Behandel ADHD op de natuurlijke manier met een ADHD dieet

Behandel ADHD op de natuurlijke manier met een ADHD dieet Indien je op zoek bent naar een alternatieve behandeling tegen ADHD, kun je overwegen om het voedingspatroon enigszins aan te passen. Veranderingen in het dieet blijken een positief effect te hebben op de symptomen van ADHD bij zowel kinderen als volwassenen. In de basis komt het er op neer dat een ADHD dieet gebaseerd is op gezond en uitgebalanceerd voedsel. Slechte voeding kan de symptomen van ADHD verergeren.

Suiker opname

Het verminderen van de suikeropname kan er zeker voor zorgen om de hyperactiviteit van kinderen met ADHD te verminderen. Een hoge suiker consumptie lijdt tot schommelingen in het bloedsuikerniveau in het lichaam, wat kan resulteren in prikkelbaarheid en stemmingswisselingen bij praktisch iedereen. Voor kinderen met ADHD, kan het stijgen en dalen van het bloedsuikerniveau zorgen voor uitbarstingen van hyperactiviteit, stemmingswisselingen, agressie en prikkelbaarheid. Een teveel aan suiker kan de symptomen van kinderen met ADHD verergeren en bijdragen aan meer gedragsproblemen.

Geraffineerde koolhydraten

Alhoewel een laag koolhydraten en hoog eiwitten dieet de symptomen van ADHD kan verminderen, moeten men er voor waken om de koolhydraten niet helemaal uit te bannen. Vandaag de dag, is er de neiging om buitensporig geraffineerde koolhydraten zoals in witte meel en witte suiker, en kant en klaarmaaltijden waaraan additieven zijn toegevoegd, zoals kleur- en smaakstoffen, te consumeren. Geraffineerde koolhydraten hebben de eigenschap om schommelingen te veroorzaken in het bloedsuikergehalte, wat gedragsproblemen bij ADHD patiënten kan verergeren. In plaats hiervan is het aan te raden om volle granen, groenten en fruit te consumeren omdat deze volop ongeraffineerde koolhydraten bevatten welke helpen om bloedsuikergehalte te stabiliseren.

Voedselkeuze

Bepaalde voedingsmiddelen kunnen ADHD verschijnselen uitlokken. Toevoegingen aan het voedsel zoals preserverings middelen, kleurstoffen en kunstmatige smaakstoffen zijn gekend als veroorzakers van gedragsstoornissen bij ADHD patiënten. Voorkom kant en klare maaltijden omdat deze praktisch altijd over bovengenoemde toevoegingen beschikken. Het is beter om natuurlijk en gezond voedsel te eten. Let op met voedsel waar allergisch op gereageerd kan worden, zoals melkproducten, tarwe, eieren, gist en sinaasappelsap. Er zijn opvallende verbeteringen te constateren in het gedrag van het kind, indien allergie veroorzakende voedingsmiddelen uit het dagelijks consumptiepatroon verwijdert worden.

Supplementen

Sommige supplementen kunnen de ADHD symptomen afzwakken. Het is aangetoond, dat ADHD kinderen, die visolie wordt toe gediend, beter in staat zijn tot spellen, schrijven en lezen. Visolie bevat essentiële vetzuren (omega-3) welke hyperactiviteit kunnen reduceren. Levertraan, is ook een goede bron voor deze essentiële vetzuren. Andere supplementen welke kunnen helpen zijn: vitamine B6, magnesium en zink.

Ondanks het gebrek aan wetenschappelijk bewijs ter ondersteuning, hebben veel ouders ondertussen vernomen dat een dieet een positieve invloed kan hebben op de ADHD symptomen van hun kinderen.
© 2008 - 2024 Costaric, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
ADHD  Natuurlijke behandelingADHD Natuurlijke behandelingIn tegenstelling tot vroegere jaren vallen afwijkingen bij kinderen nu steeds meer op. De medische wereld is ver in haar…
Kinderen met ADHD beter af met dieet i.p.v medicatie!Wanneer uw kind ADHD heeft dan is de kans dat hij of zij medicatie zoals Ritalin gebruikt groot. Het nadeel van Ritalin…
ADHD-dieet of RED-dieet: ADHD voeding onderzoekADHD-dieet of RED-dieet: ADHD voeding onderzoekADHD-dieet of RED-dieet, wat is dat voor dieet voor kinderen met ADHD? Het RED-dieet heeft bij een groot deel van de kin…

Kinderschoenen kopen, waar je rekening mee moet houdenDe eerste kinderschoenen zijn voor ouders een bijzondere gebeurtenis, met schoenen is een kind ineens baby-af. Vaak word…
PDD NOS, wat is dat? Pervasive Developmental DisordersPDD NOS, wat is dat? Pervasive Developmental DisordersPDD NOS, Pervasive Developmental Disorders, Not Otherwise Specified, is een ontwikkelingsstoornis die is ontstaan tijden…
Costaric (128 artikelen)
Laatste update: 11-07-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Kinderen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.