Biologische winkel in Rotterdam

Biologische winkel in Rotterdam Waar kan ik in Rotterdam biologische producten kopen? Welke winkels verkopen biologisch vlees? Waar kan ik terecht voor verse en verpakte biologische kant-en-klaarmaaltijden en welke winkels verkopen verse vis? Zijn er ook winkels met glutenvrije producten? Welke winkels verkopen milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en waar kan ik biologische pakketten met groente en fruit afhalen?

Biologische winkel per wijk

In Rotterdam zitten dertien biologische winkels, waarvan de meeste in het centrum. Verder zitten er bio winkels in Centrum Noord, Charlois, Delfshaven, Hilligersberg-Schiebroek, Kleiwegkwartier, Kralingen en Vreewijk. Ook is er een boerenmarkt met biologische producten.

Centrum

In het centrum van Rotterdam kun je voor je biologische boodschappen kiezen tussen een supermarkt voor natuurlijke voeding en cosmetica, een natuurwinkel, een supermarkt voor duurzame producten en een biologische delicatessenzaak. Op dinsdag is er bovendien keus uit een boerenmarkt.

Boerenmarkt

Iedere dinsdag is er een boerenmarkt op het Eendrachtsplein. Hier kun je terecht voor biologische aardappelen, groenten en fruit, kaas en zuivel, vers vlees en brood. Je kunt er niet alleen fruit van eigen bodem vinden, maar ook exotisch fruit. De bakker heeft brood van Menno en van een Duitse topbakker.

Openingstijden boerenmarkt:

 • di van 8.30-17.30 uur
Van toepassing op 04-08-2016

Buiten

Bij de biologische delicatessenzaak en lunchroom Buiten aan de Nieuwe Binnenweg 100 kun je terecht voor biologisch brood (Van Menno) en biologische groente, salade, kaas, wijn, soep, pasta, sap, thee, koffie, honing, jam, chocolade, chutney, mayonaise, sambal, olie, azijn, pesto, hartige taart en verse lasagne. De winkel verkoopt zoveel mogelijk lokale producten.

Bron: Jackmac34, PixabayBron: Jackmac34, Pixabay
Biologische pakketten
Iedere woensdag van 14.00 tot 19.00 uur kun je bij Buiten terecht voor de groente- en fruitpakketten van boerderij Landzicht.

Openingstijden Buiten:

 • ma-vr 10.00-19.00 uur
 • za 10.00-18.00 uur
Van toepassing op 12-08-2015

Gimsel

Gimsel zit in de Groene Passage aan de Mariniersweg 9. Deze supermarkt voor natuurlijke voeding en cosmetica heeft het EKO-keurmerk Winkels en verkoopt ruim 90 soorten brood, ruim 150 soorten kaas, 250 soorten thee en 100 verschillende soorten vis en zeevruchten. Daarnaast kun je er terecht voor groente en fruit, huishoudartikelen, diervoeding, superfood en rawfood, zoals als goji bessen en raw chocolade.

Bron: Ska te, PixabayBron: Ska te, Pixabay
Brood, groente en fruit
De winkel verkoopt Brood van Menno en Zonnemaire, waaronder Zonnemaire Authentic Organic. Als je speciale broodwensen hebt, kun je deze twee dagen van tevoren doorgeven. Op de groenteafdeling vind je naast seizoensgroenten van zoveel mogelijk lokale telers ook vergeten groente, zoal topinamboer. Daarnaast kun je er terecht voor paddenstoelen.

Japanse producten
Gimsel heeft een Japanse hoek met onder andere gedroogde wakame, misosoep, sushimatjes en stoommandjes. Op de bulkafdeling kun je zelf je rijst, bonen, linzen, noten, koekjes en chocolade scheppen. Daarnaast kun je je eigen theemix maken en je eigen koffie malen.

Natuurdrogisterij en schoonheidssalon
In de natuurdrogisterij kun je terecht voor verzorgingsproducten, voedingssupplementen, etherische oliën en homeopathische en fytotherapeutische zelfzorgmiddelen. De winkel heeft ook een schoonheidssalon, waar met producten van Dr. Hauschka en Aveda wordt gewerkt.

Aanbiedingen
Gimsel heeft altijd aanbiedingen die lopen van maandag t/m de zaterdag de week erop (12 dagen). Daarnaast bieden ze de
Bron: Kaboompics, PixabayBron: Kaboompics, Pixabay
Groenpas, waarmee je voor Ä 100,- per jaar 6% korting krijgt op alle producten.

Biologische pakketten
Bij Gimsel kun je op dinsdag de biologische pakketten met groenten en fruit van Odin afhalen.

Openingstijden Gimsel:

 • ma-vr 08.00-20.00 uur
 • za 08.00-18.00 uur
Van toepassing op 12-08-2015

Marqt Binnenrotte

Bij de duurzame supermarkt Marqt aan de Binnenrotte 77 koop je veel biologische producten. Zo is de kaas biologisch, net als de zuivelproducten van de Weerribben. Het brood is deels biologisch en het vlees ook. Van het vlees zijn de vleeswaren en vleesproducten van Deli Harmony volledig biologisch, net als het rundvlees van Ko van Twillert, de paté en worsten van Bucherie en kip van het Kemper Landhoen. Voor de vis wordt gewerkt met de viswijzer.

De groenten en het fruit bij Marqt komen zoveel mogelijk van milieubewuste, regionale telers en zijn (soms) seizoensgebonden. Verder verkoopt Marqt biologische, glutenvrije producten van Lisaís Choice en veel biologische wijnen en kruidenierswaren, zoals jam en pasta. Ook kun je er terecht voor milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen.
Biologische producten zijn te herkennen aan het eko keurmerk op de verpakking. Betalen bij Marqt kan alleen met pin en creditcard.

Korting en spaaracties
Bron: Jf gabnor, PixabayBron: Jf gabnor, Pixabay
Marqt heeft met enige regelmaat spaaracties, kortingsacties bij de opening van nieuwe winkels, win-acties op Facebook en spelletjes waarbij waardebonnen te winnen zijn.

Openingstijden Marqt Binnenrotte:

 • ma-do 10.00-20.00 uur
 • vr-za 09.00-21.00 uur
 • zo 12.00-18.00 uur
Van toepassing op 12-08-2015

Prosana

Bij Prosana aan het Midellandplein 37a koop je onder andere biologische voedingsmiddelen, verzorgingsproducten en biologische groente- en fruitpakketten van boerderij Landzicht. De biologische pakketten kun je iedere woensdag afhalen van 14.30 tot 18.00 uur.

Centrum Noord

In het noorden van het Rotterdamse centrum zit al jarenlang ene reformhuis dat zich heeft gespecialiseerd in glutenvrije voeding.

VNR Reformhuis van Mastrigt

VNR Reformhuis van Mastrigt aan de Zwart Janstraat 130 verkoopt alles voor je dagelijkse bio boodschappen, zoals brood, zuivel en kaas. Daarnaast kun je er terecht voor glutenvrije voeding, voedingssupplementen en homeopathische zelfzorgmiddelen. De winkel heeft verder een ruim assortiment noten, zuidvruchten en thee.

Biologische pakketten
VNR Reformhuis van Mastrigt is een afhaalpunt van biologische pakketten met groenten en fruit van boerderij Landzicht.
Bron: Condesign, PixabayBron: Condesign, Pixabay
Afhaalmomenten zijn iedere woensdag van 15.00 tot 18.00 uur en eventueel ook op donderdag en vrijdag.

Openingstijden VNR Reformhuis van Mastrigt:

 • ma 13.00-18.00 uur
 • di-vr 9.00-18.00 uur
 • za 9.00-17.00 uur
Van toepassing op 12-08-2015

Charlois

In Charlois in Rotterdam Zuid zit een gezondheidswinkel die ook biologische producten verkoopt.

G&W GezondheidsWinkel Gea

Bij G&W GezondheidsWinkel Gea G&W Asterlo 19-23 kun je terecht voor homeopathie, fytotherapie, vitamines, natuurlijke cosmetica, kruiden, glutenvrije voeding, suikervrije producten, biologische voeding, gezondheidsboeken en drogisterijartikelen.

Openingstijden G&W GezondheidsWinkel Gea

 • ma 13.30-17.30 uur
 • di-vr 9.00-17.30 uur
 • za 9.00-17.00 uur
Van toepassing op 04-08-2016

Delfshaven

In Delfshaven in Rotterdam West kun je voor je bio boodschappen terecht in de wijk Middelland en in Bospolder-Tussendijken. Hier vind je respectievelijk een biologische supermarkt en een kleine, gezellige biowinkel.

An-Dijvie

An-Dijvie aan de Jan Kruijffstraat 47-B is een kleine biowinkel met een volledig assortiment biologische producten, waaronder groente, fruit, brood en zuivelproducten. Ook verkoopt de winkel glutenvrije en suikervrije producten, verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen. In de vriezer vind je vlees van de Vegetarische Slager. Diverse soorten biologisch meel is in grootverpakkingen van 5 kg te koop.

Bron: Antranias, PixabayBron: Antranias, Pixabay
Biologische pakketten
Bij An-Dijvie kun je biologische pakketten met groenten en fruit van boerderij Landzicht afhalen op woensdag van 15.00 tot 18.30 uur en eventueel ook op do en vr.

Openingstijden An-Dijvie:

 • ma-za 9.00-19.00 uur
 • zo 12.00-17.00 uur
Van toepassing op 12-08-2015

Ekoplaza

Bij biosupermarkt EkoPlaza aan de Nieuwe Binnenweg 240 verkoopt producten voor je dagelijkse boodschappen en daarnaast delicatessen, kant-en-klaarmaaltijden, glutenvrije producten, superfood, rawfood, Oosterse producten, huishoudartikelen, non-food, diervoeding, verzorgingsproducten, cosmetica, zelfzorgmiddelen. EkoPlaza-winkels hebben het EKO-keurmerk Winkels.

Online bestellen
Als je je biologische boodschappen voor 13.00 uur bestelt, staan ze de volgende dag klaar bij EkoPlaza Rotterdam. Ook in het weekend. Het minimale bedrag voor online aankopen is 10 euro.

Biologische pakketten
EkoPlaza is een afhaalpunt van de biologische pakketten met groente en fruit van Proef. Op dinsdag staat de Vitatas voor je klaar.

Korting & aanbiedingen
EkoPlaza heeft wekelijks aanbiedingen, die gelden van woensdag t/m dinsdag. Met een (gratis) voordeelpas krijg je daarnaast korting als je voor 25 euro of meer boodschappen doet. De korting stijgt met je aankoopbedrag. Verder geeft de winkel
Bron: Hans, PixabayBron: Hans, Pixabay
omdooskorting en zijn er met enige regelmaat spaaracties.

Openingstijden EkoPlaza:

 • ma-vr 08.30-19.30 uur
 • za 08.30-18.30 uur
 • zo 12.00-18.00 uur
Van toepassing op 12-08-2015

Hilligersberg-Schiebroek

In de wijk Hilligersberg-Schiebroek zit geen echte biowinkel, maar bij de duurzame supermarkt kun je voor veel van je biologische boodschappen wel prima terecht. Ook zit er een G&W GezondheidsWinkel in deze wijk.

Marqt Bergse Dorpsstraat

Bij Marqt aan de Bergse Dorpsstraat 103 kun je terecht voor biologische wijn, kaas, zuivelproducten, glutenvrije producten, kruidenierswaren (houdbare producten) en biologisch vlees. Het brood is deels biologisch. De verse vis is van de viswijzer en de groenten en het fruit komen zoveel mogelijk van milieubewuste, regionale telers. In de winkel kun je soms niet altijd alle groente en fruit vinden omdat deze veelal seizoensgebonden zijn. Je kunt er wel altijd terecht voor milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Biologische producten zijn te herkennen aan het eko keurmerk op de verpakking. Betalen bij Marqt kan alleen met pin en creditcard.

Bron: PublicDomainPictures, PixabayBron: PublicDomainPictures, Pixabay
Openingstijden Marqt Bergse Dorpsstraat:
 • ma-do 09.00-19.00 uur
 • vr 09.00-21.00 uur
 • za 09.00-19.00 uur
 • zo 12.00-18.00 uur
Van toepassing op 12-08-2015

G&W GezondheidsWinkel Libra

G&W GezondheidsWinkel Libra zit op de Bergse Dorpstraat 72 en verkoopt biologische voeding, homeopathie, fytotherapie, vitamines en natuurlijke cosmetica. Ook kun je er glutenvrije voeding en suikervrije producten vinden.

Openingstijden G&W GezondheidsWinkel Libra:

 • ma 13.00-17.30 uur
 • di-vr 09.00-17.30 uur
 • za 09.00-17.00 uur
Van toepassing op 05-08-2016

Kleiwegkwartier

In het Kleiwegkwartier kun je je bio boodschappen doen bij één natuurvoedingswinkel. Deze heeft wel voldoende aanbod, zodat je niet perse naar het centrum hoeft.

Natuurwinkel Zonnemaire

Zonnemaire Natuurvoeding aan de Kleiweg 125a is een biologische supermarkt met alles voor je dagelijkse boodschappen, zoals (glutenvrij) brood, groente, fruit, verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen.

Biologische pakketten
Bron: Taken, PixabayBron: Taken, Pixabay
Zonnemaire is een afhaalpunt van de groente- en fruitpakketten van boerderij Landzicht. Deze kun je iedere woensdag afhalen van 15.00 tot 18.00 uur. Eventueel kun je het pakket ook op donderdag of vrijdag afhalen.

Openingstijden Zonnemaire Natuurvoeding:

 • di-vr 9.00-18.00 uur
 • za 9.00-17.00 uur
Van toepassing op 12-08-2015

Kralingen

In het Kralingen kun je je bio boodschappen doen bij een biologische winkel met een gevarieerd assortiment met daarin ook veel buitenlande bio producten.

Organic

Organic aan de Lusthofstraat 97 staat bekend om zijn zuurdesembrood, Spaanse hammen en olijfoliën. Naast delicatessen kun je er tal van dagelijkse levensmiddelen vinden, waarvan een aantal van eigen merk. De biologische supermarkt heeft een ruim assortiment zuivelproducten, groente en fruit en binnen- en buitenlandse kazen, zoals Engelse cheddar en Italiaanse Parmigiano Reggiano. Ook kun je er dagverse kant-en-klaar maaltijden kopen. Houd je van Aziatisch koken? Ook dan kun je bij Organic terecht. Net als voor verse vis trouwens. Verder kun je er biologische producten kopen die niet gangbaar in Nederland verkrijgbaar zijn, zoals muesli van Rude Health en soep van Rod and Benís. Van de wijnen die Organic verkoopt, is het grootste gedeelte exclusief bij hen verkrijgbaar. Alleen het brood van het Vlaamsch broodhuys is niet biologisch.

Bron: Pezibear, PixabayBron: Pezibear, Pixabay
Openingstijden Organic:
 • ma-vr 08.00-19.00 uur
 • za 08.00-18.00 uur
 • zo 12.00-18.00 uur
Van toepassing op 05-08-2016

Vreewijk

In Vreewijk kun je je bio boodschappen halen bij een reformhuis.

Reformhuis Blok

Reformhuis Blok aan het Breeplein 2A verkoopt onder andere vegetarische kaas en biologische groenten en fruit via het groentenabonnement van boerderij Landzicht en de Proef Vitatas.

Openingstijden Reformhuis Blok:

 • di-vr 09.00-18.00 uur
 • za 09.00-16.00 uur
Van toepassing op 05-08-2016
© 2015 - 2024 Annemiekkrogt, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Biologische winkel kiezen met EKO-keurmerk WinkelsBiologische winkel kiezen met EKO-keurmerk WinkelsAls je voor biologische voeding kiest, moet je ervan uit kunnen gaan dat een biologische winkel ook alleen maar biologis…
Biologische winkel in MaastrichtBiologische winkel in MaastrichtWaar vind ik een biologische winkel in Maastricht? Wat zijn de openingstijden en bij welke biowinkel in Maastricht worde…
Biologische winkel in EnschedeBiologische winkel in EnschedeWaar vind ik een biologische winkel in Enschede? Wat zijn de openingstijden en bij welke biowinkel in Enschede worden je…

Kankerverwekkend voedselKankerverwekkend voedselEen verkeerde bereiding van voedsel wordt steeds vaker in verband gebracht met de ziekte kanker. Zonde, want dit kan mak…
Zelf tarwegras kweken: met of zonder tarwegraskwekerZelf tarwegras kweken: met of zonder tarwegraskwekerVan tarwegras kun je met behulp van een slowjuicer het zeer gezonde tarwegrassap maken. Tarwegras kun je los kopen maar…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Pieterwillem, Pixabay
 • http://www.gimselrotterdam.nl/afdelingen/, bezocht op 12 augustus 2015
 • http://www.gimselrotterdam.nl/aanbiedingen/, bezocht op 12 augustus 2015
 • https://www.ekoplaza.nl/vestigingen/rotterdam.html, bezocht op 12 augustus 2015
 • https://www.google.nl/search?q=ekoplaza+rotterdam&sourceid=ie7&rls=com.microsoft:en-US&ie=utf8&oe=utf8&gfe_rd=cr&ei=hNfKVfDCGtGZ-AaDuYagCQ&gws_rd=ssl#gfe_rd=cr&gws_rd=ssl&lrd=0x47c43497a802ff0d:0x12be1bc0ff3e042a,1, bezocht op 12 augustus 2015
 • http://www.gimselrotterdam.nl/missie-visie/winkel/, bezocht op 12 augustus 2015
 • http://www.marqt.com/winkels-en-openingstijden/, bezocht op 12 augustus 2015
 • http://www.groentenabonnement.nl/afhaaladressen, bezocht op 12 augustus 2015
 • http://www.odin.nl/nl/index.htm, bezocht op 13 augustus 2015
 • http://www.marqt.com/producenten/, bezocht op 13 augustus 2015
 • http://www.marqt.com/producten/kaas/, bezocht op 13 augustus 2015
 • http://www.marqt.com/blog/2015/04/nieuw-28-glutenvrije-verse-producten/3680/, bezocht op 13 augustus 2015
 • http://www.tupalo.nl/rotterdam/buiten-op-de-binnenweg, bezocht op 13 augustus 2015
 • http://www.buiten010.nl/, bezocht op 13 augustus 2015
 • http://www.reformhuiswvanmastrigt.nl/, bezocht op 13 augustus 2015
 • http://www.yelp.nl/biz/natuurvoedingswinkel-an-dijvie-rotterdam, bezocht op 13 augustus 2015
 • https://www.facebook.com/AnDijvie.Biologisch, bezocht op 13 augustus 2015
 • http://www.zonnemaire.info/Contact.html, bezocht op 13 augustus 2015
 • http://www.yelp.nl/biz/zonnemaire-rotterdam, bezocht op 13 augustus 2015
 • https://www.gezondheidswinkel.nl/vestigingen/rotterdam
 • http://derotterdamsemarkt.nl/index.php/biologische-markt
 • http://www.organicfoodforyou.nl/
 • Afbeelding bron 1: Jackmac34, Pixabay
 • Afbeelding bron 2: Ska te, Pixabay
 • Afbeelding bron 3: Kaboompics, Pixabay
 • Afbeelding bron 4: Jf gabnor, Pixabay
 • Afbeelding bron 5: Condesign, Pixabay
 • Afbeelding bron 6: Antranias, Pixabay
 • Afbeelding bron 7: Hans, Pixabay
 • Afbeelding bron 8: PublicDomainPictures, Pixabay
 • Afbeelding bron 9: Taken, Pixabay
 • Afbeelding bron 10: Pezibear, Pixabay
Reactie

Maria, 29-05-2016
Als Rotterdamse ken ik nog wel acht andere biol. winkels, ook op Zuid in onze mooie stad. Men kijke zelf even op internet voor
de juiste adressen. En oh ja, een biologische markt op dinsdag elke week, Eendrachtsplein, want de boerenmarkten van Utrecht
Dordrecht enz. worden op die pagina's immers ook genoemd. En die van Rotterdam is biologisch! Reactie infoteur, 05-08-2016
Hoi Maria, dank voor je reactie. Ik ga de biologische markt toevoegen en de biologische winkels opzoeken en het artikel aanpassen.
Hartelijke groeten,
Annemiek

Annemiekkrogt (30 artikelen)
Laatste update: 05-08-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Gezonde voeding
Bronnen en referenties: 32
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.