Voeding voor spieren

Voeding voor spieren Voor gezonde spieren is voedsel van essentieel belang. Geef je spieren een boost met al het onderstaande eten voor nog meer spiermassa!

Spieren en eten

Net zoals er voedsel is om je concentratiecapaciteiten te kunnen verhogen, je weerstand te verhogen of je libido te verhogen is er ook voedsel om je spiermassa te helpen. Door het kiezen van het juiste voedsel geef je je spieren een enorme boost en help je ze met groeien en trainen. Je zult vanzelfsprekend niet gespierd worden van het eten van dit voedsel alleen, maar het zal je wel enorm helpen om de basis in ieder geval goed te hebben!

Spierboosters

Als aanvulling op je trainingsschema is een goed uitgebalanceerd dieet van essentieel belang om je spieren te ondersteunen. Bijvoorbeeld na een zware operatie is het voor het spierherstel van enorm belang dat je de juiste voedingsstoffen binnen krijgt om het herstelproces te ondersteunen maar ook te versnellen. De belangrijkste voedingsstoffen zijn eiwitten en aminozuren.

Biefstuk

Naast ongelooflijk lekker is een biefstuk het klassieke gerecht om je spieren te ondersteunen. Doordat koeien tijdens hun leven veel gras eten zijn ze rijk aan omega vetzuren dat spierafbraak tegengaat. Als je afvalt is dit erg belangrijk, omdat je anders door je toenemende vetverbranding spieren kunt verbranden als je ze niet ondersteunt met de juiste voedingsstoffen.

Pinda's

Een handjevol ongezouten pinda's is gezond voor heel veel dingen, waaronder de spieren. Ze zijn rijk aan gezonde vetten en boordevol met eiwit. Eiwit zijn van vitaal belang voor je spieren. Naast dat het een lekkere snack is, is het dus ook nog eens een gezonde aanvulling op een gebalanceerd dieet mits het in mate wordt gegeten!

Yoghurt

Nog zo'n lekker product wat goed voor je blijkt! Naast een heerlijk toetje is yoghurt, bij voorkeur volle Griekse yoghurt, erg goed voor je spieren. Het zit vol met allerlei soorten eiwitten die bijdragen aan een goede conditie van je spieren.

Eieren

Eieren zijn vanzelfsprekend een bron aan eiwitten. Recent onderzoek toont aan dat een ei per dag prima in te passen is binnen een gebalanceerd dieet door alle positieve eigenschappen die eieren worden toegeschreven. Ook werd er altijd vanuit gegaan dat eieren een bom waren aan cholesterol maar dit valt enorm mee.

Train je spieren

Spieren trainen is echt niet alleen voor bodybuilders of afgetrainde lichamen. Je spieren trainen kan ook erg praktische doelen hebben zoals je tilvermogen verhogen, je blessuregevoeligheid verminderen of je vetverbranding te verbeteren. Naast bovenstaande voedseltips om je spieren te ondersteunen doe je er verstandig aan om ook zelf te gaan trainen. Dit kan natuurlijk buitenshuis door te gaan joggen of naar de sportschool te gaan, maar ook binnenhuis kan dit heel goed. In de betere sportzaken zijn een breed assortiment aan attributen te vinden waarmee je binnen het comfort van je eigen huis je spieren kunt trainen.
© 2012 - 2024 Infokoning, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Spieren trainen – ProteïneHard werken in de sportschool met als doel spiermassa opbouwen. Veel mensen doen het. Iedere week een paar keer naar de…
Hoe word je gespierd?Hoe word je gespierd? Steeds meer mensen en vooral jongeren vragen zich dit af. De meeste willen snel gespierd worden in…
Vetverbranding, hoe verbrand je sneller vetten en calorieën?Vetverbranding, hoe verbrand je sneller vetten en calorieën?Getrainde spieren zorgen voor een snellere en effectievere vetverbranding. Wie calorieën wil verbranden zorgt voor getra…
Te weinig beweging? De voordelen van spieren trainen!Te weinig beweging? De voordelen van spieren trainen!Te weinig beweging maakt het spierweefsel aanzienlijk slapper. Wie de spieren gebruikt door beweging en eventueel kracht…

Sterappeltjes smaken heerlijk en zijn mooi op de fruitschaalSterappeltjes smaken heerlijk en zijn mooi op de fruitschaalSterappeltjes zijn appeltjes van een oude hoogstam appelsoort. In de moderne tuinbouw zijn de oude appelsoorten echter b…
Groente en fruit uit de regio zijn meestal vers en gezondGroente en fruit uit de regio zijn meestal vers en gezondVeel groente en fruit komen niet uit de regio, maar uit verre landen. Ze worden ingevlogen of door vrachtauto’s vanuit a…
Bronnen en referenties
  • http://www.streetdirectory.com/travel_guide/23303/bodybuilding/muscle_building_foods_that_help_build_muscle_and_burn_fat_fast.html
  • http://www.livestrong.com/article/420679-can-nuts-help-gain-muscle/
  • http://www.runinfo.nl/eiwitten.htm
  • http://gezondheid.blog.nl/hart-en-vaatziekten/2011/02/15/twee-eieren-per-dag-mag
Infokoning (40 artikelen)
Gepubliceerd: 18-09-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Gezonde voeding
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.