Synthetische hair extensions, voor- en nadelen

Synthetische hair extensions, voor- en nadelen Welke vrouw droomt er nu niet van een bos mooi en vol haar? Helaas zijn veel mensen niet gezegend met zo'n mooie bos haar van zichzelf. Je kunt dit wel creëren door gebruik te maken van hair extensions, deze zijn er in vele soorten en maten. In dit artikel worden de synthetische hair extensions besproken.

Haargroei genetisch bepaald

Met hair extenions kun je een mooie bos haar creëren, maar een haarverlenging is ook geen probleem. Hair extenstions worden het meest gebruikt voor een haarverlenging. Bij veel mensen groeit haar maar tot een bepaalde lengte, groeit het langer, dan zijn de puntjes vaak erg dun en/of gespleten, ook wel dode puntjes genoemd. Dat het haar maar tot een bepaalde lengte groeit is genetisch bepaald. Dat verschilt dus per persoon. Er zijn niet echt trucjes om je haar lang te laten groeien, het haar goed verzorgen is een van de beste manieren. Probeer je haar maar twee tot drie keer per week te wassen, stijl of krul het niet te veel en als je dat wel doet, gebruik dan een beschermende olie van bijvoorbeeld Chi, ook je haar droog föhnen zorgt voor droog haar, het beste is om je haar aan de lucht te drogen.

Waar zijn synthetische hair extensions van gemaakt?

De meeste zijn gemaakt van nylon, polyester en modacrylic. De synthetische hair extensions worden meestal gebruikt als tijdelijke haarverlenging. Je kan niet douchen en slapen met deze extensions, dit beschadigt het haar enorm, waardoor het gaat pluizen. Het grootste deel van de synthetische extensions die in omloop zijn zet je in je haar met het clip-in systeem, dit werkt heel gemakkelijk door middel van kammetjes die je dicht kunt klemmen. Het grootste deel van deze extensions komt uit China vandaan. De prijzen voor synthetische hair extensions zijn dan ook een vele malen lager als hair extensions van echt haar (human hair). Op ebay vind je al een complete set voor $ 6,-.

Het haar kun je kopen in verschillende lengtes, vormen en kleuren. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit krullen of steil haar. In de jaren '70 en '80 was synthetisch haar zeer populair, dit kwam ook omdat er toen de tijd veel marketing voor gemaakt werd. Een aantal jaren later werd de aanschaf van synthetisch haar een stuk minder, aangezien er toch een heleboel nadelen kleven aan dat nephaar. Ook kwamen de humar hair extensions toen steeds meer op de markt en daarvoor kiezen nog steeds de meeste mensen, ondanks dat die een stuk duurder zijn. De kwaliteit van echte haar extensions is vele malen beter en je kunt er veel meer mee dan met de synthetische extensions.

De voordelen

 • Goedkoop; synthetische hair extensions zijn erg goedkoop, op ebay vind je ze al voor $ 6,-, dat is zo'n 5,-
 • Gladder; synthetisch haar oogt gladder en glanst ook mooi.
 • Makkelijk in je haar te zetten; doordat synthetische extensions vaak in het haar worden gezet met klemmetjes kun je dit snel en makkelijk zelf doen.
 • Kleurvast; het haar is kleurvast, je kan het dan wel niet verven, maar de kleur verkleurd en vervaagt niet voor bijvoorbeeld de zon.
 • Niet van echt te onderscheiden; de meeste synthetische hair extensions zijn niet van echt te onderscheiden.
 • Licht; synthetisch haar weegt een stuk minder dan echt haar en heeft een hoger draagcomfort.

De nadelen

 • Weinig kleurkeuze; er zijn een bepaald aantal kleuren verkrijgbaar, het is lastig om jou haarkleur te bepalen, omdat deze altijd iets kan afwijken, zeker als je je extensions op internet koop. Er is een grote kans dat je niet de juiste kleur kan vinden voor jou haar.
 • Niet verven; synthetische hair extensions kun je niet verven, dit is een groot nadeel als de kleur van je gekochte extensions afwijkt van je echte haarkleur.
 • Niet stijlen, föhnen en krullen; je kan synthetisch haar niet bewerken met warmte, dan schroeit het weg. Je moet ook oppassen als je aan het koken bent, de hitte van het fornuis kan je haar beschadigen.
 • Pluizig; het nephaar wordt vaak snel pluizig en dan is het niet mooi glad meer.
 • Niet slapen; je kan er ook niet mee slapen, dan gaat het haar snel kapot en wordt het pluizig.

Synthetische hair extensions lijken leuk om een avondje mee uit te gaan, maar let er op dat er in de uitgaansgelegenheid waar jij heen gaat geen blacklight is, sommige synthetische hair extensions geven dan licht en dat ziet er heel erg vreemd uit.

Conclusie

Synthetische hair extensions zijn ideaal voor een avondje stappen (zonder blacklight), voor een fotoshoot, voor een vakantie of voor andere tijdelijke gelegenheden. Als je van plan bent om voor vast hair extensions te gebruiken, dan kan je beter kiezen voor hair extensions van echt haar. Kies dan liever niet voor een clip-in of flip-in systeem, maar ga voor vaste hair extensions die je bij de kapper kunt laten zetten. Dat kost even een hoop geld, maar met echte hair extensions kun je met een goede verzorging wel een tot twee jaar mee doen, het is maar net wat je er allemaal mee doet.
© 2012 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Flip in Hair, 100% veilige hairextensionsOntdek de Flip-in hairextensions. Krijg prachtig lang en vol haar met deze mooie extensions. Je brengt ze binnen 1 minuu…
Hairextensions: Soorten, voordelen en prijs van extensionsIs je haar veel te kort en wil het maar niet groeien? Wil je haar maar niet goed zitten, omdat er te weinig volume in zi…
Hair extensionsHair extensionsEr zijn bijna geen grenzen meer aan haarlengte en volume, dankzij hair extensions en haarstukken. Hoe realiseer je die e…
Haarverlenging: waxextensionsVeel vrouwen dromen van mooi en lang haar. Er zijn verschillende methodes om dit te bereiken. De meest populaire is waxe…

Tatoeage ofwel Tattoo verwijderen met laser e.a?Soms wil je een tattoo verwijderen na verloop van tijd. Daar kunnen allerlei persoonlijke redenen voor zijn. Het kan bij…
Het kokosmasker voor dik, glanzend en verzorgd haarAls je dit masker gebruikt voor je haar, dan zul je een verbluffend resultaat zien. Verschillende beautybloggers hebben…
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 12-12-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.