Hair extensions

Hair extensions Er zijn bijna geen grenzen meer aan haarlengte en volume, dankzij hair extensions en haarstukken. Hoe realiseer je die eindeloze weelde? is het duur? En is het slecht voor je haar? Antwoorden, tips, nieuws, trends en volop inspiratie dankzij de deskundigen zelf: de aanbieders van 'the latest and greatest.' Hair extensions een kunstmatige ‘prop’? Die tijd is gelukkig voorbij. De kansen om de extensions optimaal bij je eigen mogelijkheden en wensen aan te passen, zijn groter dan ooit. Daarvoor moet je wel weten waar je het zo ongeveer over hebt. Zo is de keuze voor natuurlijk of fiberhaar belangrijk. Fiber biedt betaalbaarheid, en de bijbehorende producten leveren vaak snel een wisselend imago op. Natuurlijk haar is duurder, en vaak meer voor de lange termijn.

Groen, paars of kristallen

Voor een snelle metamorfose kun je trouwens gerust zelf een keer aan de slag dankzij extensions met clip in diverse kleuren (o.a. Kondor Hair). Wie één avond flink op wil vallen kiest voor funky groen, roze of paars of zelfs kristallen (So.cap, Hollywood Nails, Hairdreams en Silly Stuff). Dankzij HairDo haarstukken laat celebritykapper Ken Pavés black hair in een oogwenk pronken met een robijnrode onderlaag, of blond haar met funky roze punten. Kortom, extensions bieden talloze mogelijkheden. Speel daar creatief op in met je makeup en je verdere styling. De catwalks op hairfashion events lopen vol modellen met blauwe, groene of citroengele plukken haar die perfect aansluiten op dito oogschaduw, kleding en/of pumps!

Natuurhaar, fiber én meer

Aanbieders zijn vaak van alle markten thuis, en hebben daarbij soms een sterk imago vanwege hun specialisatie. Bij wie kun je terecht? De naam zegt het vaak al een beetje. Great Lengths bijvoorbeeld, is een van de aanbieders gespecialiseerd in 100% natuurlijk, geselecteerd en duurzaam haar. Het assortiment van Balmain Hair omvat natuurhaar, fiberhaar én het nieuwe Memory Hair. Barbera Groenewegen van Balmain Hair: “Memory Hair kan met warmte omgevormd worden. Na een regenbui komt de gekozen vorm, gesteild of krul, gewoon weer terug in het haar! Een ander innovatie is Double Hair: 100% echt haar, en meermalen hergebruikbaar.”

Metamorfose

Zat je ooit urenlang in de salon voor een meer bewerkelijke haarstijl, de nieuwe ontwikkelingen beloven gemak en comfort. HairDo staat voor lichtgewicht haarstukken die je met een ruime hoeveelheid clips snel en makkelijk plaatst; je kunt snel van kort naar lang, maar ook van lang naar kort. Complete metamorfoses zijn met de nieuwste producten binnen een half tot één uur te realiseren (bijvoorbeeld Racoon, Balmain Hair). Omdat de zwaarte van met name extensions op strips niet altijd als plezierig en fraai wordt ervaren, zijn extensions er nu ook in lichtere varianten (bijv. Double Hair Light van Balmain). Dat geeft ook betere integratie, bijvoorbeeld bij dunner haar. Overigens zijn niet alleen diktes maar ook lengtes aan te passen bij persoonlijke wensen: of dat nu 15 of 60 cm moet zijn (o.a. Hairdreams).

Haarproblemen

Een vlak waarop haarstukken andere diensten bewijzen, zijn haarproblemen. Niet alleen mannen, ook vrouwen hebben weleens last van dunner wordend haar. Van onder andere Gisela Mayer (via de groothandel Kondor Hair) bestaan er haarstukken die zo goed met het eigen haar worden verwerkt dat ze onopvallend zijn én stand houden bij zo ongeveer alles wat je doet. Ook voor kaalheid zijn er dergelijke (onzichtbare) oplossingen. Uiteraard zijn pruiken en haardelen er ook als funproduct. Bijvoorbeeld in blauw of roze, of met gouden accenten (o.a. Gisela Mayer).

En nu.. de hamvraag

En tot slot de hamvraag. Namelijk, zijn extensions schadelijk? Antwoord: nee, bij juist gebruik niet. Schade ontstaat met name door ondeskundig aanbrengen of door de extensions te lang in te houden, zodat het gewicht zwaar aan het eigen haar gaat hangen. Ook is een juiste verzorging belangrijk, bijvoorbeeld met aangepaste producten (o.a. Balmain, Gisela Mayer, Racoon. Laat je dus goed voorlichten door de kapper als je voor het eerst extensions neemt, en let daarbij met name op die twee belangrijke vragen aan je kapper: hoe verzorg ik het, en wanneer verwacht je me terug om de extensions te laten vernieuwen. Dan moet het mogelijk zijn om die volle bos uit je dromen te realiseren.. en te behouden.

Lees verder

© 2009 - 2020 Mariawrites, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Het haar verlengenMet haarstukken kun je altijd een geweldig kapsel creëren. Wat voor haarstukken bestaan er allemaal?
Synthetische hair extensions, voor- en nadelenSynthetische hair extensions, voor- en nadelenWelke vrouw droomt er nu niet van een bos mooi en vol haar? Helaas zijn veel mensen niet gezegend met zo'n mooie bos haa…
Haarverlenging: waxextensionsVeel vrouwen dromen van mooi en lang haar. Er zijn verschillende methodes om dit te bereiken. De meest populaire is waxe…
Flip in Hair, 100% veilige hairextensionsOntdek de Flip-in hairextensions. Krijg prachtig lang en vol haar met deze mooie extensions. Je brengt ze binnen 1 minuu…
ZelfbruinertestZelfbruinertestAls professioneel beautyredacteur (some girls have all the luck) heb ik voor diverse bladen een waar walhalla aan zelfbr…
Bronnen en referenties
  • Balmain Hair
  • Gisela Mayer via Kondor Hair
  • Great Lengths
  • HairDo via Salon Success
  • Hairdreams
  • Kondor Hair
  • Racoon
  • Silly Stuff
  • So.Cap

Reageer op het artikel "Hair extensions"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

R., 18-10-2011 13:53 #2
Even een reactie op hierboven! Ik heb ook extensions laten zetten door mijn kapper die al ruim 10 jaar ervaring heeft. Ook zij vertelden mij dat het schadelijk was voor mijn haar, tóch heb ik het gedaan met als gevolg allemaal kale plekken op mijn hoofd. Ik zou het dus iedereen afraden. Verzorg je haar goed met bijvoorbeeld Aveda, en binnen no time heb je mooi en gezond (lang) haar!

C., 24-11-2010 08:24 #1
Nou, ik vind ze wel degelijk schadelijk voor het haar. Ik heb zowel een weave als extensions gehad en heb ze verzorgd zoals de kapper het zei, maar beide keren heb ik mijn haar af moeten scheren, omdat ik bij de weave 1 grote haarklit kreeg en bij de extensions mijn haar uit mijn hoofd werd getrokken, met kale plekken als gevolg. Ik kan het commentaar al raden: slecht gezet. Maar ik ben beide keren bij een zogenaamde topkapper geweest en niet een of ander achteraf hokje, dus bezint eer ge begint…

Infoteur: Mariawrites
Laatste update: 21-10-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 9
Reacties: 2
Schrijf mee!