Smoothies en groenteshakes

Er zijn zoveel verschillende smoothies en ook groenteshakes die je kunt maken. De shakes maak je natuurlijk altijd in een blender. Maar wat zijn nu lekkere en ook gezonde shakes om te maken?

Smoothies en groenteshakes

Smoothies en groenteshakes zijn lekker en gezond. Er zijn heel wat voordelen op te noemen waarom je eigenlijk dagelijks een lekkere shake zou moeten drinken:

Het verminderd de behoefte aan tussendoortjes

Vaak snak je tussen de middag naar een tussendoortje. Neem een smoothie of een groenteshake, hartstikke gezond en je krijgt er een vol gevoel van.

Je krijgt een sterker afweersysteem

Smoothies en groenteshakes helpen verdedigen tegen ziektes, omdat het zo gezond is.

Goed tegen stress

Het is ook erg goed tegen stress en het is ook een goed anti verouderingsmiddel.

Je huid gaat er gezonder uitzien

Met name je huid, haren en nagels gaan er gezonder uitzien.

Je behoudt je slanke lijn

Het is goed voor de lijn, en voor de mensen die af willen vallen zijn smoothies en groenteshakes ook erg aangeraden!

Smoothies

Smoothies zijn drankjes van verschillende gepureerde vruchten, gemengd met yoghurt of melk. Het is een tip om bevroren fruit te gebruiken in je smoothie. Je smoothie zal dan dikker en kouder blijven aanvoelen als je het drinkt. Vind je je smoothie niet dik genoeg? Dan kan je altijd nog wat ijsklontjes bij je smoothie doen. Ook is het slim de ingrediënten om de beurt in de blender te doen, niet allemaal tegelijk! Zo voorkom je dat de blender blijft hangen, of dat hij niet goed mixt.
Een smoothie is natuurlijk het lekkerst als je ze vers opdrinkt. Als je je smoothie een paar uur bewaard, kan hij wat verkleuren. Een tip om te doen, is om de smoothie dan even terug te doen in de blender, paar seconden mixen, en je smoothie heeft weer zijn gladde structuur!

Tropische smoothie

Een tropische smoothie is vooral een romige smoothie. Met mango, ananas, banaan, sinaasappelsap en kokosmelk. Het kan met verse ananas en mango, maar het kan ook met ananas uit blik of uit de diepvries.

Ontbijtsmoothie

Geen zin om 's morgens een boterham te eten? Maak dan deze ontbijtsmoothie. Banaan gemengd met aardbei, melk en yoghurt. Om gezond je dag mee te beginnen!

Zoete appel-kaneelsmoothie

Deze smoothie is niet gezond, maar wel zoet en erg lekker! Doe 3 theelepels kaneel, en 3 theelepels suiker bij de smoothie met melk. Doe er dan nog twee appels bij en klaar is je smoothie!

Perziksmoothie

Doe een perzik, wat melk, yoghurt en een beetje suiker in de blender. Het is lekker om bij deze smoothie wat ijsklontjes mee te mixen voor een extra koude smaak.

Papajasmoothie

Mix papaja, magere yoghurt en honing, met melk en perensap. Heerlijk koele smoothie!

Groenteshakes

Groenteshakes ofwel een groene smootie, zijn drankjes met verschillende gepureerde groentes en/of fruit, en zijn gemakkelijk te maken. Groenteshakes zijn vooral een aanrader voor mensen die niet veel groenten lusten. Als verschillende groenten worden gepureerd, proef je namelijk vaak niet eens wat voor groenten er allemaal in zitten, en je hebt binnen een mum van tijd je dagelijkse hoeveelheden groenten binnen!

Rodekoolshake

Gebruik een half kopje vers geperste sinaasappelsap, om met het halve kopje rode kool te mixen. Doe er een lepel honing bij, een theelepeltje kaneel, en 1 kopje kersen. Mixen maar en klaar is je rodekoolshake!

Andijvieshake

Meng 1 lepel avocado, 1 banaan, 300 ml melk en 1 grote handvol andijvie. Ook als je bijvoorbeeld geen andijvie lust is deze groenteshake toch een aanrader. Je zal niet veel merken van de andijvie, en toch heb je dan heel wat groente binnen die je anders nooit zou eten!

Groene smhake met mango, avocado en gember

Mix wat mango, een lepel avocado, 2cm verse gember en 300 ml yoghurt.

Bleekselderij/spinazieshake

Mix 1 stuk appel, 1 stuk peer, 1 stuk sinaasappel, 2 stengels bleekselderij, 3 handen vol spinazie, 2 eetlepels lijnzaad en 250ml water. Alles blenden tot dat het een zacht geheel is. Als je de shake te dik vindt, kun je er nog wat water bij voegen.

Groene shake met sla

Mix 1 kop gewassen bindsla, 2 stuks sinaasappel, 1 stuk banaan en 1 kopje water met de blender. Door de sinaasappel en de banaan geeft deze groenteshake een lekker frisse smaak.
© 2014 - 2024 Stacey, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zomerse kiwi-smoothiesZomerse kiwi-smoothiesDe zomer is de tijd van de smoothies. En wat is er nu lekkerder dan een heerlijke kiwi smaak? Het is ook nog gezond ook!
Zelf smoothies makenZelf smoothies makenJe kunt zelf de lekkerste smoothies maken, met vers fruit, ijs, koffie of andere ingrediënten. Het enige dat je nodig he…
Afvallen met behulp van groene smoothiesAfvallen met behulp van groene smoothiesSmoothies zijn heerlijke verkoelende drankjes, waarbij fruit wordt gepureerd in de blender en veelal wordt aangelengd me…
Groene smoothies, lekker en gezondGroene smoothies, lekker en gezondSteeds meer mensen maken ze, de groene smoothies. Ze zorgen voor meer energie, ze zijn gezond en als je ze regelmatig dr…

De zoetstof Aspartaam (E951)Mensen zijn echte zoetekauwen, maar proberen daarentegen wel steeds minder suiker te consumeren. In plaats van suiker wo…
Gezonde alternatieve tussendoortjesGezonde alternatieve tussendoortjesNaast de basale voedingsmiddelen uit de Schijf van Vijf, waaruit gezonde hoofdmaaltijden behoren te bestaan, is het goed…
Bronnen en referenties
  • http://www.groenesmoothiesreceptenboek.net/
Stacey (42 artikelen)
Laatste update: 17-03-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Gezonde voeding
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.