Extra beweging op vakantie

Extra beweging op vakantie Veel mensen komen op vakantie een paar kilo’s aan. Lekker luieren en veel eten zijn twee oorzaken hiervan. Om te voorkomen dat je wat zwaarder wordt, kun je natuurlijk opletten met eten, maar ook meer bewegen. En voor die extra beweging hoef je echt niet de sportschool in, want je kunt het met kleinere dingen ook bereiken!

Zwemmen

Is er op jouw vakantiebestemming een zwembad of zee in de buurt? Ga op een rustig moment (bijvoorbeeld ’s ochtends vroeg) baantjes zwemmen. Met een kwartiertje baantjes zwemmen, heb je al zo’n 115 calorieën verbrand. Daarnaast train je ook je beenspieren!

Wandeling

Maak ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat een wandeling. Op deze momenten is het vaak niet zo warm en zijn er ook niet zoveel mensen buiten. Wil je je spieren nog een beetje trainen? Wandel dan een route met trappen of heuvels of ga in de bergen wandelen! Met een wandeling op het strand verbrand je ook meer calorieën dan wanneer je gewoon over de weg loopt. Dit komt, doordat het zand wat zwaarder loopt en je daarom je benen wat meer op moet tillen.

Extra beweging op het strand

Het is heerlijk om een hele middag op het strand in de zon te liggen bakken, maar het strand is ook de ideale plek voor leuke activiteiten. Neem een strandsetje mee om mee te gaan tennissen of ga snorkelen in de zee.

Neem de trap!

De trap nemen is een kleine moeite en heeft toch effect. De meeste mensen nemen in hun hotel of appartementencomplex de lift, terwijl je met de trap vaak net zo snel bent.

Doe mee aan activiteiten

De meeste hotels en campings organiseren leuke (en sportieve) activiteiten. Vaak worden activiteiten bij de receptie aangekondigd of krijg je bij aankomst een folder mee. Doe dus eens een keertje mee met dat ene beachvolleyball toernooi of volg een les aqua aerobics. Naast dat het erg leuk is en je extra beweegt, leer je op deze manier ook nog eens nieuwe mensen kennen.

Dansen

Wordt er een gezellige muziekavond georganiseerd op jouw vakantieplek? Gooi die heupen los en dans lekker mee in plaats van toe te kijken! Op veel vakantiebestemmingen zijn er animatieteams aanwezig die vaak ook danslessen organiseren.

Kleine oefeningen

Neem op je (hotel)kamer of in je tent een paar minuten de tijd om wat buik- en beenspieroefeningen te doen. Je hebt verder helemaal geen attributen nodig om ze te doen en zo blijf je op vakantie toch nog een beetje in vorm.

Lopen in plaats van met de auto of de bus

Is de stad of de supermarkt dichtbij jouw vakantieplek? Ga dan lopend winkelen of boodschappen doen. Als het lekker weer is, is een stukje lopen altijd lekker en zo kom je ook nog eens aan extra beweging.

Let erop dat je voldoende water blijft drinken en dat je je goed insmeert met zonnebrandcrème als je in de zon gaat sporten. Ook in en op het water verbrand je snel, dus vergeet je dan ook niet in te smeren.
© 2012 - 2022 Mirjamsel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Niet aankomen op vakantieNiet aankomen op vakantieVakantie; de tijd om lekker te ontspannen en nergens aan te denken. Lekker eten en lekker drinken… Totdat je thuis komt…
Vakantie - één jaar sparen voor twee weken plezierVakantie - één jaar sparen voor twee weken plezierEen vakantie kunt u zo duur maken als u zelf wenst. Twee weken op vakantie in het hoogseizoen is echter kostbaar. Sommig…
Vakantie-uren: waar moet je op letten?Door de grote inhoud in je contract is het vaak lastig om het overzicht te houden, er is over heel veel verschillende di…
Vakantiebank. Voorwaarden en informatie voor gratis vakantieVakantiebank. Voorwaarden en informatie voor gratis vakantieDe vakantiebank is speciaal in het leven geroepen voor mensen die nooit op vakantie kunnen. Stichting Vakantiebank biedt…

Sporten is gezondBeweging zorgt dat de kans op welvaartsziekten effectief verminderd wordt. De norm hiervoor is minimaal 5 dagen per week…
Weg met die regen, we zorgen zelf voor de zomer!Weg met die regen, we zorgen zelf voor de zomer!In de vakantie wil iedereen graag zomers weer. Toch krijgen we dit niet op bestelling. In Nederland en België gebeurt he…
Mirjamsel (66 artikelen)
Gepubliceerd: 19-07-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Lifestyle
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.