10 Fitness-tips om in vorm te komen

10 Fitness-tips om in vorm te komen Het heeft al lang geen betoog meer nodig; voldoende beweging is belangrijk voor je gezondheid. Meer dan op enig ander moment in de geschiedenis, zijn mensen in staat om het beste, gezondste lichaam mogelijk te creëren. Hoe je dat doet, is gemakkelijker dan het lijkt. Ontdek slimme manieren om een betere gezondere levensstijl te creeën! Hier zijn 10 tips om in vorm te komen, die zullen helpen om je gezondhdeid te verbeteren:

1. Fiets en geniet

Hoewel fietsen in ons land een favoriet tijdverdrijf is, doen niet veel volwassenen er genoeg hun voordeel mee, want fietsen is een geweldige optie om te trainen. Niet alleen is fietsen ideaal voor het opbouwen van een sterker cardiovasculair systeem, het staat je ook toe er vaker op uit te trekken en te genieten van natuur, frisse lucht en een nieuwe omgeving.


2. Loop stress weg

Zowel joggen als wandelen zijn prima manieren om fit te worden. Niet alleen helpen ze je aan een gezonder hart, longen en spiersysteem, het helpt ook stress te verlichten.

3. Zwem voor je rug

Zwemmen is een uitstekende manier om in vorm te komen en te blijven, vooral voor je rug. Als je niet de gelukkige bezitter van een zwembad thuis bent, vind je er misschien een in de lokale fitnessclub. Veel clubs bieden aquagym lessen die je zullen helpen een goede algemene training te krijgen.

4. Tennis voor plezier

Tennis is niet alleen een leuke sport, maar ook een geweldige manier om te trainen. Je hoeft niet meteen te winnen, in feite hoef je niet eens goed te zijn. Gewoon een beetje de bal heen en weer spelen, dat alleen al helpt je in vorm te komen.


5. Dans je fit

Dansen geeft plezier, of je nu geniet van een langzame ballroomdans of van een discotheek vol harde techno. Zolang je maar beweegt maakt het echt niet uit op wat voor soort dans of muziek. Het hele idee is dat je je lichaam gebruikt. Dansen is een leuke, sterk aanbevolen training.


6. Elimineer stress met Yoga

Yoga helpt niet alleen voor je spieren, het grootste voordeel is dat het helpt om de geest helder en ontspannen te krijgen. Je hebt het waarschijnlijk al eerder gehoord. Stress is een belangrijke bijdrage voor een slechte gezondheid. Uit veel onderzoek is gebleken dat wanneer een persoon onder druk staat, het lichaam reageert. Stress onder controle houden helpt je algemene fitheid.


7. Rust in je hoofd met Meditatie

Meditatie kun je in vele vormen doen. Op welke manier je ook mediteert, zorg ervoor dat je op een rustige plaats met zachte verlichting zit met een goede houding en wees rustig en ontspannen. Meditatie is een grote stress-verminderaar, wat van vitaal belang is voor een goede gezondheid.

8. Fitness-DVD

Probeer eens een aantal goede fitness DVD's, in plaats van je DVD speler alleen maar te gebruiken voor je favoriete komedie of actie-films. Zelfs met 15 minuten per dag trainen krijg je resultaat. Probeer het voor twee weken en je zult verbaasd zijn over de resultaten.

9. Naar de Fitnessclub

Thuis trainen is een goede optie voor sommige mensen. Echter, de meerderheid van de mensen die in vorm wil komen, kan de inspiratie en aanmoediging in een fitnessclub wel gebruiken. Hoewel het enige investering vergt is het de moeite waard. Zeker als je op zoek gaat naar een fitnessclub met 'state-of-the-art apparatuur', gekwalificeerd personeel en leuke lessen.

10. Maak er een gewoonte van

Zorg voor meer beweging in het dagelijkse leven en plan elke week, op vaste tijden je trainingen in. Als je niet naar de fitnessclub gaat, kun je nog steeds geweldige resultaten bereiken, buiten en thuis. Het maakt niet uit wat je doet... als je maar regelmatig iets doet!
© 2010 - 2022 Fitness, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Klassieke vormen van fitnessKlassieke vormen van fitnessDe klassieke vormen van fitness bestaan uit spinning, cardiotraining, step aerobics, zumba, aquagym en striding. Iedere…
Trend: Barre FitnessEen vrouwelijke fitnesstrend mag het zeker genoemd worden, de barre fitness. Doutzen Kroes doet aan barre fitness en hee…
Weg met stress: leer te relaxenIedereen is tegenwoordig druk en niemand heeft meer tijd. Hierdoor hebben steeds meer mensen last van stress. Hier een p…
Fitness; IntenSati, haal het uiterste uit jezelfEen combinatie van yoga, vechtsporten en dans is de bewegingssport IntenSati. Het draait voornamlijk om positief denken.…

Clear lens facial piercing en andere lichaamsmodificatiesDe nieuwste trend in 'piercingland' is de clear lens facial piercing. Hierbij wordt een gaatje onder de onderlip zodanig…
Blijf Fit in 10 stappenBlijf Fit in 10 stappenFitness voor de gezondheid blijkt populair, maar in de praktijk vaak moeilijk vol te houden. Dus, wat is het geheim om s…
Fitness (18 artikelen)
Laatste update: 05-02-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Lifestyle
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.