Hardlopen en afvallen Tips en trucjes voor beginners

Hardlopen en afvallen  Tips en trucjes voor beginners Beweging is belangrijk voor de gezondheid, het welzijn en voor het verliezen van gewicht. Hardlopen of joggen is een van de eenvoudigste en meest effectieve trainingen voor gewichtsverlies. Het hele lichaam wordt getraind, met bijzondere aandacht voor de spieren van de benen. Wanneer u jogt om gewicht te verliezen, gaat een klein beetje inspanning een lange weg. En u kunt uw trainingen eenvoudig opbouwen tot een gestage oefening regime.

Lichamelijke conditie evalueren

Evalueer uw lichamelijke conditie om te bepalen of het beter zou zijn om in het begin alleen te wandelen en daarna langzaam op te bouwen tot joggen. Beginners, in het bijzonder degenen met extreem overgewicht, moeten voorzichtig zijn bij het starten van een oefening regime. Als u niet veel overgewicht heeft en uw lichamelijke conditie goed is, kan joggen om gewicht te verliezen goed werken voor u.

Stel een gewichtsverlies doel

Om een pond per week te verliezen, moet u 500 calorieën meer verbranden per dag dan u verbruikt. U kunt dit doen door middel van oefeningen alleen of door middel van dieet en lichaamsbeweging. Probeer uw calorie-inname te verminderen met 250 calorieën en verbrandt per dag ten minste 250 calorieën door middel van oefening.

Hoeveel calorieën verbrandt u?

Probeer erachter te komen hoeveel calorieën u per minuut verbrandt tijdens het hardlopen. Joggers met een gewicht van 127 tot 137 pond verbranden 9,2 calorieën per minuut en joggers die tussen 160 en 170 pond wegen verbranden 11,5 calorieën per minuut. Als u tussen de 180 en 200 pond weegt verbrandt u 12,7 calorieën per minuut bij het joggen. Gebruik 150 pond en 10 calorieën per minuut als gemiddelde, voeg dan gewoon een nul toe aan het aantal minuten dat u aan joggen besteedt en u krijgt een schatting van de verbrande calorieën: dus 250 voor 25 minuten, 300 voor 30 minuten enz.

Hardloopschema maken

Maak een hardloopschema om gedurende de week te volgen. Varieer uw oefening routine voor de beste resultaten. Probeer een dag 15 minuten te joggen in een hogere snelheid en de volgende dag 35 minuten in een langzamer tempo. Zo kunt u het schema verder variëren voor de resterende dagen van de week. Koop goede loopschoenen, plan een paar routes, en begin langzaam als het nodig is om vervolgens tot een sneller tempo over te gaan.

Extra tips

Drink veel water om gehydrateerd te blijven tijdens het joggen. Raadpleeg uw arts voordat u een nieuwe oefening regime start als u een hartaandoening of een ander gezondheidsprobleem heeft.
© 2012 - 2024 Hyperinfoteur, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hardlopen: loop je slank!Hardlopen: loop je slank!Hardlopen en joggen is een uitstekende vorm van sport om een paar kilo kwijt te raken. Vooral nu de zomer voor de deur s…
Afvallen door wandelen of hardlopen: wat is beter?Afvallen door wandelen of hardlopen: wat is beter?Afvallen door hardlopen of wandelen: beide helpen om calorieën te verbranden, maar is het allebei even goed? Afvallen me…
Afvallen met hardlopen (tips)Afvallen met hardlopen (tips)Steeds meer mensen willen graag afvallen, dit kan onder andere door te hardlopen. Bij het afvallen met hardlopen dien je…
10 redenen waarom hardlopen goed voor je is10 redenen waarom hardlopen goed voor je isHardlopen doe je omdat je wilt afvallen, om aan je algehele conditie te werken, of gewoon omdat je het leuk vindt. Maar…

De Herbergier, ijzersterke zorgformuleDe zorgformule van 'De herbergier' is gebaseerd op zelfstandig ondernemerschap, kleinschaligheid en een uitgesproken vis…
De schadelijke zonnestralingDe schadelijke zonnestralingDe zon wordt wel gezien als vriend en vijand. Vriend omdat de zon warmte en licht geeft, vijand omdat de schadelijke eff…
Hyperinfoteur (64 artikelen)
Gepubliceerd: 07-02-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.