Weg met die regen, we zorgen zelf voor de zomer!

Weg met die regen, we zorgen zelf voor de zomer! In de vakantie wil iedereen graag zomers weer. Toch krijgen we dit niet op bestelling. In Nederland en België gebeurt het nogal vaak dat we enkele dagen of weken op wat zonnestralen moeten wachten. Velen onder ons trekken zelf naar de zon en wachten niet tot de warmte tot bij ons komt. Sommige mensen blijven echter liever thuis en willen ook wel wat genieten van een barbecue, een terras,... Als het weer niet wil meewerken, dan is het aan jou om de zon zelf naar je toe te brengen en dit kun je op verschillende manieren. Hieronder lees je enkele bruikbare tips om het zomers gevoel - zonder zon - toch in je hoofd te krijgen.

Trek kleurrijke kleren aan

Probeer al die winterse kledij te verbannen naar een andere kast of plof ze in een doos. Laat alleen nog de zomerse dingen hangen. Het hoeven niet allemaal jurkjes en topjes te zijn (anders krijg je straks misschien wel koud), maar probeer je vooral te focussen op zomerse kleuren. Haal er dus al dat zwart, grijs, bruin en donkerblauw maar uit. Zo krijg je een zomers gevoel wanneer je naar je garderobe kijkt.

Pas je interieur aan

Trek de lijn van je kleerkast door naar je interieur. Haal alle donkere dingen zoals kussens, dekens, kaarsen,... weg en vervang ze door kleurrijke voorwerpen. Dit fleurt je woonkamer en keuken onmiddellijk op waardoor je sneller denkt dat het buiten ook mooi weer is. Op die manier ga je jezelf ook veel vrolijker voelen.

Organiseer een zomers etentje in je woonkamer

Wanneer er iemand op bezoek komt in de zomer, dan wordt de barbecue al snel tevoorschijn gehaald. Het is uiteraard niet zo aantrekkelijk om buiten in de regen het vlees te staan roosteren. Iedereen zit dan binnen knus bij elkaar en dan moet jij onder een paraplu de maaltijd voorbereiden. Je hoeft je helemaal niet op te offeren in deze omstandigheden. Er zijn genoeg alternatieven om die barbecue buiten te vervangen. Zo is het mogelijk om een grill aan te schaffen die je op je tafel kunt zetten. Op die manier kan iedereen zijn eigen vlees roosteren en hoef jij niet alleen in de regen te gaan staan. Met wat sangria, wijn en bier kan het nog een heel gezellig feestje worden.

Nieuwe zomerse coupe

In de zomer hebben we het graag soms wat korter, dat haar van ons. Wacht niet tot de zon een tijdje aan een stuk schijnt want dan zou het kunnen dat je van de hele zomer niet naar de kapper kunt. Maak dus in het begin van je vakantie (of een paar weken ervoor) een afspraak. Zo krijg je sowieso - hoe het weer ook evolueert - een zomerse coupe aangemeten. Dat moet je een fris gevoel geven en op die manier kun je er weer een aantal weken tegenaan. Komt die zomer dan toch om het hoekje loeren, dan ben je klaar om ervan te genieten en dan hoef je niet voortdurend die plakkende slierten haar uit je nek weg te halen.

Kies de juiste boeken in de bieb

Hou enkele titels bij van zomerse boeken en lees die in je vakantie. Zo kun je het gevoel dat in het boek overkomt misschien een tijdje laten doorschemeren in jouw leefwereld. Op die manier komt de zomer toch weer stapje dichterbij. Ook reisverhalen en vakantieboeken zijn voor deze perioden een handig alternatief.

Zelf ijsjes maken

Wat voor weer het ook moge zijn, maak eens zelf ijsjes. Dat kun je zowel met je kinderen als met je vrienden of vriendinnen doen. Dit is een hele leuke bezigheid en je kunt met tal van ingrediënten experimenteren. Zo kun je vruchtensap bevriezen tot een waterijsje, maar kun je ook vanille-ijs gaan maken. Er is zeker voor elk wat wils. Heb je een te grote hoeveelheid ijs gemaakt, dan kun je zelfs een feestje organiseren. Daar zegt zeker niemand neen tegen.

Zomerse muziek

Van muziek word je meestal vrolijk en dat is in de zomer niet anders. Zet van die leuke deuntjes op en je gaat (toch voor eventjes) al swingend door het leven. De artiesten kunnen dat streepje zon toch iets feller doen schijnen of kunnen die onweerswolken wat verder laten lijken. Kies vooral voor de typische zomerhits waarbij je onmogelijk kan blijven stilstaan.
© 2012 - 2024 Gietje711, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het weer van 2011: extreem op elk gebiedHet jaar 2011 was op het gebied van het weer echt een jaar van extremen. Een uitzonderlijk heet voorjaar, een zomer van…
Welke klimaten zijn er?Er zijn veel verschillende klimaten, maar hoe worden ze allemaal bepaald en waar vind je ze? Nederland heeft een gematig…
Werkkleding voor de zomerWerkkleding voor de zomerAls het een warme zomerdag is, lig je natuurlijk graag op het strand. Helaas kun je niet altijd naar het strand toe, wan…
Wit in het interieurWit in het interieurWit is tijdloos, maar wit is ook een tijdje minder in beeld geweest. Echter, met de komst van de lente lijkt het weer te…

Extra beweging op vakantieExtra beweging op vakantieVeel mensen komen op vakantie een paar kilo’s aan. Lekker luieren en veel eten zijn twee oorzaken hiervan. Om te voorkom…
Blote voeten, goed voor lichaam en geestBlote voeten, goed voor lichaam en geestDe voeten is voor velen nog een steeds een soort ondergeschoven lichaamsdeel. We wassen de voeten, zorgen dat de nagels…
Bronnen en referenties
  • www.nieuwsblad.be
Gietje711 (128 artikelen)
Laatste update: 20-07-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Lifestyle
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.