Last van muggen? Dat is verleden tijd!

Wanneer de zomer haar intrede doet, en de temperaturen stijgen, dan komen ook de muggen weer tevoorschijn. De muggenbeten irriteren en veroorzaken vervelende rode bultjes. ’s Nachts zoemen ze rond je oren, en dan lekker in slaap vallen is er niet meer bij. Zeker voor kinderen een vervelende en herkenbare situatie. Daar kun je nu een einde aan maken met de producten van MosquitNo. Wanneer de zomer haar intrede doet, en de temperaturen stijgen, dan komen ook de muggen weer tevoorschijn. Er zijn vele soorten muggen. Het beestje dat de meeste Nederlanders associëren met de mug, is de steekmug. Deze mug kan steken en deze muggenbeten irriteren en veroorzaken vervelende rode bultjes. ’s Nachts zoemen ze rond je oren, en dan lekker in slaap vallen is er niet meer bij.

Er zijn vele mogelijkheden om deze ‘muggenplaag’ aan te pakken. Het makkelijkste is om ze buiten de deur te houden. Echter, zeker bij het hete weer, wil je ook je huis lekker luchten, en de deuren en ramen niet altijd dicht houden. Je kunt ervoor kiezen om horren te plaatsen. Maar zelfs dan ben je niet verzekerd van een insectenvrij huis.

MosquitNo

Zeker voor kinderen zijn de muggen een echte plaag in de zomer. De muggenbulten kriebelen, men gaat eraan krabben, en zo ontstaan kleine wondjes die alleen maar meer kriebelen. En het gezoem rondom je hoofd wanneer je lekker in bed ligt, daar kun je ook niet van slapen. Als ouder kun daar nu een einde aan maken met de producten van MosquitNo.

Het bedrijf MosquitNo heeft meerdere producten op de markt, waarmee muggen in de buurt van je kind rond zoemen tot het verleden kunt laten behoren:
  • Stickers
  • Polsbandjes
  • Poloshirt

Hoe werken de producten van MosquitNo?

Alle producten van MosquitNo werken met het bestanddeel: citronella olie. Dit 100% natuurlijke product is gemaakt van de bladen van de citronellaplant. Deze etherische olie wordt eveneens gebruikt als geurstof in (schoonmaak)producten. Eén ding is zeker: de mug houdt er niet van. Voorheen werd de citronella olie al gebruikt in kaarsen om zo de muggen weg te houden, als je ’s avonds nog lekker en ongestoord op je terras wilt zitten.

De moderne technologie maakt het tegenwoordig ook mogelijk om de olie te verwerken in andersoortige producten zoals dus een sticker, een polsbandje of een T-shirt. MosquitNo heeft nagedacht over producten waar men de citronella olie in kan verwerken. Men zoekt naar combinaties waarbij een treffend middel wordt gecreëerd om de hinder van de steekmug aan te pakken, terwijl men zelf geen hinder of beperking ondervindt (bijvoorbeeld wat wel ontstaat als je constant in de klamboe (een net) moet slapen).

MosquitNo ‘Bracelet’

De polsbandjes van MosquitNo werken eenvoudig: ze scheiden geleidelijk de citronellageur af tot maximaal 72 uur. Door deze geur blijven de muggen wel uit de buurt. De polsbandjes zijn gemaakt van siliconen en verkrijgbaar in maar liefst 10 kleuren. Op het bandje staat de tekst: Hey, don't bite me! Ze zijn dus niet alleen functioneel maar ook trendy en leuk voor kinderen om te dragen. Ze zijn verstelbaar waardoor je ze om elke pols kunt laten passen. Het bandje wordt geleverd in een luchtdichte verpakking: open het pas als je het bandje gaat gebruiken, want na (ruim) 2 dagen is het werkende bestanddeel uitgewerkt. Je kunt het bandje dan houden, maar muggen weren doet het dan niet meer.

MosquitNo ‘Fun Citronella sticker’

Dezelfde werking als de polsbandjes hebben de Fun Citronella Stickers van MosquitNo. Ook deze stickers gebruik je om je te weren tegen de vervelende muggen. Waar je het polsbandje bevestigt om de pols van degene die je wilt beschermen, is de sticker bedoeld om een bepaalde plek veilig te stellen. Bevestig de sticker bijvoorbeeld op de bedrand, of in de tent. De stickers hebben leuke figuurtjes en vrolijke kleuren. Ze zijn dus ook leuk om te zien. Ze weren de muggen tot maximaal 72 uur.

Poloshirt

Vanaf april 2012 is ook een poloshirt verkrijgbaar dat de werende werking heeft op muggen. De werkwijze is identiek: het shirt is bewerkt met de citronella olie waardoor het onaantrekkelijk is geworden voor muggen om in de buurt te komen. Erg handig voor bijvoorbeeld mensen die veel in de boot zitten en varen door waterrijke natuurgebieden. Ook wordt het shirt al flink aangeprezen op websites voor golfers: ook zij lopen op de baan tegen de hinder van de muggen aan. De polo’s zijn verkrijgbaar in 12 kleuren en in zowel maten voor kinderen als voor volwassenen. De shirts zijn geïmpregneerd met de citronella olie. Het shirt blijft muggen weren tot wel na 50 wasbeurten. Daarna heb je altijd nog een mooi polo-shirt, maar muggen weren doet het dan niet meer!

Wist je dat?

  • Als je op vakantie gaat met het vliegtuig naar een bestemming waar zeker muggen zijn, dan zijn de producten van MosquitNo ideaal: je mag ze altijd meenemen, in tegenstelling tot sommige stoffen die dezelfde werking hebben maar als vloeistof worden aangeboden!
  • Kinderen zeer positief reageren op de vrolijke kleuren van de producten. Ze zijn niet alleen nuttig, maar ook heel erg leuk. Je kunt ze ook prima als cadeautje geven.
  • De producten van MosquitNo bevatten geen DEET (afkorting voor N,N-diethyl-meta-tolueenamide) maar alleen citronella. De citronella olie in de producten van MosquitNo is 100% natuurlijk en veilig te gebruiken, ook voor de gevoelige huid. Bij twijfel in jouw persoonlijke geval, raadpleeg de huisarts.
  • De producten worden aangemerkt als geschikt voor personen vanaf 3 jaar en ouder.
© 2012 - 2024 Solnah, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Planten die muggen wegjagenPlanten die muggen wegjagenMuggen, insecten die vooral in de zomer voorkomen en u bijten. Heel vervelend. Gelukkig kunt u er iets tegen doen. In di…
Manieren om steken van muggen te voorkomenManieren om steken van muggen te voorkomenEen erg vervelend probleem waar iedereen wel eens last van heeft wanneer hij of zij probeert te slapen: muggen! Zowel he…
Wat kan je doen om muggen te bestrijdenOok zo last van die muggen op je kamer, die je nachtrust helemaal verpest. In dit artikel worden een paar middelen beshr…
Werkt citronella als middel tegen muggen echt effectief?Werkt citronella als middel tegen muggen echt effectief?Eén van de grootste ergernissen tijdens de zomer is de grote hoeveelheid muggen. Tijdens de zomermaanden liggen de winke…

Chique jongensnamenChique jongensnamenEen baby verwachten is een erg spannende periode. Tijdens deze periode zijn ouders met van alles bezig. Zo wordt er ook…
Driftbuien bij kinderen... hoe ga je er mee om?Als ouder kun je verrast zijn wanneer je peuter voor het eerste en driftbui heeft. Dit kan thuis zijn, maar ook in het o…
Bronnen en referenties
  • www.mosquitno.eu
  • www.trendyproducten.nl
  • www.kidslog.nl
Solnah (99 artikelen)
Gepubliceerd: 02-04-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Kinderen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.