Cheqio: voedingssupplement voor precisiesporten

Cheqio: voedingssupplement voor precisiesporten Cheqio is een voedingssupplement op basis van natuurlijke ingrediënten dat de concentratie en focus bevordert. Diverse sporters waaronder biljarters en darters zoals Raymond van Barneveld zweren bij het product. De Cheqio Precision Drink en Precision Capsules bevatten een uitgebalanceerde hoeveelheid vitamines en mineralen die een concentratiebevorderend effect hebben en je helemaal 'in the zone' kunnen brengen. Het is tevens geschikt voor wie zich voorbereid op bijvoorbeeld een belangrijk examen of een stressvolle baan heeft die veel vergt van de mentale focus.

Cheqio voor focus en concentratie


Werken aan je concentratievermogen

Als je competitief deelneemt aan een precisiesport zoals biljart, snooker, pool, schietsport of darts dan moet je je lichaamsfuncties en emoties goed in bedwang houden. Het verschil tussen een optimale en een suboptimale concentratie is in deze sporten vaak het verschil tussen winst en verlies. Het verbeteren van de concentratie is een complexe zaak. Het vergt alertheid, focus, uithoudingsvermogen, lef en de mogelijkheid om je af te kunnen sluiten voor spanning en stress. Lukt dit dan ben je rustiger, is je hartslag lager en je ademhaling onder controle. Dit bereik je door hard te trainen, voldoende te rusten, gezond te eten en je levensstijl aan te passen aan je sportieve doel. Het extra zetje kun je vervolgens halen uit een voedingssupplement.

Wat is Cheqio?

Cheqio is een productlijn met twee producten: een precision drink en een precision capsule. De Cheqio Precision Drink is een blikje met een inhoud van 150 ml dat een combinatie van ingrediënten bevat die helpen om je concentratie te verbeteren. De vitamines B1, B5, B6, B12 en C en magnesium helpen allen om vermoeidheid tegen te gaan. Vitamine B5 helpt je daarnaast specifiek om goed om te gaan met stressvolle situaties. De speciale ingrediënten saffraan, carthamus en lactium zorgen ervoor dat je tijdens een belangrijke wedstrijd of een andere moment waarop opperste concentratie gevergd wordt dat je echt het gevoel krijgt dat je 'in the zone' bent, een net niet trance waarbij je focus volledig op het sportieve doel ligt. Omdat dit focus en concentratie negatief beïnvloeden bevat Cheqio geen suiker maar enkel Stevia.

De Cheqio Precision Capsules bevatten naast vitamine B6, B12, magnesium en foliumzuur ook Gingko Biloba extract (Virtiva) en Ashwagandha, een Indiaas ginseng-extract. Deze combinatie zorgt voor een ondersteuning van het zenuwstelsel.

Aangeraden wordt om een dag voor het moment waarop de concentratie gevergd wordt twee blikje te drinken en op de dag één of twee. Voor een optimaal resultaat kun je het drankje en de capsules combineren. Met het innemen van de capsules begin je idealiter drie tot vijf dagen voor een wedstrijd.

Voor wie is Cheqio geschikt?

Cheqio wordt vooral gebruikt door sporters die een precisiesport beoefenen, juist omdat de concentratie-bevorderende effecten van het middel daar het beste tot hun recht komen. Een aantal topsporters gebruiken het middel naar tevredenheid en hebben hun naam inmiddels aan het product verbonden. Denk bijvoorbeeld aan de Nederlandse pokerspeler Lex Veldhuis, poolspeler Florian Kohler en meervoudig wereldkampioenen biljart Darren Appleton, Frederic Caudron, Ralf Souquet, Martin Horn en Niels Feijen. Vooral in het biljart is Cheqio erg populair waardoor het ook veel verkocht wordt in biljart-webshops.

Bron: Dieter G, PixabayBron: Dieter G, Pixabay
Nederlands beste darter aller tijden Raymond van Barneveld liet tijdens het voor hem zeer succesvolle WK darts in 2015/2016 weten dat het opnemen van Cheqio in zijn dieet hem goed heeft geholpen bij het optimaliseren van zijn concentratievermogen. Omdat Raymond van Barneveld diabetes heeft is het voor hem extra belangrijk om goed op zijn voeding te letten waardoor hij een voedingsdeskundige in de arm heeft genomen die hem dit product aanraadde.

Cheqio staat op de website van de NZVT (Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport) als veilig middel. Het is getest in de laboratoria van de WADA en is veilig bevonden. Dit betekent dat het geen ingrediënten bevat die voorkomen op de lijst van verboden prestatiebevorderende middelen en dus voor topsporters geen positieve dopingtest op kan leveren.

Voor andere doeleinden dan sport

Cheqio is niet uitsluitend geschikt voor het verbeteren van sportprestaties. Het kan ook helpen voor wie opperste concentratie nodig heeft om zich te focussen voor belangrijke examens of een drukke periode op het werk. Voor mensen die een baan hebben waarbij veel mentale focus gevraagd wordt zoals luchtverkeersleiders of beurshandelaren kan het gebruik van een voedingssupplement als Cheqio ook een uitkomst zijn.

Waar is Cheqio verkrijgbaar?

Cheqio is vooralsnog (december 2019) niet verkrijgbaar bij drogisterijen of de apotheek. Cheqio heeft een eigen webshop waarin de producten verkrijgbaar zijn. Daarnaast wordt het aangeboden door diverse webshops gericht op sporten als biljart, pool en darts.

Wel is het mogelijk om een product aan te schaffen dat één of meerdere van de belangrijkste ingrediënten van Cheqio bevat. Zo kun je bijvoorbeeld een drankje maken met Ashwagandha poeder en dit gebruiken samen met Ginko Biloba capsules voor een vergelijkbaar mentaal effect. Het supplement AOV Dibencodize & Methylcobalamine dient ook ter ondersteuning van de concentratie en mentale focus.

Lees verder

© 2016 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het WK darts bekijken via een livestreamHet WK darts bekijken via een livestreamHet PDC World Championship Darts is het grootste en belangrijkste toernooi in de dartswereld. Dit WK darts wordt jaarlij…
Pine pollen als superfood: de gezondheidsvoordelenPine pollen als superfood: de gezondheidsvoordelenPine pollen, oftewel dennenpollen of grenenpollen: het is anno 2019 één van de nieuwste zogenaamde "superfoods". Dit nat…
Lakeside Leisure complex: thuishaven van het BDO WK DartsLakeside Leisure complex: thuishaven van het BDO WK DartsHet Lakeside Leisure complex is gelegen nabij de Engelse plaats Frimley Green, ten zuidwesten van de hoofdstad Londen. H…
Premier League Darts: winnaars, prijzengeld, geschiedenisPremier League Darts: winnaars, prijzengeld, geschiedenisDe Premier League Darts is één van de grootste en populairste dartevenementen. Bij deze competitie van de PDC spelen tie…

Is drop gezond?Is drop gezond?Drop is een zeer populair snoepje in Nederland dat veelal gezien wordt als ongezond, logisch want snoep is ongezond toch…
Meerdere redenen om kwark te etenMeerdere redenen om kwark te etenDat kwark in een caloriearm dieet past, is bekend. Kwark is mager en gezond en daar kan je bijvoorbeeld prima de dag mee…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Ben Kerckx, Pixabay
  • http://www.cheqio.com/
  • http://www.telegraaf.nl/telesport/darts/24939769/___Barneys___wondermiddel___.html
  • http://www.kozoom.com/nl/biljart-carambole/news/rudy-loontjens-en-nico-smeets-lanceren-cheqio.html
  • Afbeelding bron 1: Dieter G, Pixabay
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 24-12-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Gezonde voeding
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.