Tips voor een warm bed

Veel mensen vinden het naar om op de koudere dagen in een koud bed te moeten stappen. Er zijn echter genoeg oplossingen om in een lekker warm bed te kunnen gaan slapen. Één van de tips om het in de nacht warm te krijgen is een vier seizoenendekbed of leg een fleecedeken onder u, maar het fijnst is toch als het bed al warm is zodat u er niet tegenop hoeft te kijken.

Een kruik

Een kruik is onder andere in de herfst en winter te koop bij winkels als de Blokker en de Hema. Een kruik is meestal een soort rubberen zak die u vult met warm water. Er zijn ook kruiken met een soort zachte slopen er omheen verkrijgbaar, dit maakt het comfortabeler om er tegenaan te liggen. Een eventueel alternatief is een lege fles die u vult met warm water. Houdt er bij beide rekening mee dat u geen kokend heet water gebruikt en dat u ze niet helemaal vult in verband met de druk. De warme fles kunt u eventueel in een handdoek wikkelen zodat het wat zachter aanvoelt. Laat eventueel de kruik en fles even staan en draai ze dan eenmaal open om de druk er vanaf te halen.

Een Pittenzak

Deze worden ook wel kersenpittenkussens genoemd. Deze zijn gevuld met rijst, graan of kersenpitten en de buitenkant is van katoen. Deze kan simpelweg opgewarmd worden in de magnetron. Om te zorgen dat de zak langer warm blijft kunt u de zak eerst een klein beetje nat maken voordat u deze in de magnetron doet. Het kussen is niet zo zacht dat u er met uw hoofd op zal gaan liggen, maar voor bij de voeten, buik of rug is het zeer aangenaam.

Elektrische deken

In Amerika worden ze letterlijk als deken gebruikt, deze zijn dan ook anders gemaakt. In Nederland en sommige andere landen wordt de elektrische deken onder de matrashoes gelegd. Er zijn vele verschillende elektrische dekens verkrijgbaar, zo kunt u onder andere kiezen uit:
  • meerdere standen
  • formaat
  • temperatuur
  • tijdsinstellingen
Een tijdsinstelling is echt aan te raden. Zo kunt u de deken van te voren vast aanzetten zodat het bed voorverwarmd is en weer uit gaat na bijvoorbeeld een uur als u er op ligt. Het kan namelijk zijn dat als u de deken aan laat u het ontzettend warm kan krijgen wat ook weer nachtmerries kan veroorzaken en waardoor u compleet bezweet wakker kan worden.

Zelf opwarmen voor bed

Als u het zelf voor het slapen gaan al goed opgewarmd bent is het helemaal niet zo erg om in een koud bed te stappen. U kunt bijvoorbeeld voor het slapen een kop thee drinken of warme melk zodat u van binnen al opwarmt. Een andere optie is om een warme douche of een warm bad te namen.

Knuffelen

Als u niet alleen bent kan knuffelen de uitkomst zijn. Het is goedkoop en knus. U wordt snel opgewarmd door elkaars lichaamstemperatuur. Sterker nog sommige rashonden zoals bijvoorbeeld de Chinese naakthond waren speciaal gefokt om als kruik te dienen zodat kinderen warm werden gehouden in bed.
© 2010 - 2020 Bembi, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Een elektrische deken: de uitkomst voor koude tijden!Een elektrische deken: de uitkomst voor koude tijden!De koude nachten zijn weer aangebroken! Het is een enorme afknapper om in een koud bed te stappen, vaak val je pas in sl…
Wat te doen als je het koud hebt?Wat te doen als je het koud hebt?Veel mensen vinden kou verschrikkelijk en verzinnen allerlei dingen om het warm te krijgen. Vooral in de wintermaanden a…
Alle paardendekens op een rijtjeAlle paardendekens op een rijtjePaardendekens, je hebt zoveel soorten paardendekens. In dit artikel wordt elke soort deken beschreven met de functie erv…
Dekbedden in alle soorten en matenHet dekbed wint het al enige tijd van de dekens, alleen in de zomer vinden we toch nog vaak dat het laken meer voor ons…

De opbouw en aanmaak van botweefselIedereen heeft een heleboel botten in zijn lichaam, zo'n 200 om precies te zijn. Maar hoe ontstaan botten eigenlijk en w…
Lekker rustig slapen!Lekker rustig slapen!Het is zo belangrijk voor het herstel van je lichaam en geest, om goed te slapen. Piekeren over moeilijke zaken die spel…

Reageer op het artikel "Tips voor een warm bed"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Bembi
Laatste update: 04-09-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!