Wat te doen als je het koud hebt?

Wat te doen als je het koud hebt? Veel mensen vinden kou verschrikkelijk en verzinnen allerlei dingen om het warm te krijgen. Vooral in de wintermaanden als het heel koud is vinden mensen het heerlijk om lekker warm thuis te zitten. Lees in dit artikel wat je allemaal zou kunnen doen om het warm te krijgen.

Wat moet je doen als je het koud hebt


Douchen

Je zit thuis en je hebt het ongelofelijk koud. Dit is één ding wat iedereen heerlijk vindt. Een lekkere hete douche nemen, en er heerlijk lang onder staan. Iedere 5 minuten een beetje heter de temperatuur. Zorg niet dat je té lang onder een hete douche staat, anders kan je benauwd worden. Na het douchen warme kleding aan en je sloffen of dikke sokken.

Kruik

Koop een kruik bij onder andere de Blokker of de Action en vul hem met kokend water. Vul eerst de kruik met een beetje koud water omdat de kruik niet alleen kokend water aan kan. Hou hem dan heerlijk tegen je aan en pak een puzzelboek of zet de tv aan. Trek dan een dikke deken over je heen en je hebt het heerlijk warm!

Elektrische deken

Een elektrische deken is een deken die langzaam warm wordt als je de stekker in het stopcontact doet. Deze leg je over je heen net als een gewone deken, en het warmt je heerlijk op. Deze kan je bij de Blokker kopen. Je hebt ze in verschillende soorten, van goedkoop naar wat duurder. Je kunt ze vaak ook op verschillende standen zetten.

Soep, thee of chocolademelk

Als je soep, thee of chocolademelk drinkt, verwarm je je handen en verwarmd het je lichaam. Vooral na het schaatsen of nadat je in de sneeuw gelopen hebt is dit lekker om te drinken.

Doorbloeding

Bij veel mensen die het snel koud krijgen, is de doorbloeding van hun lichaam niet goed. Om het minder snel koud te krijgen en dus om je doorbloeding weer op gang te krijgen, moet je een paar dingen doen:
  • Regelmatig eten (om de 2 uur)
  • Geen maaltijden overslaan
  • Bewegen
  • Knoflook eten
  • Gemasseerd worden

Thermo-kleding

Mensen doen vaak thermo-kleding aan bij het sporten buiten in de winter of bij de wintersport. Maar als je thuis bent kan je natuurlijk ook gewoon thermo-kleding aan. Vergeet ook niet de thermo-sokken. Deze kleding is onder andere te koop bij de ANWB winkel. Deze kleding houd je lichaamstemperatuur vast en houd jezelf lekker warm.

Verwarming

In de winter is het tijd om de verwarming wel een beetje harder te zetten. Zo verwarmt je huis lekker. Zorg wel dat je huis goed geïsoleerd is en de warmte dus niet kan ontsnappen. Als je merkt dat de warmte gauw weg is, schakel dan hulp in.
© 2010 - 2024 Rozanne, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het koud hebben: oorzaken en remediesHet koud hebben: oorzaken en remediesDe één heeft het sneller koud dan de ander en soms ben je zo door en door koud dat het lijkt of je niet meer warm wordt.…
Tips voor mensen die niet goed tegen kou kunnenTips voor mensen die niet goed tegen kou kunnenSommige mensen houden gewoon niet van kou, anderen vinden het juist fijn. Het verschilt natuurlijk per persoon, maar ech…
Gezondheid: Afkoeling van het lichaamGezondheid: Afkoeling van het lichaamEr zijn nogal wat fabels de wereld in geholpen over kou. Zoals dat je je in de winter warm zou moeten kleden, omdat je a…
Winter: wat moet je doen om het lekker warm te krijgen?Winter: wat moet je doen om het lekker warm te krijgen?Velen hebben het vaak koud in de winter. En om het warm te krijgen doen mensen vaak verkeerde dingen. Je handen in je za…

Glasgow coma schaal: meetinstrument voor bewustzijnGlasgow coma schaal: meetinstrument voor bewustzijnDe Glasgow coma schaal is een meetmiddel waarmee men de mate van bewustzijn bij mensen kan meten. Dit is met name belang…
10 tips voor een gezond lichaam10 tips voor een gezond lichaamOm gezond te blijven moet je lichaam goed worden onderhouden. Net zoals een auto regelmatig onderhoud nodig heeft om sli…
Bronnen en referenties
Rozanne (218 artikelen)
Laatste update: 28-02-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Leven
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.