Weerstand verhogen door juiste voeding

Een goede weerstand is een essentieel onderdeel van een goede gezondheid. Zonder een goed afweersysteem staan wij als mensen bloot aan allerlei invloeden van buitenaf. Het waarborgen van een goede weerstand is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder voeding.

De basis van goede voeding

Regelmaat

Probeer een regelmaat in je voeding te krijgen. Neem elke ochtend ontbijt, in de middag lunch en in de avond op een normale tijd avondeten. Tussen deze maaltijden door kunnen kleine tussendoortjes genomen worden, maar centraal moeten de 3 maaltijden staan.

Genoeg water

Het lichaam heeft genoeg vloeistof nodig om afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. De aanbevolen hoeveelheid water is 2 liter per dag. Deze 2 liter hoef je niet letterlijk te zien als 8 grote glazen met water, in een stuk fruit zit namelijk ook al minstens een half glas water.

Verse producten

Het is heel verleidelijk om kant en klare maaltijden uit de supermarkt als maaltijd te gebruiken, toch is het verstandiger om zelf te koken. Door zelf te koken blijven meer vitamines en mineralen aanwezig in het voedsel en minder kunstmatig voedingstoffen. Zelf gezond koken hoeft niet veel tijd te kosten, dus zoek een aantal snelle recepten op en ga ermee aan de slag.

Gezonde voeding

Voor wat een persoon dagelijks binnen zou moeten krijgen voor een gezonde voeding is: voldoende volkorenproducten, twee stuks fruit, 200 gram groente, één à twee keer (magere) zuivel, vlees of vis, voldoende vetten.

Vezels

Je darmflora is een belangrijke schakel voor een goede weerstand. Door het eten van vezels (brood, groente en fruit) blijft je darmflora gezond.

Afvalstoffen

Ondanks dat mensen vaak gezond eten hebben zij alsnog slechte eigenschappen zoals roken en alcohol gebruik. Door roken en alcohol gebruik vul je het lichaam met afvalstoffen. De oorzaak van een zwakke weerstand is vaak ophoping van afvalstoffen in het lichaam. Afvalstoffen zijn stoffen die niet van nature in het menselijk lichaam thuis horen.
  • Nicotine
  • Theïne
  • Alcohol
  • Cafeïne

Om je weerstand te verbeteren is het verstandig om de inname van deze afvalstoffen te beperken of geheel weg te laten. Het weglaten van deze afvalstoffen is een grote stap naar een betere weerstand. Is het zo dat je de inname van deze stoffen niet weg kunt halen uit je dieet, dan is het aan te raden om één keer in de zoveel tijd een reinigingskuur te doen. Hiervoor kan onder andere mariadistel , dat de lever reinigt gebruikt worden.

Overige tips voor een betere weerstand

  • Voldoende beweging
  • Voldoende slaap
  • Weinig stress
  • Goede ventilatie is huis
  • Spendeer genoeg tijd in de openlucht
© 2012 - 2024 Leveen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Je weerstand verhogenJe weerstand verhogenJe weerstand verhogen kan erg makkelijk zijn, mits je weet wat je er voor moet doen. Met deze tips verhoog je makkelijk…
Verbeter jouw imuunsysteemVerbeter jouw imuunsysteemOm gezond te leven en vooral gezond te blijven heb je een goed immuunsysteem nodig. Met een sterk immuunsysteem bescherm…
Je geestelijke weerstand verhogenJe geestelijke weerstand verhogenZeker ten tijde van de koude maanden zijn we druk bezig met het verhogen van onze weerstand. Gezonde voeding, goed klede…

Nieuwe heup, operatie voor duizenden patiëntenEen heupimplantaat of kunstheup wordt meestal aangebracht als door artrose of artritis het lopen met het eigen heupgewri…
Hart ablatie, mijn ervaringmijn kijk opHart ablatie, mijn ervaringTegenwoordig worden hart ablaties steeds vaker uitgevoerd. Wat eerst een laatste redmiddel was is nu eerste keuze van be…
Leveen (67 artikelen)
Gepubliceerd: 07-03-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.