Online een erkende EHBO-cursus volgen, thuis achter uw pc!

Thuis op EHBO-cursus gewoon vanachter de computer, een ideale manier om uw EHBO-kennis op peil te brengen! Vandaag de dag heeft iedereen een druk leven en zeker in gezinnen is het schipperen met de tijd voor werk, sport en ontspanning. Daar past een ouderwetse klassikale cursus niet meer bij maar gelukkig kunt u de cursus nu ook via internet volgen. Er bestaat een online cursus die helemaal is toegespitst op het verlenen van EHBO bij kinderen en een cursus voor EHBO bij volwassenen. In de cursus worden de meest voorkomende ongevallen in en om het huis behandeld maar er is daarnaast ook aandacht voor andere problemen die op kunnen duiken, de cursus laat niets aan het toeval over, kijkt u even mee?

Online EHBO

Het kunnen verrichten van eerste hulp bij ongevallen, EHBO, is belangrijk. Of het nu gaat om kinderen of volwassenen, adequaat en snel reageren bij een ongeval kan veel leed voorkomen en zelfs mensenlevens redden. Wie op de juiste manier hulp kan verlenen na een ongeval voorkomt vaak erger. Eerste hulp verlenen is in de meeste gevallen makkelijker dan u denkt want u kunt vaak met simpele handelingen al veel doen.

Een brandwond afkoelen onder de kraan, een bloeding onder controle houden met een drukverband, dit zijn dingen die iedereen wel weet en kan. Er is echter veel meer te leren op het gebied van het verlenen van eerste hulp en dat kan nu dus ook online! We kunnen nu allemaal op een ontspannen en makkelijke manier EHBO leren met een erkend diploma als resultaat, aan het eind van dit artikel krijgt u een link naar de pagina waar u meer informatie over de cursus vindt en deze ook kan bestellen.

Ongevallen met kinderen

In Nederland heeft slechts 2% van de bevolking een EHBO-diploma. Op jaarbasis komen meer dan 500.000 mensen bij de spoedeisende hulp in het ziekenhuis terecht, 60.000 daarvan zijn kinderen. De meeste ongelukken gebeuren in en om het huis en de online basiscursus behandelt dan ook de meest voorkomende ongelukken. Voor een klein kind zijn de meest gewone plekken en voorwerpen in huis gevaarlijk. De trap, het gootsteenkastje met bleekwater of de korrels in de verpakking met afvoerontstopper , een open raam, stopcontacten. De meest voorkomende ongevallen die thuis gebeuren zijn: vergiftiging, verbranding, verdrinking en vallen. U moet er toch niet aan denken dat uw kind zichzelf per ongeluk iets ernstigs aandoet.

Opletten

Door op een paar dingen te letten in het huishouden kunt u dit soort situaties wel voorkomen. Neem er bijvoorbeeld eens een plantengids bij om op te zoeken of uw kamerplanten en tuinplanten giftig zijn, noem medicijnen nooit snoepjes en berg ze veilig op uit het zicht van kinderen. Zet goede kindersloten op de keukenkastjes, vraag ernaar bij de bouwmarkt. Gebruik bij het koken zoveel mogelijk alleen de achterste pitten van het gasfornuis en breng kinderbeveiliging aan op de stopcontacten. Er zijn meer producten te koop -zoals een ovenslot, aardlekschakelaar of gehard glas- waarmee u de kans op een ongeluk in huis verkleint.

Voorkomen is beter dan genezen

Dit spreekwoord kent iedereen maar het is nou eenmaal niet altijd te voorkomen dat er iets ernstigs gebeurt, een ongeluk zit in een klein hoekje is ook een bekend spreekwoord nietwaar? In dat geval is het goed wanneer u de nodige kennis in huis hebt om snel en juist te handelen. Met de cursus vergroot u ook uw zelfvertrouwen, u staat niet machteloos als er iets gebeurt.

EHBO leren was nog nooit zo makkelijk

Met de online cursus "iedereen EHBO" leert u nu via internet alles van EHBO. Het grote voordeel van de cursus volgen via internet is dat u alles zo kunt plannen als u zelf wilt. U hoeft geen avonden vrij te maken voor een klassikale cursus, u kunt nu gewoon thuis op de bank de cursus volgen wanneer het u uitkomt. Er zijn tussentijdse toetsen in de cursus opgenomen waarmee u kunt testen of u de stof goed beheerst. Bovendien kunt u de cursus zo vaak doen als u wilt, u kunt onbeperkt steeds weer opnieuw de cursus onderdelen starten. Na het behalen van het theorie certificaat dient u zich in te schrijven voor een praktijkles. Inschrijven, bestellen en beginnen kan allemaal binnen drie minuten! Schrijf u in, kies uw wachtwoord en gebruikersnaam en rond de bestelling verder af. Vervolgens staat de cursus meteen voor u klaar om te beginnen.
 • Leuk, makkelijk en gewoon in uw eigen tempo,
 • met filmpjes, oefeningen en een eindtoets,
 • meest voorkomende ongelukken in en om het huis,
 • zowel bij kinderen als bij volwassenen,
 • na afloop een echt certificaat Theorie EHBO.

Vanaf nu is er altijd iemand in de buurt die hulp kan bieden bij een ongeluk, u kunt nu namelijk zelf juist handelen bij calamiteiten.

Praktijksessie

Het theorie gedeelte van de cursus sluit u na 30 dagen af met een eindtoets. Wie de theorietoets heeft gehaald moet zich binnen 3 maanden opgeven voor een praktijksessie waarbij de belangrijkste EHBO handelingen worden geoefend. Denk hierbij aan reanimatie, een stabiele zijligging en aan wat u moet doen bij ernstige bloedingen. De praktijksessies worden regelmatig op zo'n 80 plaatsen in het hele land gegeven dus er is er altijd wel een bij u in de buurt. Om het certificaat over een langere periode te behouden moet u na 1 jaar op herhalingscursus. Hierbij komen alle technieken aan bod om uw geheugen op te frissen.

Stel veiligheid voorop

Door de cursus te doen wordt u zich er ook van bewust welke gevaren er in en om het huis op de loer liggen. Er is vaak enorm veel te verbeteren aan de veiligheid in huis, simpele maatregelen die weinig moeite kosten of soms wat meer. Op de site van consument en veiligheid vindt u buitengewoon veel nuttige tips om de veiligheid in en om het huis te verbeteren.

Er zijn tientallen zaken op te noemen die een gevaar vormen maar waar u nooit bij stil hebt gestaan tot dat het te laat is...
Lees de tips en handel ernaar dat is goed voor uw gemoedsrust! Er komen ook onderwerpen aan bod als verkeer en vervoer en er is een onderdeel over water, kinderen die (nog) niet kunnen zwemmen zijn extra kwetsbaar in de buurt van water.

De meest voorkomende ongevallen in en om het huis

Hieronder krijgt u een lijstje met de meest voorkomende ongevallen en verwondingen die in en om het huis kunnen voorkomen:
 • Kneuzingen of botbreuken
 • Flauwte
 • Splinter
 • Hersenschudding
 • Beroerte
 • Bloedingen
 • Brandwonden
 • Blauwe nagel
 • Pijn op de borstkas
 • Huidwonden

Op de site van het Nederlandse Rode Kruis vindt u deze lijst terug met daaronder een overzicht van de manier waarop u in zulke gevallen dient te handelen, dan bent u alvast voorbereid op wat u tijdens de online EHBO cursus kunt verwachten, blijf altijd koelbloedig en laat u niet afschrikken door de ernst van de zaak. Dat leert u tijdens de praktijksessies: rustig blijven en handelen!

Waar vind ik de online EHBO cursus?

Het antwoord is kort en duidelijk, bij iedereenehbo.nl. U kunt er een gratis proefles volgen wanneer u zich registreert, u krijgt zo een indruk van de manier waarop er les wordt gegeven. Verder vindt u op de site alle informatie die u nog meer nodig hebt, hoe u zich opgeeft voor de praktijksessies en wat de kosten zijn. Deze kosten worden overigens door veel verzekeraars (deels) vergoed.
In het prettigste geval hoeft u het geleerde niet in de praktijk te brengen maar u weet maar nooit, daarom: succes met de cursus!
© 2012 - 2024 Fijnesteyn, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Eerste Hulp Bij OngelukkenEerste Hulp Bij OngelukkenEHBO, ofwel Eerste Hulp Bij Ongelukken of Eerst Hulp Bij Ongevallen, is hulp die door niet professionals wordt gegeven.…
EHBO bevriezingEHBO, Eerste Hulp Bij Ongelukken, het woord zegt het al. Bij EHBO gaat het er om dat je iemand kunt helpen als hij een o…
EHBO - brandwondenEHBO, Eerste Hulp Bij Ongelukken, het woord zegt het al. Bij EHBO gaat het er om dat je iemand kunt helpen als hij een o…
De EHBO-app kan je leven reddenDe EHBO-app kan je leven reddenEen EHBO-app. Het is inmiddels tijdens de aardbeving in Haiti bewezen dat zo'n app levens kan redden. In Nederland heeft…

De spoedeisende hulpDe spoedeisende hulpDe spoedeisende hulp (SEH) ofwel centrale spoedopvang (CSO) is een afdeling van het ziekenhuis waar mensen terecht kunne…
De chiropractorEen chiropractor houdt zich bezig met aandoeningen van het bewegingsapparaat, vooral met aandoeningen die betrekking heb…
Bronnen en referenties
 • Iedereenehbo.nl
 • Kindengezin.be
 • Rodekruis.nl
 • Veiligheid.nl
Fijnesteyn (99 artikelen)
Laatste update: 26-06-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.