Blijf Fit in 10 stappen

Blijf Fit in 10 stappen Fitness voor de gezondheid blijkt populair, maar in de praktijk vaak moeilijk vol te houden. Dus, wat is het geheim om succesvol fit te worden en te blijven? Als je blijvende veranderingen wilt, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om het te laten werken. Hier zijn 10 eenvoudige stappen die je kunt nemen om het gemakkelijker te maken om je fitnessdoelen te vervullen.

Verandering in levensstijl

De volgende stappen zorgen voor een veranderingen in levensstijl, daarmee heb je de beste kans op succes. Om meer te gaan bewegen heb je een verandering in gedrag nodig. Gedragswetenschappers hebben dit onderzocht en hebben een model ontwikkeld wat werkt.

10 stappen om gedragsverandering te ondersteunen

Achterhaal datgene wat tot nu toe niet heeft gewerkt

Wat zou je willen veranderen en wat deed je tot nu toe om te creëren zoals het nu is? Zonder negativiteit, oordeel, schaamte schuld, angst, boosheid, vraag alleen om een simpele mededeling over wat zo is. Erken dat je zelf de schepper bent van alles wat je wilt herscheppen. Dit is een uitspraak die je uit het slachtofferschap haalt en het idee een speelbal te zijn van het leven. Het brengt je naar een plek waar je kunt creëren. Waar kies je voor? Waar een wil is is een weg!

Benadruk de voordelen

Onderwijs jezelf over de 1001 voordelen van trainen, gezond eten, op tijd ontspannen etc. Vraag jezelf regelmatig af welke voordelen je merkt, door jezelf simpele vragen te stellen als: hoe voel ik me nu? Herinner jezelf eraan dat het een continu proces is en indien je blijft trainen, de voordelen en je energie zal blijven toenemen, je zal beter slapen en lekkerder in je vel zitten.

Stel passende doelen

Een zeer specifiek doel stellen helpt beter dan een vaag doel zoals; ik wil weer in vorm komen. Stel regelmatig nieuwe korte termijn doelen, die bij je wensen passen. Zorg ervoor dat het gestelde doel uitdagend en haalbaar is zodat je een gevoel van succes krijgt.

Vermijd te veel te snel

Wanneer beginners te veel en te vaak trainen raken ze al snel geblesseerd, gedemotiveerd en zal hun vooruitgang stagneren. Dit is de grootse reden waarom mensen weer stoppen met trainen. Een langzame, regelmatige en stap voor stap progressie is daarom aan te bevelen.

Geef jezelf feedback, complimenten en beloningen

Dit is de meest effectieve methode voor gedragsverandering. Vind uit hoe je zelf het best beloont kan worden. Dit kun je doen door jezelf erop te wijzen dat je meer gewicht kunt tillen dan twee weken geleden, of rechter op loopt. Trakteer jezelf op een massage of iets anders wat in je nieuwe gezonde leven past.

Bereid je voor op een mogelijke terugval

Vindt uit wat mogelijke obstakels kunnen zijn en bedenk alvast strategieën voor moeilijke tijden. Vakanties, familie verplichtingen en werkdruk kunnen voor een tijdelijke terugval zorgen. Bedenk dat dit heel normaal is en altijd kan voorkomen. Hoe dan ook, het doel is om na een tijdelijke terugval de trainingen gewoon weer op te pakken.

Maak er een gewoonte van

Stimuleer jezelf om niet alleen te trainen in de fitnessclub maar maak er een gewoonte van. Bedenk zoveel mogelijk alternatieven om ook in het dagelijks leven te bewegen.

Vermijd verveling

Veel mensen zijn van mening dat trainen saai en vervelend is. Ontwikkel strategieën die werken om trainen leuk, motiverend en interessant te maken. Dit kan op vele manieren. Door bijvoorbeeld buiten ipv. binnen te trainen, afwisselend zwaar en licht te trainen. Of huur eens een personal trainer in. Gebruik je fantasie!

Zorg goed voor jezelf!

Door energiek te zijn, er goed uit te zien en plezier te hebben, laat je jezelf zien en voelen wat regelmatig trainen voor je kan doen.

En als laatste: maak het leuk!

De beste motivatie voor verandering is plezier in het leven. Kies daarom een vorm van bewegen die leuk is om te doen en bij je past!
© 2010 - 2022 Fitness, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Personal trainer voor optimaal resultaatPersonal trainer voor optimaal resultaatTrainen in een sportschool zal in de meeste gevallen geen problemen opleveren omdat velen elkaar wel een beetje in de ga…
Afvallen met hulp van een personal trainerAfvallen met hulp van een personal trainerEen personal trainer, dat klinkt als iets heel duurs en iets waar alleen beroemdheden gebruik van maken. Toch hoeft dat…
Sportschool in Rotterdam: Welke past het beste bij u?Sportschool in Rotterdam: Welke past het beste bij u?Welke Sportschool in Rotterdam is nu het meest geschikt voor het bereiken van uw persoonlijk fitnessdoelen? In Rotterdam…
Fitness VoorspellingenFitness VoorspellingenFitness was vroeger alleen voor de zeer actieve jonge volwassenen, tegenwoordig kan iedereen deelnemen aan fitnessprogra…

10 Fitness-tips om in vorm te komen10 Fitness-tips om in vorm te komenHet heeft al lang geen betoog meer nodig; voldoende beweging is belangrijk voor je gezondheid. Meer dan op enig ander mo…
Een gezonde geest in een gezond lichaamEen gezonde geest in een gezond lichaamWe hebben er allemaal de mond van vol, maar als het er op aan komt vindt menigeen het toch erg moeilijk om de geest en h…
Fitness (18 artikelen)
Laatste update: 01-02-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Lifestyle
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.