Gezonde voeding: Spinaziesap

Voordelen voor de gezondheid
Spinaziesap bevat tal van voordelen voor de gezondheid. Spinazie zit vol waardevolle vitaminen, mineralen en anti-oxidanten. Voor mensen die geen fan zijn van de specifieke smaak van spinazie kan spinaziesap een ideaal alternatief zijn. Deze heeft een minder sterke smaak dan spinazie en zal dus ook minder onaangenaam overkomen. Spinaziesap toevoegen aan andere groenten- of fruitmengsels zal niet alleen de smaak verbeteren maar ook de voedingswaarde door het rijke aanbod aan vitaminen en mineralen.Een ander voordeel van spinaziesap is de aanwezigheid van chlorofyl. Deze stof zorgt voor een verhoogde zuurstofopname van het bloed. Bovendien neutraliseert het vrije radicalen en speelt het een belangrijke rol bij kankerpreventie.
Spinazie zal waarschijnlijk niet de eerste keuze zijn van de meeste consumenten door zijn sterke smaak. Studies hebben echter wel aangetoond dat deze bladgroente een waardevolle aanvulling kunnen zijn op onze voeding.
Mineralen in spinaziesap
De mineralen in spinaziesap omvatten magnesium, ijzer, fosfor en zelfs calcium. Aanvullende mineralen in spinazie zijn kalium, zink, jodium en koperMineraal | Voedingswaarde |
---|---|
Fosfor | Zorgt voor sterke botten en tanden door absorptie en gebruik van calcium in het lichaam |
IJzer |
|
Magnesium |
|
Calcium |
|
Kalium |
|
Zink |
|
Jodium |
|
Koper |
|
Vitaminen in spinaziesap
Spinaziesap bevat vitamine C, A, E, K, B1, B2, B6 en foliumzuur welke een belangrijke aanvulling zijn van ons dagelijks menu.Vitamine | Voedingswaarde |
---|---|
Vitamine C |
|
Vitamine A |
|
Vitamine E |
|
Vitamine K |
|
Vitamine B1, B2, B6 |
|
Foliumzuur |
|