Wat vertelt de verhouding van ring- en wijsvinger over ons?

Wat vertelt de verhouding van ring- en wijsvinger over ons? De verhouding tussen de lengte van de ring- en wijsvinger zou bepaalde karaktertrekken en eigenschappen verraden over mannen en vrouwen. Zo is het bijvoorbeeld bekend dat een langere ringvinger (in vergelijking met de wijsvinger) bij mannen op een hoog testosterongehalte zou duiden. Voor zowel mannen als vrouwen duidt het hebben van een langere ringvinger op een grotere kans tot verslaving. Wat kunnen we zoal nog afleiden uit de verhouding van onze ring- en wijsvinger?

Ringvinger langer dan wijsvinger= meer testosteron

De lengte van de ringvinger zou aangeven in welke mate de man is blootgesteld aan het mannelijk hormoon testosteron in de baarmoeder. Bij deze mannen is de ringvinger beter ontwikkeld en de wijsvinger minder sterk. Mannen die een langere ringvinger hebben zouden aantrekkelijker bevonden worden door vrouwen en meer kans op rijkdom hebben omdat ze veel risico's nemen in het leven. Door hun testosterongehalte zouden ze ook agressiever zijn, minder betrouwbaar en eerder sportief zijn. Op het vlak van gezondheid zouden mannen met een langere ringvinger dan weer meer kans op hebben op prostaatkanker en hartziekten. Onderzoekers legden het verband tussen de lengte van de ringvinger in verhouding met de wijsvinger op het vlak van 'aantrekkelijkheid bij vrouwen' en de 'kans op rijkdom'.

Aantrekkelijker bevonden bij vrouwen
Hoe groter de verhouding tussen ringvinger en wijsvinger, en dus hoe langer je ringvinger t.o.v. je wijsvinger is, hoe meer kans dat je als aantrekkelijk wordt beschouwd door een vrouw. Dit kon besloten worden uit het onderzoek dat gevoerd werd door wetenschappers aan de universiteit van Genève. Onderzoekers toonden aan 80 vrouwen tussen 18 en 34 jaar 50 foto's van mannen. De vrouwen moesten deze mannen beoordelen op aantrekkelijkheid en voorkomen. Hieruit bleek een verband te zijn met de lengte van de ringvinger en de wijsvinger. Hoe groter de ringvinger in verhouding tot de wijsvinger, hoe aantrekkelijker de mannen werden beoordeeld. Toeval of niet: George Clooney die verkozen werd tot meest sexy man ter wereld beschikt ook over een langere ringvinger.

Meer kans op rijkdom en meer risico's

Canadese Wetenschappers van de Concordia University in Montreal onderzochten de lengte van de ring- en wijsvinger bij 415 mannen en vonden dat mannen met een langere ringvinger meer risico's namen in het leven en zo vaak rijker werden. Zij waren meer risicovol op het vlak van financiën, hobby's en het sociale.

En wat als de wijsvinger langer is?

Een lange wijsvinger zou duiden op:
  • een grotere kans op homoseksualiteit
  • emotioneler zijn
  • minder kans op prostaatkanker en hartziekten

En bij vrouwen?

Langere ringvinger

Vrouwen die een langere ringvinger hebben zijn iets mannelijker, in die zin dat ze vaak agressiever en extroverter zijn. Ze neigen vaker naar professioneel succes.

Lange wijsvinger

Vrouwen met een lange wijsvinger hebben een verhoogde kans op borstkanker, maar zijn dan weer als vruchtbaarder aanzien.

Beide groepen

Voor beide groepen geldt dat een lange ringvinger duidt op het eerder zullen experimenteren met drugs, alcohol en seks en om een verslaving te ontwikkelen.
© 2011 - 2024 Brunos, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Borden en glazen uitserveren in de horecaBorden en glazen uitserveren in de horecaJe hebt je vast wel eens verbaasd hoe het kan dat medewerkers in de bediening zoveel borden of glazen met zich mee kunne…
Gitaar: de geheimen van de klein barréDe barré-akkoorden zijn voor een gitarist de weg van de hel naar de hemel. Het vergt heel veel energie en oefening om ze…
Leren blindtypenLeren blindtypenBlindtypen is het typen van woorden en zinnen zonder gebruik te maken van zicht om deze toetsen terug te vinden. Blindty…
Tintelende duim, wijsvinger of middelvinger: zenuwbeknellingTintelende duim, wijsvinger of middelvinger: zenuwbeknellingEen tintelende vinger is een vervelend probleem. Heb je last van een (voortdurende) pijn en een doof en tintelend gevoel…

Welke invloed heeft onweer op onze gezondheid?Welke invloed heeft onweer op onze gezondheid?Nu de temperaturen de hoogte ingaan, en we de eerste zomerdagen achter de rug hebben, worden we weer geconfronteerd met…
Geschiedenis van de verpleegkundeGeschiedenis van de verpleegkundeVerplegen gebeurde al bij de oudste cultuurvolkeren maar waarschijnlijk werden de verplegingshandelingen verricht door n…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: OpenClipart-Vectors, Pixabay
  • http://vrouw.blog.nl/algemeen/2011/04/21/mannen-met-lange-ringvinger-eerder-vermoord
  • http://www.manoman.nl/articles/2485-man-met-lange-ringvinger-aantrekkelijker
  • http://handlezen.wordpress.com/tag/ringvinger/
  • http://holebi.info/phpnews/holebichateu.php?action=fullnews&id=8641
Brunos (127 artikelen)
Laatste update: 27-04-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.