Een elektrische deken: de uitkomst voor koude tijden!

Een elektrische deken: de uitkomst voor koude tijden! De koude nachten zijn weer aangebroken! Het is een enorme afknapper om in een koud bed te stappen, vaak val je pas in slaap als je bent opgewarmd. Ook 's nachts wakker worden van de kou is geen pretje. Om je bed lekker warm te houden kun je een elektrische deken gebruiken. Je kunt de elektrische deken voordat je naar bed gaat aanzetten, zodat je bed lekker opgewarmd is. Maar je kan de elektrische deken ook heel de nacht aan laten zodat je in een lekker warm bed ligt. Wanneer je het snel koud hebt of slaapt in een koude slaapkamer, dan is een elektrische deken eigenlijk onmisbaar. Wat moet je weten als je een elektrische deken wilt kopen?

De ondergrond voor de elektrische deken

Eigenlijk is de naam elektrische deken fout. Je ligt namelijk niet onder de elektrische deken, maar er bovenop. De meeste elektrische dekens leg je op het matras van je bed, onder je hoeslaken. Deze elektrische deken laat je ook gewoon liggen als je gaat slapen. Er zijn ook elektrische dekens die je op je hoeslaken legt. Deze elektrische dekens worden vooral gebruikt om je bed op te warmen voordat je gaat slapen. Als je naar bed gaat haal je deze elektrische deken weg. Je kunt een elektrische deken gebruiken om heel je bed te verwarmen, maar er zijn ook elektrische dekens die je zo kunt instellen, dat ze de plek waar je voeten liggen extra verwarmen.

Materiaal elektrische deken

Een elektrische deken kan van verschillend materiaal gemaakt zijn. Hij kan gemaakt zijn van polyester, katoen of teddyfleece.
Iedere materiaalsoort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Wil je een elektrische deken kopen, let er dan op van welk materiaal hij gemaakt is en welke eigenschappen het beste bij jou passen.

Katoen

Voordelen: De stof neemt veel lichaamsvocht op en laat lucht en vocht door. De stof blijft ook kwalitatief lang mooi.
Nadelen: De warmte wordt niet bijzonder goed vastgehouden. Je mag de deken tevens nooit vochtig opbergen.

Polyester

Voordelen: Het is een vochtbestendige, sneldrogende stof en blijft kwalitatief lang mooi.
Nadelen: De elektrische deken ademt minder goed en laat minder lichaamsvocht door. De stof voelt tevens stroef aan

Teddyfleece

Voordelen: De warmte wordt goed vastgehouden en het is een zachte stof
Nadelen: Het lichaamsvocht wordt langer vastgehouden

Interessante feiten over elektrische dekens

 • De prijs van een elektrische deken ligt gemiddeld tussen de 20 en 100 euro.
 • De luxere elektrische dekens kun je zo instellen dat ze het gedeelte van de voeten extra opwarmen.
 • Je verliest 's nachts veel vocht. Door de elektrische deken verdampt dit vocht.
 • Je hebt elektrische dekens voor tweepersoonsbedden, maar ook voor eenpersoonsbedden. Dat is dus ideaal wanneer partner geen elektrische deken nodig heeft maar jij wel.
 • Een elektrische deken heeft verschillende standen qua warmte. Des te luxer de elektrische deken, des te meer standen.
 • De meeste elektrische dekens kun je gewoon wassen in de wasmachine. Kijk of de schakelaar eraf gehaald kan worden.
 • Sommige elektrische dekens hebben een speciale stand waarmee het bed snel opgewarmd kan worden.
 • Misschien vind je het niet fijn dat de elektrische deken de gehele nacht aanstaat, maar wil je wel warm in slaap vallen. Let er dan op of de elektrische deken na verloop van tijd automatisch uitgeschakeld wordt.
 • Wanneer een elektrische deken temperatuur beveiliging heeft, dan zal hij niet warmer worden dan de temperatuur die je ingesteld hebt.

De uitkomst in koude tijden!

Een elektrische deken is een musthave als je niet van een koud bed houdt. Ook is een elektrische deken ideaal als je een koude slaapkamer hebt en niet met de verwarming aan wilt slapen. Een elektrische deken warmt je bed lekker op en zorgt er voor dat je bed 's nachts ook warm blijft. Er zijn verschillende opties mogelijk als je een elektrische deken wilt kopen. Let bijvoorbeeld op de standen van de deken, temperatuurbeveiliging en of de deken de voeten extra opwarmen. Ervaar wat jouw voorkeuren zijn en je hoeft dankzij de elektrische deken nooit meer in een koud bed te slapen!
© 2014 - 2024 Ladycurious, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Alle paardendekens op een rijtjeAlle paardendekens op een rijtjePaardendekens, je hebt zoveel soorten paardendekens. In dit artikel wordt elke soort deken beschreven met de functie erv…
Een warm bed in de winter met extra verwarmd voetengedeelteEen warm bed in de winter met extra verwarmd voetengedeelteHeeft u 's avonds behoefte aan een warm bed? Dan is een elektrische onderdeken misschien de oplossing. De Inventum HN236…
Wat te doen als je het koud hebt?Wat te doen als je het koud hebt?Veel mensen vinden kou verschrikkelijk en verzinnen allerlei dingen om het warm te krijgen. Vooral in de wintermaanden a…
Tips voor een warm bedVeel mensen vinden het naar om op de koudere dagen in een koud bed te moeten stappen. Er zijn echter genoeg oplossingen…

Hoe word ik assertiever?Hoe word ik assertiever?Mensen die niet assertief zijn, vinden zichzelf en hun mening niet belangrijk genoeg. Ze vinden het lastig voor zichzelf…
Gewicht verliezen met blijvend resultaatBij afvallen en/of sporten hoort een gezond voedingspatroon. Het geheim van een strakke buik zit hem echt vooral in de v…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Pexels, Pixabay
 • http://www.leerwiki.nl/Het_gebruikscomfort_van_een_elektrisch_deken
 • http://elektrischedeken.eu/
Reactie

Jeroen, 11-09-2015
Kunnen jullie meer vertellen over of het nu wel of niet schadelijk is om onder zo'n deken te slapen, ik heb contact gehad met de zeer klantvriendelijke klantenservice van de site die ik hieronder noem. Zij zijden dat het niet schadelijk is en dat dit een fabel is maar toch ben ik nog huiverig. Kan iemand hieronder antwoord op mijn vraag geven. Reactie infoteur, 15-05-2017
In het verleden zijn er inderdaad nieuwsberichten geweest van brandgevaarlijke dekens. Deze dekens zouden door oververhitting kunnen ontvlammen. Dit zijn altijd erg oude en slecht onderhouden dekens geweest. De dekens van tegenwoordig zijn veel beter. Hier hoeft u zich geen zorgen over te maken. Een nieuwe elektrische deken is online voor een redelijke prijs te vinden met vaak een lange garantie, wat aangeeft dit het bedrijf ook achter de veiligheid van het product staat. Ik hoop dat u eruit bent gekomen.

Ladycurious (79 artikelen)
Laatste update: 24-05-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Lifestyle
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.