Wat is de beste creatine?

Er zijn vele soorten creatine op de markt, maar wat is nu de beste creatine? Lees hier de waarheid van de verschillende soorten en zie wat de beste creatine is.

Creatine?

Voor we ingaan op wat de beste creatine is beschrijf ik nog even kort wat creatine doet. Er zijn verschillende soorten creatine, zoals creatine monohydraat, ethyl ester (CEE) en nog een aantal andere varianten. In essentie doet elke creatine echter hetzelfde. Namelijk, het creatinepeil in je spieren verhogen, zodat je spieren meer uithoudingsvermogen krijgen en explosiever kunnen reageren. Hierdoor kun je zwaarder trainen en groeien je spieren meer.

De soorten creatine

Creatine monohydraat is de meest bekende soort creatine. Op dit soort zijn de meeste studies gebaseerd en dankzij het succes van creatine monohydraat zijn zoveel andere soorten creatine op de markt gebracht. De beste creatine monohydraat heeft het creapure logo. Het creapure logo geeft aan dat het hoogwaardige creatine monohydraat betreft. Creapure komt uit Duitsland en de vaak goedkopere varianten komen uit china en omstreken. Creatine monohydraat kan soms zorgen voor maagklachten en éénderde van de mensen voelt geen effect van deze soort creatine.

Creatine ethyl ester ook wel CEE genoemd is op de markt gekomen als de grote verbetering op creatine mono. Was dit dan nu de beste creatine? Volgens de oorspronkelijke theorie zou CEE namelijk sneller opgenomen worden, geen opgeblazen gevoel geven en gewoon voor betere spierontwikkeling zorgen. Er zijn echter vele tests gedaan naar creatine ethyl ester en hieruit blijkt ook vaak dat deze creatine niet het wondermiddel is wat de industrie je wil doen geloven.

Verder zijn er nog verschillende andere varianten creatine op de markt, zoals de vloeibare creatine (wat bewezen is niet te werken) en verschillende op creatine monohydraat gebaseerde varianten met hier en daar wat toevoegingen.

De beste creatine

De beste creatine, die voor iedereen werkt bestaat niet. Sommige mensen reageren goed op het ene soort en anderen weer op het andere soort. In de supplementen industrie geldt echter over het algemeen de regel dat de basisproducten het meeste opleveren voor hun geld. Dus houd het simpel. Vele soorten creatine met toevoegingen hier en daar zijn erg duur en leveren niets tot bijna niets meer op dan de standaard creatine monohydraat of ethyl ester. Wil je vervolgens wel de baten hebben van snelle opname van creatine? neem er dan gewoon een vruchtensapje bij of beter nog een paar scheppen dextrose.

Hierbij komen we ook meteen uit bij het antwoord op de vraag: "Wat is de beste creatine?". Gewoon lekker goedkoop een potje creatine monohydraat kopen met daarbij een paar zakjes dextrose voor een snellere opname. Dit is de creatine variant die het meest consistent presteert in testen en die over het algemeen goed werkt. Slaat deze variant niet aan bij je? Neem dan eens een uitstapje naar creatine ethyl ester om te kijken of die misschien het beste voor je is. Als beide varianten van creatine eigenlijk niets uithalen bij je, dan kun je er bijna vanuit gaan dat andere varianten van creatine nou ook niet echt een succes worden.

Maar waar kan ik de creatine kopen?

Kopen via het internet is de goedkoopste en beste optie. Er zijn vele webshops te vinden die alle bekende merken verkopen, maar persoonlijk raad ik aan om gewoon het huismerk te nemen. Dit is vaak gewoon dezelfde soort creatine alleen zonder alle dure marketingkosten e.d. erbij. Het resultaat is dus een goedkoper product wat vanbinnen hetzelfde is. Wel altijd goed letten of creatine monohydraat wel het creapure logo heeft. Veel succes bij het vinden van de voor jou persoonlijk beste creatine!
© 2011 - 2024 Evertvlage, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe kies je de beste en goedkoopste creatine?Hoe kies je de beste en goedkoopste creatine?Op een gezonde manier extra spiermassa opbouwen is voor iedereen belangrijk. Het is nochtans de grootste zorg van al die…
Creatine gebruik: de voordelen en de bijwerkingenCreatine staat vooral bekend als middel dat wordt gebruik voor krachttoename en voor de ontwikkeling van grotere spieren…
Creatine supplementen voor krachttrainingCreatine supplementen voor krachttrainingCreatine is een veel gebruikt supplement bij krachttraining. Het biedt je spieren de snelle energie die ze nodig hebben…
Creatine, hoe lang kan ik het gebruiken?Creatine, een supplement dat veelvuldig gebruikt wordt door mensen die fitnessen. De vraag die hierbij vaak gesteld word…

Borstverkleining: voorbereiding op de operatieEen borstverkleining is een ingreep die onder narcose plaatsvindt. Het is dus een operatie waar je je op voor moet berei…
Een loopband kopen? Hier moet u op lettenLoopbanden zijn er van een paar honderd euro tot een paar duizenden euro's. Welke loopband kunt u nou het beste kopen en…
Evertvlage (10 artikelen)
Gepubliceerd: 08-03-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.