Hairextensions: Soorten, voordelen en prijs van extensions

Is je haar veel te kort en wil het maar niet groeien? Wil je haar maar niet goed zitten, omdat er te weinig volume in zit? Wil je nu een keer voor één keer in je leven mooi en golvend lang haar hebben? Heb je wel eens aan de mogelijkheid van hairextensions gedacht? Maar wat zijn hair extensions nou precies? Welke soorten bestaan er? Wat zijn haarextensies van echt haar? Hoe worden extensions vastgemaakt en hoe vaak moet je terug naar de kapper? En wat kosten hairextensions?

Waarom zou je kiezen voor hairextensions?

Met hairextensions kun je je eigen haar verlengen of je bestaande haar meer volume geven. Met name haarverlenging is een veel voorkomende reden voor mensen om de stap te zetten naar extensions. Ook kun je strengen haar in andere kleuren toevoegen aan je kapsel. Je kunt kiezen om je gehele haar te voorzien van hair extensions of om alleen een paar plukken toe te voegen. Zo kun je het kapsel van je dromen creëren door te kiezen voor lang haar, voller haar of bijvoorbeeld een paar opvallend gekleurde lokken in je coupe. Extensions maken dus haarstijlen mogelijk die op een natuurlijke manier niet zomaar zouden kunnen of heel veel jaren geduld zouden kosten.

Wat voor soorten extensions bestaan er?

Hairextensions zijn te krijgen in verschillende soorten, lengtes en kleurstellingen. Extensions kunnen steil zijn maar ook krullend of kunnen op verzoek krullend worden gemaakt. Ze bestaan er gemaakt van echt haar dat wordt geïmporteerd uit andere landen maar kunnen ook synthetisch zijn (nep haar). Over het algemeen zien extensions van echt haar er beter en natuurlijker uit dan die van nep haar. Ook blijven ze relatief langer zitten dan synthetische extensions.

De hairextensions zijn verkrijgbaar als een soort matjes die op een reepje stof zijn vastgemaakt maar ook als losse, kleine plukjes haar. De eerste variant is gemakkelijker in te zetten, omdat je een heel groot stuk haar in één keer vastmaakt aan je eigen haar. De losse strengen moeten per klein lokje worden vastgemaakt aan je eigen haar maar je ziet ze minder snel zitten en het eindresultaat ziet er dan ook vaak natuurlijker uit.

Hoe worden de haarextensies vastgemaakt aan je eigen haar?

De extensions die bestaan uit een matje worden vastgenaaid, geweven of gelijmd aan je eigen haar. Ook bestaat er een variant die je gewoon via een clip (clip-in) bevestigt en weer verwijdert voor tijdelijk gebruik. Losse plukjes worden vaak gelijmd, gevlochten, vastgezet met wax, getapet of geweven. Ook hier bestaat er een clip-on variant die je zelf kunt bevestigen en weer verwijderen wanneer je wilt. Het is niet echt te zeggen welke methode beter is, elke fabrikant zweert bij zijn eigen bevestigingsmethode.

Hoe vaak moet je hairextensions laten bijhouden bij de kapper?

Hoe vaak je tussentijds terug moet naar de kapper hangt heel erg af van hoe snel je eigen haar groeit en van welke methode er is gebruikt om de extensions te bevestigen aan je eigen haar. Gemiddeld gezien moet je ongeveer denken aan eens per 2 of 3 maanden een onderhoudsbeurt. Houd je in ieder geval goed aan de voorschriften die je mee krijgt, wanneer je de extensions laat plaatsen. Goed onderhoud en op de juiste manier wassen zijn heel belangrijk en de meest bepalende factor voor de uiteindelijke levensduur van je "nieuwe haar".

Wat kosten extensions gemiddeld?

Het laten zetten van hairextensions is eenmalig best een karwei. Het duurt ongeveer drie uur om alle plukjes haar aan jouw haar te bevestigen. Eenmalig betaal je voor het materiaal en het inzetten dan ook ongeveer 300 tot 500 EUR. De prijs is natuurlijk afhankelijk van de methode van bevestigen en van of er echt haar wordt gebruikt of niet. Daarna blijven ze echter erg lang goed, wanneer je er goed zorg voor draagt. Hairextensions kunnen minimaal een jaar maar ook meerdere jaren blijven zitten en mooi blijven. Je moet wel eens in de drie maanden terug naar de kapper om het geheel te laten bijwerken, omdat je eigen haar natuurlijk groeit in de tussentijd. Voor het bijwerken van extensies betaal je relatief weinig, niet meer dan voor een normaal kappersbezoek.
© 2010 - 2024 Sterretje999, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hairextensions: clip-in's, haarverlenging en de weaveWelke dame wilt nou geen mooie volle bos haren? Helaas heeft niet iedereen van zich zelf een goede haar structuur om een…
Synthetische hair extensions, voor- en nadelenSynthetische hair extensions, voor- en nadelenWelke vrouw droomt er nu niet van een bos mooi en vol haar? Helaas zijn veel mensen niet gezegend met zo'n mooie bos haa…
Flip in Hair, 100% veilige hairextensionsOntdek de Flip-in hairextensions. Krijg prachtig lang en vol haar met deze mooie extensions. Je brengt ze binnen 1 minuu…
Haarverlenging: waxextensionsVeel vrouwen dromen van mooi en lang haar. Er zijn verschillende methodes om dit te bereiken. De meest populaire is waxe…

African black soap: natuurlijke renigingDe nieuwe trend om een perzikhuidje te kopen is niet uitgevonden in allerlei labaratoria waar de producten "dermatologis…
Het stappenplan om je eigen wenkbrauwen te perfectionerenHet stappenplan om je eigen wenkbrauwen te perfectionerenGrotere ogen en een frisse blik. Daar komt geen dure crème of chirurg bij kijken: een pincet en potlood zijn grofweg all…
Bronnen en referenties
  • Wat zijn hair extensions?
  • Alles over hairweaving en haarverlenging
  • Kristalla Hairextensions: Stijlen en technieken
Sterretje999 (364 artikelen)
Laatste update: 27-01-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.