Bugaboo kinderwagens

Bugaboo kinderwagens behoren tot de duurste, maar ook de populairste wagens voor baby’s en peuters in Nederland. Hoewel Bugaboo pas sinds 1999 bestaat, heeft dit Nederlandse bedrijf in korte tijd naam en faam gemaakt in de hele wereld. Maar waarom zou je eigenlijk kiezen voor een kinderwagen van Bugaboo? Bugaboo is een project van ontwerper Max Barenbrug en Arts en ondernemen Eduard Zanen. In 1996 ontwerpen zij een eerste prototype voor een kinderwagen voor moderne ouders. In 1999 is de Bugaboo-O op de Duitse Kind+Jugend beurs een hit. Als later dat jaar de Bugaboo Classic in productie gaat, begint de successtory.

Het succes van Bugaboo

In 2001 verschijnt het nieuwe model van Bugaboo, de Frog. Deze wagen heeft een ‘kikkerachtige’ vering en kun je vanaf de geboorte tot kleuterleeftijd gebruiken dankzij verstelbare elementen in één kinderwagen. Als in 2002 de Bugaboo Frog in Sex and the City verschijnt, groeit Bugaboo in snel tempo uit tot de hipste babywagen in de Verenigde Staten. Uiteraard volgt de rest van de wereld snel.

De sterke punten van Bugaboo

Ten opzichte van andere kinderwagens in het duurderde segment heeft Bugaboo een aantal opvallende kenmerken:
  • De 2-wielen stand. Een simpel maar doeltreffend middel om je wagen met meer gemak en minder weerstand door zwaar terrein zoals strand of sneeuw te trekken of duwen.
  • Zwenkwielen met instelbare vering. Hoe zwaarder je kind wordt, hoe meer vering je kunt instellen.
  • Een parkeerrem die geluid maakt als de kinderwagen toch zou bewegen. Dankzij dit veiligheidssignaal blijf je altijd alert.
  • Een relatief lage ligging van de wieg. Wellicht een minpunt voor lange mensen (omdat je dan dieper moet bukken om je kind op te pakken) maar een pluspunt voor de stabiliteit van de Bugaboo kinderwagen.

Welke soorten Bugaboo kinderwagens zijn er?

Naast regelmatig verschijnende ‘special editions’ heeft Bugaboo 2 types, de Bugaboo Cameleon en de Bugaboo Bee.
  • De Bugaboo Cameleon. Een modulaire, veelzijdige kinderwagens die van geboorte tot 3 à 4 jarige leeftijd meegaat. De constructie bestaat uit een wieg en een buggy. Via een los te bestellen adaptor kun je ook een Maxi-Cosi autostoeltje op het frame zetten. De Cameleon is in verschillende modieuze kleuren verkrijgbaar.
  • De Bugaboo Bee. Een lichte, compacte en zeer makkelijk in- en uitklapbare kinderwagen. Minder geschikt voor moeilijk terrein dan de Cameleon. Opgevouwen is de Bugaboo Bee een stuk kleiner dan de Cameleon. Ook de Bee gaat tot kleuterleeftijd mee en is in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Waar koop je een Bugaboo

De Bugaboo Cameleon en Bee zijn in de meeste grote babyzaken verkrijgbaar. Daarnaast zijn er veel internetwinkels die Bugaboo’s aanbieden. In sommige gevallen kun je op Internet veel besparen. Let er wel op dat je appels met appels vergelijkt: een goedkopere Bugaboo kan een model van vorig jaar zijn, terwijl je bij een duurdere Bugaboo babywagen soms accessoires ontvangt zoals een autostoel, trappelzak en parasol. De prijs van een Bugaboo Bee ligt rond € 600, die van de Bugaboo Cameleon rond € 800.
© 2010 - 2024 Michielonline, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bugaboo Cameleon of Joolz Day?Je bent op zoek naar de perfecte kinderenwagen en je komt er maar niet uit? De juiste keuze maken tussen twee toppertjes…
Tips voor het aanschaffen van een kinderwagenTips voor het aanschaffen van een kinderwagenWanneer je zwanger bent, zijn er veel spullen die je moet aanschaffen voor je kindje en zeker wanneer het je eerste is.…
Meerijdplankje: neem peuter mee achter buggy of kinderwagenMeerijdplankje: neem peuter mee achter buggy of kinderwagenEen meerijdplankje is een ideaal attribuut wanneer je een kind hebt dat in de kinderwagen of buggy zit terwijl je ook ee…
Kinderwagen kopen: 10 aandachtspuntenKinderwagens zijn er in meerdere varianten. Je hebt bijvoorbeeld een buggy, een duo-kinderwagen of een combi-kinderwagen…

Kinderstoelen van BloomBloom heeft met de Fresco-kinderstoel een sterke plek veroverd tussen de degelijke, traditionele kinderstoelen zoals de…
Orthomanuele therapie voor kinderenOrthomanuele therapie voor kinderenAls jouw kind regelmatig last heeft van vage klachten als hoofdpijn of buikpijn dan zul je natuurlijk eerst langs een hu…
Bronnen en referenties
  • www.bugaboo.nl
Michielonline (80 artikelen)
Laatste update: 01-08-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Kinderen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.