerd op Loanardo da Vinci kennis van de anatomie en houden rekening met de stand van je ogen en je botstructuur. Wenkbrauwgel is ideaal om weerbarstige haartjes te temmen. Wat haarlak op een kammetje of een beetje wax werken overigens ook.

Fake it:

Door teveel te epileren, door de haarziekte alopecia of door chemotherapie kunnen je wenkbrauwen verdwijnen. Dat geeft een vreemd uitdrukkingsloos gezicht. Je kunt nieuwe wenkbrauwen tekenen met wenkbrauwpotlood, het liefst in twee kleuren voor een natuurlijker effect. Nadeel ze verdwijnen als je transpireert, zwemt of wrijft. Semi-permanent wenkbrauwpoeder is watervast en houd 24uur. Voor dunne wenkbrauwen met kale plekjes bestaan serums die groei van nieuwe haartjes stimuleren. Gel met gekleurde vezeltjes maakt je wenkbrauw tijdelijk voller. Bij permanente make-up tatoeëert de schoonheidsspecialist nieuwe wenkbrauwen. Het resultaat is natuurlijk, omdat elk haartje afzonderlijk wordt getekend. Gespecialiseerde zaken in haarwerken brengen met lijm wenkbrauwen aan van echt haar. Ze blijven ongeveer vier weken zitten.
© 2010 - 2023 Glam, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het epileren van de wenkbrauwHet epileren van de wenkbrauwBij het epileren van wenkbrauwen is het belangrijk om te weten wat de vorm van je gezicht is, zodat de vorm van je wenkb…
Mooie wenkbrauwen zijn echte blikvangersMooie wenkbrauwen zijn echte blikvangersGoed gevormde wenkbrauwen kunnen bijdragen aan een verzorgd uiterlijk. Hou de wenkbrauwen goed in vorm door ze regelmati…
Wenkbrauwen aanvullen met haartransplantatieDe mode verandert snel. Was het in het verleden mode om de werkbrauwen te epileren en in plaats daarvan een potloodstree…
Beauty: Wenkbrauwen gezichtsbepalendBeauty: Wenkbrauwen gezichtsbepalendDat de wenkbrauwen gezichtsbepalend zijn realiseren we ons vaak niet. Los van de functionaliteit (transpiratie uit de og…

Hairextensions: Soorten, voordelen en prijs van extensionsIs je haar veel te kort en wil het maar niet groeien? Wil je haar maar niet goed zitten, omdat er te weinig volume in zi…
Facelift zonder operatie: Alternatieven voor jonger gezichtWanneer je ouder wordt, wordt je gezichtshuid minder strak en minder gevuld. Dat is niet te voorkomen maar soms ben je d…
Glam (16 artikelen)
Gepubliceerd: 20-09-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.