Bugaboo Cameleon of Joolz Day?

Je bent op zoek naar de perfecte kinderenwagen en je komt er maar niet uit? De juiste keuze maken tussen twee toppertjes is ook niet makkelijk! Wat is nu precies het verschil tussen Bugaboo Cameleon en de Joolz Day? De Bugaboo heeft momenteel ook de Bugaboo Donkey ontwikkeld waar zelfs 2 kinderen in passen! De Joolz is momenteel erg populair met zijn Joolz Eart Edition!.Ga op zoek naar de goedkoopste prijs door veel aanbieders met elkaar te vergelijken!

Gebruik van de Bugaboo Cameleon of Joolz day

Ten eerste is het belangrijk om jezelf af te vragen waar je de kinderwagen precies voor wilt gaan gebruiken. Wanneer je er alleen af en toe een klein stukje mee gaat wandelen om bijvoorbeeld boodschappen te doen dan kan je er voor kiezen om een eenvoudigere en goedkopere kinderwagen aan te schaffen. Maar wil je graag een hippe wagen en is het de bedoeling om de wagen intensiever te gebruiken, dan zijn de Bugaboo Cameleon of Joolz Day twee toppertjes waaruit je een keuze zal moeten maken.

Vergelijk de Joolz en de Bugaboo!

Beide merken bieden 2 jaar garantie en leveren de wagen met regenscherm, zonnekap en boodschappenmand. Ook qua prijs ontlopen beide wagens elkaar niet zoveel. Beide wagens zijn overigens heel compact, makkelijk inklapbaar en passen ingeklapt makkelijk in de meeste auto’s! Op dit moment wordt de Joolz beter verkocht dan de Bugaboo. Een aantal jaren geleden was dit andersom, maar Joolz heeft de kwaliteit sterk verbeterd! Erg mooi en stoer aan de Joolz is de lederen duwstang. In gewicht is de Bugaboo iets lichter dan de Joolz. Beide hebben een verstelbare duwstang. Zowel de Bugaboo als de Joolz hebben een lekker grote bak, zodat je baby er lange tijd gebruik van kan maken.

Verschillen tussen de Bugaboo en Joolz kinderwagens

Matras

Het eerste verschil dat opvalt is het matras wat in de wieg ligt. Joolz maakt gebruik van een hypoallergeen matras terwijl de Bugaboo kiest voor Aerosleep matras. Het Aerosleep matras staat bekend om het voorkomen van allergieën. Dit zou tevens moeten beschermen tegen stof en huisstofmijt. Dit matras heeft een speciale structuur waardoor het uitstekend lucht doorlaat. Hierdoor blijf het opperval lekker droog en gaat je baby minder snel zweten.

Lange ouders?

Tevens is er een verschil op te merken wanneer het gaat om de lengte van de ouders. Voor lange mensen is de Joolz comfortabeler dan de Bugaboo, omdat de Bugaboo vaak als te laag wordt ervaren.

Terreinwagen?

Een groot voordeel van de Bugaboo is dat je ermee door het zand en de bossen kunt rijden, omdat je de duwstang naar de achterkant kan verstellen (omkeerbare duwer), zodat de luchtbanden voorop komen. Ook de luchtbanden van de Bugaboo hebben een voordeel, deze zijn namelijk gevuld met schuim waardoor ze niet lek kunnen gaan. De Juulz daarin tegen rijdt ook met gemakt door het zand of de bossen.

Omkeerbaarheid

De Bugaboo heeftook als voordeel dat de wieg en het stoeltje omkeerbaar zijn. Bij de Joolz is het omkeren alleen mogelijk met het zitje. Het voordeel van de Joolz is wel dat je het zitje zo kan omdraaien en rechtop kan instellen dat deze op tafelhoogte komt.

Vering

Er is ook een verschil te ontdekken in de vering. Zo heeft de Juulz een vierwiel-viering en is de vering van de Bugaboo voorwielen instelbaar.

Bugaboo Donkey

De Bugaboo Donkey is dé kinderwagen als je twee kinderen hebt! Deze speciaal ontwikkelde kinderwagen groeit lang met je gezin mee, of je nu een tweeling hebt of twee in leeftijd verschillende kinderen! De Bugaboo Donkey maakt het je makkelijk! En je kan er ook nog eens veel bagage in kwijt!

Joolz Day Earth Edition

De Joolz Day komt met een nieuwe hippe variant, namelijk de earth editie! De kleuren zijn gebaseerd op "aarde en de natuur"!
Puur natuur in de kleuren Elephant grey & Cactus green. Supper hip en stoer! En de bruin leren duwbeugel maakt het plaatje helemaal af!
© 2012 - 2020 Marc-karen, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Bugaboo kinderwagensBugaboo kinderwagens behoren tot de duurste, maar ook de populairste wagens voor baby’s en peuters in Nederland. Hoewel…
De Joolz Geo, nóg beter dan de Joolz Day?recensieDe Joolz Geo, nóg beter dan de Joolz Day?Er is een baby op komst, en die zal op een zeker moment vervoerd moeten gaan worden. Naar winkels, parken, vrienden, opa…
Tips voor het aanschaffen van een kinderwagenTips voor het aanschaffen van een kinderwagenWanneer je zwanger bent, zijn er veel spullen die je moet aanschaffen voor je kindje en zeker wanneer het je eerste is.…
Kinderwagen voor pasgeboren baby - Waar moet je op letten?Kinderwagen voor pasgeboren baby - Waar moet je op letten?Al snel na de komst van de baby zal je je realiseren dat er nog heel wat essentiële zaken zijn die nog gekocht moeten wo…

Waar plagen ophoudt en pesten begintWaar plagen ophoudt en pesten begintPlagen en pest. Wat is het verschil en hoe maak je daar een onderscheid in? Hoewel voor de één plagen al pesten is, is e…
Beweging maakt kinderen slimmerBewegen maakt kinderen slimmer. De cognitieve vaardigheden van kinderen verbeteren aanzienlijk door dagelijkse beweging.…
Bronnen en referenties
  • http://www.babyhuyswebshop.nl/Kinderwagens/nl/page/201/

Reageer op het artikel "Bugaboo Cameleon of Joolz Day?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Marc-karen
Laatste update: 07-03-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Kinderen
Bronnen en referenties: 1
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!