Wat doen tegen duizeligheid?
Veel mensen hebben wel eens last van duizeligheid. Dit heeft verschillende factoren. Lees hieronder waar het allemaal door kan komen.
Wat kun je doen tegen duizeligheid
Duizeligheid
Duizeligheid kan komen door verschillende dingen. Als mensen met deze klacht naar de dokter gaan om het te laten onderzoeken, wordt er vaak geen duidelijke oorzaak gevonden. Als je vaak duizelig bent, hoeft dat niet te betekenen dat er wat ergs met je aan de hand is. Als je duizelig bent, heb je een licht gevoel in je hoofd en kan je lichaam wat zwak aanvoelen. Vaak gaat het duizelige gevoel na een paar seconden weer over.
Draaiduizeligheid
Bij draaiduizeligheid heb je het gevoel dat je zelf beweegt terwijl je stil staat. Je ziet dan alles om je heen draaien. Je kan hier misselijk van worden, oorsuizen krijgen, of zelfs overgeven. Draaiduizeligheid kan voorkomen als je bijvoorbeeld rondjes hebt gedraaid. Draaiduizeligheid heeft te maken met het evenwichtsorgaan. Als deze is verstoord geeft het verkeerde informatie door aan de hersenen waardoor de omgeving waar je je in bevind gaat draaien.
Hoe ontstaat duizeligheid?
Duizeligheid kan door een aantal factoren ontstaan. Hieronder staat een rijtje factoren waar het door kan ontstaan.
- \Stress
- Hyperventilatie
- Te snel opstaan
- Spanning
- Allergie
- Verkeerd ademen
- Verstoord evenwichtsorgaan
- Diabetici
- Griep/koorts
- Hoge of lage bloeddruk
- Alcohol
- Medicijnen
- Hartkloppingen
Wat moet je er tegen doen?
Als je langdurig
duizelig bent, is het belangrijk om even te gaan zitten en om een glaasje water te nemen. Als je wilt weten waar de oorzaak vandaan komt, kan je het best even contact opnemen met je huisarts om een afspraak te maken. Het is niet verstandig om in de auto te stappen. Laat iemand je brengen als je ergens heen moet.