De geneeskracht van cactusvijg
Van oorsprong groeit de cactusvijg in Mexico. In het wapen van dat land is de cactusvijg verwerkt. Hij wordt gecultiveerd in Europa met name op het Iberisch schiereiland, in Spanje en Portugal. De plant is verwilderd in het Middellandse Zeegebied en Australië. De vrucht smaakt lekker zoet. De pitjes kun je ook opeten. Van de vrucht wordt in Mexico een marmelade gemaakt. Ook is het de basis voor een drank. Cactussen zijn een belangrijke voedselbron in droge gebieden omdat ze zeer efficiënt omgaan met het weinige water. De cactusvrucht wordt in sommige delen van Zuid- en Midden-Amerika ´brood van de droge omgeving´ genoemd. Er zijn mensen die tijdens het oogstseizoen drie maanden lang bijna alleen maar van cactusvruchten leven.Let op! Dit artikel is geschreven vanuit de persoonlijke visie van de auteur en bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.
Inhoud:
- Cactusblad als groente
- Naamgeving cactusvrucht
- Voedingswaarde
- Volksgeneeskunde: bij maagzweren
- Tegen oxidatieve stress
- Tegen vervette lever
- Goed bij vergiftigde lever
- Goed voor de bloedvatwanden